Cara Log Keluar Facebook di Semua Peranti dengan Satu Klik!

Facebook adalah media sosial yang paling biasa anda gunakan setiap hari. Dengan kemudahan penggunaan pada pelbagai peranti, kadang-kadang anda lupa log keluar akaun Facebook anda, bukan? Mengikuti Jaka mengkaji cara log keluar Facebook pada semua peranti sekaligus dengan satu klik.

Facebook adalah salah satu media paling popular di dunia dan anda sendiri memilikinya. Di Indonesia, Facebook memiliki hingga 115 juta pengguna aktif menurut data pada suku kedua 2017.

Dengan pelbagai kemudahan, Facebook membolehkan anda mengaksesnya melalui pelbagai platform.

Untuk menjaga keselamatan akaun anda, berikut adalah cara log keluar Facebook di semua peranti sekaligus dengan satu klik!

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Tampilan Facebook dengan Tema Hebat
  • Cara Menyembunyikan Akaun Facebook dari Google Via Android
  • Cara Memulihkan Akaun Facebook HACK

Cara Log Keluar Facebook di Semua Peranti dengan Satu Klik!

Kaedah di bawah ini membolehkan anda log keluar semua akaun Facebook yang telah diaktifkan pada beberapa peranti sekaligus. Perlu diingat, langkah-langkah di bawah hanya dapat dilakukan melalui penyemak imbas desktop, seperti Google Chrome atau Mozilla Firefox .

  • Kali pertama, anda mesti log masuk ke akaun Facebook anda. Di bar di bahagian atas, pilih ikon segitiga ke bawah kemudian pergi ke menu Tetapan .
  • Seterusnya anda akan diarahkan ke tetapan utama Facebook. Pada halaman ini anda memilih menu Security dan login yang terdapat di ruangan di sebelah kiri skrin.
  • Pada menu Keselamatan dan Masuk, anda akan menemui bahagian Tempat anda log masuk yang mengandungi maklumat dari mana peranti yang anda akses di Facebook. Klik Lihat lebih banyak untuk memaparkan senarai lebih banyak peranti.
  • Tatal ke bawah dan di sebelah kanan anda memilih menu Log keluar semua sesi untuk memulakan log keluar Facebook di semua peranti.
  • Kemudian tetingkap pengesahan akan muncul untuk proses seterusnya. Sekiranya anda pasti, yang perlu anda lakukan ialah klik butang Logout .
  • Facebook secara automatik akan log keluar semua akaun yang telah dilog masuk pada pelbagai peranti sebelumnya. Anda masih akan log masuk di mana anda melakukan logout ini pada masa yang sama.

Nah, itulah cara untuk log keluar Facebook pada semua peranti sekaligus dalam satu klik! Seberapa mudah bukan jalannya? Dengan cara ini anda tidak perlu risau lagi dengan tangan jahil yang akan menggodam akaun anda. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Facebook atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan