Shhhhhh! Berikut adalah 7 Permainan Keren Tersembunyi yang Tidak Ada di Play Store

Pernahkah anda merasa bosan bermain permainan di telefon bimbit Android anda? Sekiranya ada, mari lihat senarai permainan yang tidak ada di Play Store. Dijamin berbeza!

Anda yang mempunyai telefon bimbit Android mesti bermain permainan, bukan? Ingin bermain permainan dengan genre apa pun, muat turunnya pasti ada di Google Play Store .

Tetapi, nampaknya ada, anda tahu, beberapa permainan yang tidak ada di Play Store. Sayangnya, tidak pasti mengapa permainan ini tidak dapat dimuat turun di Play Store.

Sekiranya anda ingin mencuba permainan yang tidak ada di Play Store, anda boleh menyemak dan memuat turunnya dalam artikel berikut.

 • Pertempuran Gundam
 • Fortnite Mobile
 • Pemecah Pertempuran
 • PUBG Mobile Lite
 • Burung Flappy
 • PUBG Mobile Korea
 • Cadangan Permainan Android Keren Tidak Terdapat di Google Play Store

  Walaupun tidak ada di Play Store, itu tidak bermaksud cadangan Jaka di bawah ini mempunyai kualiti yang buruk, geng.

  Tidak ada tanggungjawab, malah ada permainan yang diadaptasi dari filem keren, anda tahu. Nah, daripada anda tidak sabar, lihat lebih baik, geng!

  1. Avatar

  Permainan keren yang tidak ada di Play Store pertama adalah Avatar . Permainan yang satu ini membawa genre aksi pengembaraan dan diadaptasi dari filem James Cameron dengan nama yang sama.

  Dalam permainan ini, anda akan dijemput untuk berpetualang dengan watak utama, Jake , di sepanjang planet Pandora yang indah dan ajaib.

  Ini agak membingungkan, sebenarnya, mengapa permainan keren seperti Avatar tidak ada di Play Store. Namun, jangan risau, anda boleh memuat turun permainan hebat ini di pautan yang disediakan oleh Jaka.

  Gameloft Adventure Games DOWNLOAD
  PerincianAvatar
  Pemaju Gameloft
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 3MB (fail APK)
  Genre Pengembaraan
  Penarafan 4/5

  2. Pertempuran Gundam

  Gundam Battle adalah permainan aksi RPG yang dikembangkan oleh Bandai Namco Shanghai dan Kingnet. Permainan yang satu ini mempunyai grafik yang sangat hebat, anda tahu.

  Grafik 3D yang realistik, mekanisme pertempuran yang fleksibel, dan kelajuan tindakan yang dijamin menjadikan pemain permainan ini ketagihan.

  Bukan hanya berbilang pemain, anda juga dapat memainkan mod kempen dengan jalan cerita. Sekiranya berminat, klik pautan di bawah untuk memuat turun permainan hebat ini yang tidak ada di Play Store.

  Kingnet Adventure Games DOWNLOAD
  PerincianPertempuran Gundam
  Pemaju Kingnet
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 1GB
  Genre Pertempuran, Pertempuran Masa Sebenar
  Penarafan 4/5

  3. Fortnite Mudah Alih

  Siapa yang tentu saja tidak tahu mengenai genre Battle Royale ini? Fortnite Mobile tiba lebih awal daripada PUBG Mobile , tetapi jangan salah, ya!

  Permainan satu ini mempunyai asas pemain yang sangat besar di dunia, terutama di AS dan Eropah. Sama dengan PUBG, anda akan bertarung sehingga ada 1 orang atau 1 pasukan yang tersisa.

  Sayangnya permainan satu permainan silang ini tidak anda dapati di Play Store. Oh ya, spesifikasi permainan ini juga cukup tinggi, anda tahu, geng.

  Aplikasi Menembak Epic Games, Inc. MUAT TURUN
  PerincianFortnite Mobile
  Pemaju Permainan Epik
  OS minimum Android 8.0 ke atas
  Saiz 1GB
  Genre Battle Royale
  Penarafan 4/5

  4. Pemecah Pertempuran

  jika anda menyukai permainan hebat dari Epic Games , anda juga harus mencuba permainan RPG yang menarik yang disebut Battle Breakers . Anda bukan sahaja hebat, anda juga dapat bertemu dengan pemain lain yang bermain di PC, anda tahu.

  Dalam permainan ini, anda akan menyelesaikan penjara bawah tanah yang ada, mengalahkan bos, dan mengumpulkan pahlawan untuk menjadikan pasukan tidak terkalahkan.

  Sekiranya anda ingin mencuba dan memuat turun permainan keren yang tidak ada di Play Store yang satu ini, yang perlu anda lakukan ialah klik pautan di bawah, geng.

  RPG Games Epic Games, Inc. MUAT TURUN
  PerincianPemecah Pertempuran
  Pemaju Permainan Epik
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 3MB (Saiz APK)
  Genre RPG
  Penarafan 4/5

  5. PUBG Mobile Lite

  Ketika rilis awal di Indonesia, PUBG Mobile Lite sangat ramai kerana permainan yang satu ini memiliki gameplay yang serupa dengan PUBG Mobile biasa tetapi dengan spesifikasi ringan.

  Malangnya, anda tidak dapat menemui permainan ini di Play Store sekarang. Hingga kini, tidak ada sebab mengapa permainan ini tidak lagi dapat dimainkan di Indonesia.

  Daripada cuba memuat turun permainan ini dengan VPN yang rumit dan berisiko, lebih baik jika anda hanya mengklik pautan yang disediakan Jaka, geng.

  DOWNLOAD Permainan
  PerincianPUBG Mobile Lite
  Pemaju Permainan Tencent
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 47MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Genre FPS, Battle Royale
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  6. Burung Flappy

  Flappy Bird adalah permainan arked sederhana yang menjadi viral pada tahun 2014. Bermain permainan ini sebenarnya geng yang mudah, senang, sukar.

  Cara bermainnya mudah, anda cukup ketuk skrin anda supaya Flappy Bird dapat terbang dan mengelakkan halangan.

  Semakin tinggi skor anda, kelajuan dan tahap kesukaran akan meningkat. Bermain permainan ini membuat perasaan bercampur, antara kekecewaan dan ketagihan.

  Permainan Arked DOTGEARS DOWNLOAD
  PerincianBurung Flappy
  Pemaju DOTGEARS
  OS minimum -
  Saiz 1MB
  Genre Arked
  Penarafan 4/5

  7. PUBG Mobile Korea

  Permainan keren yang tidak ada di Play Store terakhir adalah versi Korea PUBG Mobile , geng. Permainan ini sama dengan PUBG Mobile yang anda mainkan, tetapi ada satu perbezaan.

  Berdasarkan khabar angin, PUBG Mobile Korea akan memberi anda peluang lebih besar untuk mendapatkan gacha premium.

  Malangnya, permainan ini hanya boleh dimuat turun di Play Store oleh pemain yang tinggal di wilayah Korea atau Jepun. Sekiranya anda ingin mencubanya, anda boleh memuat turunnya melalui pautan di bawah.

  DOWNLOAD Permainan
  PerincianPUBG Mobile Korea
  Pemaju Permainan Tencent
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 47MB
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Genre FPS, Battle Royale
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Itulah cadangan Jaka mengenai cadangan 7 permainan yang tidak ada di Play Store yang boleh anda muat turun dan mainkan.

  Semoga permainan di atas dapat menghiburkan dan menambah rujukan permainan anda, ya!

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita teknologi terkini dari Jalantikus.com .

  Artikel Berkaitan