5 Aplikasi Alat Kawalan Jauh yang Serbaguna untuk Telefon Pintar Android

Selain berbual dan perkara standard yang lain, telefon pintar Android dapat digunakan untuk mengendalikan segala macam objek elektronik yang lain. Oleh itu, ini adalah aplikasi kawalan jauh untuk telefon pintar Android serba boleh.

Perkembangan teknologi semakin menggila di sini. Ini dapat dibuktikan dengan telefon pintar Android yang hebat yang dapat melakukan apa sahaja. Salah satunya menggunakan aplikasi alat kawalan jauh Android untuk melakukan pelbagai perkara.

Benar, selain berbual dan perkara standard lain, telefon pintar Android dapat digunakan untuk mengendalikan segala macam objek elektronik yang lain. Oleh itu, ini adalah aplikasi kawalan jauh untuk telefon pintar Android serba boleh.

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Terbaik untuk Menonton TV pada Telefon Android
  • 10 Aplikasi TV Dalam Talian Terbaik untuk Android & PC pada tahun 2020, Percuma!
  • Cara Menonton Saluran TV di Luar Negara Tanpa Kos pada Telefon Android
LIHAT ARTIKEL

5 Aplikasi Alat Kawalan Jauh yang Serbaguna untuk Telefon Pintar Android

1. Jauh Bersatu

Semasa anda "mager", sudah tentu anda benar-benar mahu mengawal komputer anda menggunakan alat kawalan jauh sebelah kanan. Anda boleh memuat turun Unified Remote . Dengan cara ini, anda dapat mengawal komputer anda dengan sistem operasi Windows, Mac, dan Linux. Sebab itu, cubalah. Selamat bermalas-malasan!

Muat turun Aplikasi Jauh Bersatu

2. TeamViewer

Selain Unified Remote, anda juga dapat menggunakan TeamViewer untuk mengendalikan semua jenis perangkat komputer, baik Windows, Mac, dan Linux sekalipun. Sebenarnya, bukan hanya komputer, anda juga boleh mengawal telefon pintar Android. Jadi sangat sesuai untuk menjaga adik anda ketika bermain HP.

Aplikasi Produktiviti TeamViewer GmbH MUAT TURUN

3. AnyMote

Nah, jika anda seorang anak asrama, mungkin aplikasi alat kawalan jauh Android ini boleh anda gunakan. Namanya AnyMote , dengan aplikasi ini anda dapat mengawal semua peralatan elektronik seperti TV, AC, DVD, BluRay, dan sebagainya. Ingin mencuba?

Muat turun Aplikasi AnyMote

4. Mi Jauh

Sekiranya anda ingin mencuba aplikasi lain, maka anda boleh menjadikan Mi Remote sebagai andalan. Ya, aplikasi alat kawalan jauh untuk telefon pintar Android juga dapat menyesuaikan TV atau AC dari jarak jauh. Oleh itu, jika alat kawalan jauh atau AC TV anda hilang, anda tidak perlu membelinya lagi. Cukup gunakan aplikasi ini.

Muat turun Aplikasi Jauh Mi

5. PASTI Universal

Aplikasi kawalan elektronik lain adalah SURE Universal . Dengan ini, selain mengawal peralatan elektronik yang dapat anda kendalikan dari telefon pintar, aplikasi ini juga dapat mengirim foto dan video ke TV pintar. Jadi, anda dapat melihat kandungan video dengan skrin yang lebih luas.

Muat turun Aplikasi Universal SURE

Telefon pintar pada masa ini disokong oleh fitur IR Blaster, jadi anda masih dapat menggunakan aplikasi tersebut walaupun tidak ada InfraRed pada telefon bimbit anda. Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan aplikasi atau tulisan menarik lain dari Jofinno Herian.

Artikel Berkaitan