6 permainan Facebook terbaik yang sering dimainkan, mana yang anda suka?

Adakah anda masih ingat permainan Facebook apa yang menyeronokkan? Di sini, Jaka memberi anda senarai 6 permainan Facebook paling banyak dimainkan. Siapa tahu anda berminat?

Siapa yang tidak mempunyai Facebook? Rata-rata anda pasti mempunyai akaun Facebook, bukan? Mungkin lebih daripada satu. Selama ini di Facebook apa yang biasa anda lakukan? Adakah anda pernah bosan atau tidak dengan kandungan Facebook anda? Tetapi, apa sahaja sebosan anda semasa anda membuka Facebook, anda masih dapat menghilangkan rasa bosan dengan bermain permainan yang sememangnya disediakan di sana.

Baiklah, kali ini, Jaka akan membincangkan mengenai nostalgia kerana bermain permainan Facebook. Facebook selalu menampung pengguna yang suka bermain permainan dengan menyediakan permainan dengan pelbagai tema, seperti pengembaraan, simulasi, dan sebagainya. Oleh itu, sementara menunggu pemberitahuan sembang dari rakan, pengguna boleh bermain permainan di Facebook. Adakah anda masih ingat permainan Facebook apa yang menyeronokkan? Di sini, Jaka memberi anda senarai 6 permainan Facebook paling banyak dimainkan. Siapa tahu, anda mungkin berminat untuk memainkannya lagi. Ayuh, lihat langsung.

BACA JUGA
  • Cara Membuat WhatsApp Anda Tidak Terhubung Dengan Facebook
  • Inilah Cara Membuka Facebook dan Twitter dalam Satu Aplikasi
  • Cara Memulihkan Akaun Facebook HACK

6 permainan Facebook yang dimainkan dengan baik

1. Pengurus Bola Sepak Sebelas Teratas

Sumber gambar: Foto: Pengurus Bola Sepak Top Eleven

Nah, inilah permainan Facebook paling popular oleh adam yang menggila bola sepak. Permainan ini mempunyai tema mensimulasikan bagaimana anda memproses kelab bola sepak yang betul. Sebagai contoh, kita dapat menentukan nama dan logo kelab, menyesuaikan kedudukan pemain mengikut kepakaran, mengatur pembentukan pemain, memproses perbelanjaan dan pendapatan kelab, membeli dan menjual pemain anda, dan banyak lagi.

Anda juga boleh bersaing dengan kelab rakan Facebook anda yang juga bermain permainan ini. Permainan ini dirilis pada Mei 2010 dan dikatakan bahawa Jose Mourinho selaku jurulatih Manchester United juga memainkan permainan simulasi ini.

2. Ninja Saga

Sumber gambar: Foto: Ninja Saga

Permainan Facebook kedua yang paling kerap dimainkan adalah Ninja Saga atau biasa disebut NS. Ya, permainan yang mendapat 17 juta suka membawa tema Ninja yang serupa dengan jalan cerita animasi Naruto. Dalam permainan ini, anda dikehendaki membuat watak ninja dan merawatnya. Misi anda adalah untuk memerangi musuh dalam misi atau arena yang mengandungi rakan Facebook anda yang juga bermain permainan NS ini.

Anda juga akan mendapat hadiah Emas dan Exp yang berguna untuk meningkatkan tahap anda. Di samping itu, yang membuat permainan ini menarik adalah jumlah acara pada hari cuti, seperti Krismas, Thanksgiving, Valentine, dan sebagainya, dengan pelbagai hadiah menarik. Malangnya, permainan ini mempunyai kelemahan yang sangat mudah diretas. Contohnya, pemain yang baru sahaja bermain, tidak tahu esok tahapnya tinggi (tahap 1 langsung tahap 60).

3. Kes Jenayah

Sumber gambar: Foto: Kes Jenayah

Bagi anda yang ketinggalan bermain permainan teka-teki atau penggoda otak, tidak ada salahnya bermain permainan yang satu ini. Ya, itu disebut Kes Jenayah. Seperti namanya, anda diminta untuk menjadi detektif yang menyelesaikan kes jenayah. Bermula dari mencari bukti, mencocokkan identiti mangsa atau pelaku, dan sebagainya. Namun, untuk melaksanakan misi ini, anda mesti mempunyai cukup tenaga. Tenaga dapat diperoleh melalui Undang Rakan atau membeli dengan kad kredit.

4. Bandar Naga

Sumber gambar: Foto: Dragon City

Dragon City adalah permainan yang memerlukan kreativiti dan ketangkasan yang hebat untuk menyelesaikan cabaran yang ada. Permainan ini juga cukup unik kerana semua wataknya adalah naga (naga) yang mempunyai elemen asas mulai dari air, api, bumi, angin, dan kilat. Anda juga boleh membina habitat naga di satu kawasan.

LIHAT ARTIKEL

5. 8 Bola Kolam

Sumber gambar: Foto: 8 Kolam Renang

Wah, kami tiba di permainan tema sukan sekali lagi. Itu adalah Pengurus Bola Sepak Top Eleven, sekarang ada 8 Ball Pool. Permainan yang sangat digemari oleh pemain Facebook adalah permainan biliar, di mana pemain boleh berduel dengan pemain lain.

6. Perjuangan Semut

Sumber gambar: Foto: Perjuangan semut

Permainan ini sangat merindui anda. Macam mana boleh jadi? Permainan ini dicirikan oleh semut dengan wajah comel yang melawan semut lain menggunakan senjata yang sangat unik juga. Terdapat tembikai, durian, bazooka, senapang air, katapel, dan sebagainya. Anda juga boleh bermain permainan ini dengan rakan Facebook di seluruh dunia. Di samping itu, anda juga boleh menaik taraf senjata dan perisai anda dengan batu suci yang boleh dibeli di kedai dengan wang yang disebut Boyaa Cash.

Itulah 6 permainan Facebook terbaik yang dimainkan oleh banyak pemain. Tiada salahnya anda bermain salah satu permainan di atas untuk mengisi kebosanan atau masa lapang. Adakah anda mempunyai pilihan permainan Facebook yang terbaik? Jangan lupa berkongsi di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan