3 Aplikasi ini dapat menjadikan Android anda lebih canggih daripada iPhone

Adakah anda tahu mengenai persaingan sengit antara platform iOS dan Android? Selepas semalam kami mengulas artikel Sebab Mengapa Apple Selalu Lebih Canggih Dari Android, hari ini kami akan menyediakan 3 aplikasi yang dapat membuat A

Adakah anda tahu mengenai persaingan sengit antara platform iOS dan Android? Selepas semalam kami mengulas artikel 5 Sebab Mengapa Apple Selalu Selangkah Lebih maju berbanding dengan Android , hari ini kami akan menyediakan 3 aplikasi yang dapat menjadikan Android LEBIH TINGGI daripada iPhone .

Aplikasi yang akan kita sebutkan dapat menjadikan prestasi Android lebih maju tanpa harus menggunakan akses root dan lebih keren, aplikasi ini tidak dijumpai di iPhone. Oleh itu, jangan malu Android kehilangan iPhone. Kerana sebenarnya, Android anda boleh di-tweak agar lebih sejuk dari iPhone. Apakah beberapa aplikasi yang dapat menjadikan Android lebih keren dan canggih daripada iPhone? Mari kita periksa!

BACA JUGA
 • 6 Kelebihan Android Berbanding dengan iPhone
 • 6 Kelebihan iPhone Berbanding Android
 • Cara Menggunakan Butang Sentuhan Bantu Seperti iPhone pada Telefon Pintar Android

3 Aplikasi yang Dapat Membuat Android Anda Lebih Canggih daripada iPhone

1. Penjimat Bateri Du

Pengguna Android mesti biasa dengan aplikasi yang satu ini. Du Battery Saver adalah aplikasi untuk mengoptimumkan bateri telefon pintar Android anda agar tahan lebih lama. Dengan menggunakan aplikasi ini, baterai Android Anda bahkan dapat bertahan hingga 50% lebih tahan lama daripada penggunaan biasa.

Menurut JalanTikus sendiri, anda memerlukan aplikasi ini kerana Du Battery Saver mempunyai widget langsung untuk mengawal aplikasi yang berjalan di latar belakang hanya dengan satu ketukan. Bagaimana ia boleh dilakukan pada iPhone? Selain aplikasi Du Battery Saver juga memiliki fitur Smart Pre-set Modes yang dapat memilih mod yang paling tepat untuk mengoptimumkan bateri telefon pintar anda. Ditambah dengan ciri Pengurus Pengisian Yang Sihat dan Status yang Akurat , menjadikan aplikasi Du Battery Saver mampu menyokong prestasi Android dan menjadikan Android lebih sejuk daripada iPhone.

Muat turun aplikasi Du Baterry Saver terkini di JalanTikus

Produktiviti Aplikasi DU APPS Studio MUAT TURUN

2. Skrin Kunci Soket

Untuk aplikasi yang satu ini berbeza dengan Du Battery Saver. Mungkin juga jarang dikalangan anda yang mengetahui aplikasi ini. Aplikasi Lock Screen Lock ini memang telah ditarik dari Google Play Store dan tidak dapat dijumpai secara bebas di pasaran aplikasi. Berita baiknya ialah anda boleh memuat turun dan memasang aplikasi Locket Lock Screen dengan mudah dan percuma dari JalanTikus.

Locket adalah aplikasi kunci kunci pintar alias skrin kunci pintar yang dapat memberi anda maklumat terkini mengenai perkara yang berlaku dari ketika anda baru bangun tidur. Aplikasi ini mempelajari pilihan dan kebiasaan anda untuk membawa anda kandungan yang relevan di skrin kunci telefon bimbit. Semakin kerap anda menggunakan aplikasi Locket Lock Screen, semakin banyak anda mengenali aplikasi ini dan menjadikannya senang digunakan. Locket Lock Screen dipilih sebagai "Aplikasi Terbaik 2014" oleh Google. Dapatkan berita terkini hanya dari skrin telefon pintar anda. IPhone mana yang boleh menjadi seperti ini? Jadi, Android anda lebih sejuk daripada iPhone jika anda memasang aplikasi ini.

Muat turun aplikasi Locket Lock Screen di JalanTikus

MUAT TURUN Aplikasi Soket

3. Loker CM

Sekiranya aplikasi ini mungkin anda pernah dengar. CM Locker adalah aplikasi lain dari pemaju Cheetah Car sebagai tambahan kepada CM Security yang terkenal. Ukuran aplikasi CM Locker kurang dari 4MB dan sangat mudah digunakan. Aplikasi ini hanya memerlukan sedikit memori telefon bimbit dan penggunaan bateri.

Apa yang boleh anda lakukan dengan CM Locker yang tidak dapat dilakukan oleh iPhone? Begitu banyak. Berikut adalah ciri aplikasi CM Locker yang menjadikan Android lebih sejuk daripada iPhone:

 • Penyesuaian . Anda boleh menambahkan avatar untuk halaman kata laluan. Anda juga boleh memilih susun atur terbaik yang sesuai dengan telefon pintar anda.
 • Penggalak Telefon . Maklumkan kelajuan telefon bimbit anda hingga 100% terus dari kotak alat.
 • Jimat Kuasa . Bersihkan aplikasi yang menggunakan bateri sehingga memperpanjang jangka hayat bateri hingga 30%.
 • Penceroboh Selfie . Tangkap wajah orang yang cuba merampas telefon bimbit anda dengan memasukkan kata laluan yang salah.
 • Peringatan Pemberitahuan . Akses pantas ke mesej masuk seperti (Whatsapp, Facebook Messenger, LINE, dan lain-lain). Terdapat juga Mod Persendirian yang dapat menyembunyikan kandungan mengikut kehendak anda.
 • Kawalan Muzik . Kawal muzik dengan mudah dengan satu operasi.
 • Pintasan Kamera . Akses mudah ke aplikasi kamera sehingga anda tidak kehilangan saat berharga.
 • Kotak Alat Berguna . Terdapat aplikasi seperti lampu suluh, kalkulator, aplikasi terkini, dll.
 • Ramalan Cuaca . Sentiasa mengetahui tentang cuaca.

Muat turun aplikasi CM Locker terbaru di JalanTikus

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Cheetah Bergerak

Tambahan

Semua aplikasi di atas boleh anda gunakan tanpa perlu mempunyai akses root. Tidak seperti iPhone yang memerlukan pengguna melakukan jailbreak pada peranti mereka. Selain 3 aplikasi yang menjadikan Android anda lebih sejuk daripada iPhone, JalanTikus juga mempunyai 5 Aplikasi Android Unik DIJAMIN untuk Menjadikan Hidup Anda Lebih Menarik! Mimin juga menjamin keberadaan aplikasi ini di Android anda, anda tidak lagi merasakan Android itu buruk. Android lebih sejuk daripada iPhone! Hahaha, tiada kesalahan.

Sekiranya anda mempunyai bukti lain bahawa Android lebih keren daripada iPhone atau aplikasi Android yang tidak ada di iPhone, anda boleh menulisnya di komen di bawah. Terus membaca JalanTikus untuk berita terkini dalam dunia teknologi!

Artikel Berkaitan