Cara Membuat Obrolan Palsu di WhatsApp, Untuk Menipu Rakan Anda!

Cara membuat sembang palsu di WhatsApp sangat membantu bagi anda yang ingin bersenang-senang dan tidak peduli dengan rakan, atau pamer ketika berbual dengan berhala di media sosial.

Biarkan aplikasi sembang WhatsApp sangat berguna untuk komunikasi, tetapi kadang-kadang anda pasti ingin menjadi jahil dengan rakan anda juga, bukan?

Berbekalkan petua dan trik WhatsApp, anda bahkan boleh memperbodohkan rakan anda!

Kali ini Jaka akan mengulas cara membuat sembang palsu di WhatsApp , bersenjatakan telefon pintar Android dan anda boleh membuat sendiri. Lihatlah!

 • Koleksi Petua dan Trik WhatsApp Terkini 2018!
 • Cara Membuat Sembang WhatsApp Palsu pada Telefon Pintar Android!

  Sembang palsu di WhatsApp yang boleh anda gunakan untuk membuli rakan atau hanya menunjukkan jika anda boleh berbual dengan artis pujaan anda.

  Ingat! Cara menggunakan aplikasi sembang palsu ini jangan gunakannya untuk keperluan negatif lelaki itu. Dengan risiko anda sendiri!

  • Langkah - 1: Mula-mula anda mesti memuat turun aplikasi WhatsPrank - Fake Messages yang anda perolehi melalui pautan berikut.
  Mobillab DOWNLOAD Aplikasi Sosial & Pemesejan
  • Langkah - 2: Buka aplikasi WhatsPrank dan anda boleh mempunyai pilihan Langkau atau Seterusnya untuk pergi ke paparan utama lelaki. Inilah rupa WhatsPrank.
  • Langkah - 3: Untuk mula membuat sembang WhatsApp palsu, ketuk ikon + di sudut kanan bawah. Pilih Sembang Palsu Baru atau Kumpulan Palsu Baru . Kali ini Jaka akan menggunakan sembang peribadi palsu dengan New Fake Chat.
  • Langkah - 4: Di menu Sembang Baru, anda boleh menetapkan profil sembang palsu yang ingin anda buat. Pertama tetapkan nama di ruangan Enter The Name dan pilih foto profil.
  • Langkah - 5: Dalam pilihan Terakhir Terlihat, anda juga boleh memilih pilihan Dalam Talian atau Menaip untuk melihat status di bahagian bawah nama profil. Kemudian anda boleh menambahkan status profil palsu yang ingin anda buat dan ketik Simpan .
  • Langkah - 6: Nah, ini adalah sembang WhatsApp palsu yang telah anda buat. Ketik sembang untuk mula berbual. Ketik sama seperti ketika berbual di WhatsApp. Tekan ikon anak panah menghadap ke kiri untuk dihantar sebagai rakan sembang anda.
  • Langkah - 7: Untuk menghantar sembang seperti anda sendiri, ketik seperti biasa dan ketik ikon anak panah menghadap orang yang tepat.
  • Langkah - 8: Anda juga dapat mengedit sembang yang telah dibuat, ketuk salah satu sembang dan anda akan pergi ke halaman Edit Mesej . Susun mesej di ruangan Mesej. Terdapat juga tetapan untuk Pengarang, waktu penghantaran dan status sembang. Kemudian ketik Simpan.

  BONUS: Hasil Akhir Sembang Palsu di WhatsApp

  Ini sudah menjadi sembang WhatsApp palsu anda. Tangkapan skrin langsung sembang anda dan kongsi dengan rakan anda. Jadi lebih menggembirakan!

  Koleksi Petua dan Trik WhatsApp Terkini 2018!

  WhatsApp juga menyimpan banyak petua dan trik yang pasti anda boleh praktikkan, agar pengalaman berbual dengan rakan, teman wanita dan keluarga dapat menjadi lebih menyeronokkan.

  Untuk ulasan penuh, anda boleh membaca artikel Jaka di bawah dengan segera:

  LIHAT ARTIKEL

  Nah, itulah cara untuk membuat sembang WhatsApp palsu di telefon bimbit Android yang boleh membuat seruan. Anda juga boleh membuat sembang palsu dengan naksir atau idola anda, kawan-kawan.

  Oleh itu, cepat dan muat turun aplikasi WhatsPrank dan cubalah!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan