Ingin Main Permainan PS4 di Telefon Android? Ini caranya!

Bermain permainan sungguh mengasyikkan. Nah, Jaka akan memberitahu anda bahawa ini adalah cara yang menyeronokkan untuk menikmati PS4, iaitu memainkannya melalui telefon Android!

Siapa yang tidak kenal PlayStation sekarang? PlayStation adalah konsol permainan yang dicipta oleh Sony pada tahun 1994, dan telah menjadi konsol yang sangat diminati para pemain. Jelas sekali, permainan artikel di PlayStation memang terbukti mempunyai kualiti yang sangat baik.

Pada masa ini PlayStation telah memasuki generasi ke-4 . Seronok bermain PlayStation 4 (PS4). Selain permainan yang bagus, ia juga menawarkan grafik yang keren. Nah, kali ini Jaka akan memberitahu anda cara lain yang menyeronokkan untuk menikmati PS4, iaitu bermain permainan PS4 melalui telefon Android. Lihatlah!

BACA JUGA
  • Seronok! Permainan PlayStation yang popular, 'Bully' Datang ke Android
  • 8 Playstation 2 (PS 2) Permainan Terburuk Sepanjang Masa
  • 10 Permainan Playstation (PS 1) Terburuk Sepanjang Masa

Mainkan PlayStation 4 Game di Android Mobile

Tidak pernah ketika saya mahu bermain PS, kami menghadapi masalah, mungkin kerana TV keluarga sedang digunakan, atau kami sedang dalam perjalanan. Biasanya penyelesaian yang dijumpai oleh Jaka adalah menggunakan monitor mudah alih seperti komputer riba. Tetapi anda tahu apa? Kini anda boleh menggunakan telefon pintar Android anda sebagai monitor untuk memainkan PlayStation 4!

Sebenarnya ini dapat dilakukan secara rasmi dengan menggunakan aplikasi khas iaitu PlayStation remote . Namun sayangnya, aplikasi ini hanya dapat digunakan pada telefon pintar Sony Xperia series sahaja. Dalam perbincangan ini, semua telefon pintar Android boleh digunakan untuk ini!

Persediaan Awal

Sebelum memulakan, Jaka mengucapkan terima kasih kepada pembangun forum XDA kerana telah menjadikannya mungkin. Baiklah, berikut adalah perkara yang perlu disediakan:

  • PlayStation 4 disambungkan ke akaun PSN .
  • Sebarang telefon pintar Android dengan Android di atas 4.2 .

Penyediaan Telefon Pintar

Pertama, muat turun dan pasang aplikasi berikut melalui telefon pintar. Klik di sini untuk pautan muat turun. Sekiranya demikian, ia akan dipaparkan seperti ini.

Kemudian anda boleh mula berhubung dengan pengawal bluetooth jika anda mahu, sama ada pengawal PS4 atau pengawal pihak ketiga. Tetapi anda juga boleh menggunakan kawalan sentuh sebagai pengawal. Sekiranya anda menggunakan pengawal pihak ketiga , konfigurasi lebih lanjut untuk penyesuaian akan diperlukan.

Selepas itu, log masuk ke akaun PSN anda, maka paparan akan muncul seperti di bawah.

Aktifkan PlayStation 4

Sudah tiba masanya untuk mula beralih ke PS4. Hidupkan dan masukkan menu tetapan seperti gambar di bawah.

Pilih permainan jauh , kemudian pilih tambah peranti .

Kemudian lapan nombor akan muncul seperti di bawah. Masukkan nombor pada telefon pintar.

Setelah memasukkan nombor ini ke dalam telefon pintar, hasilnya berikut.

Nah, itulah cara bermain permainan PS4 melalui telefon Android . Mudah kan? Ini berjaya berkat kerja keras pembangun pihak ketiga XDA. Kini Jaka dapat memainkan permainan PS4 seperti Nintendo Switch baru , yang boleh dibawa ke mana-mana. Semoga berjaya, jika anda mengalami masalah jangan lupa tinggalkan komen di sini!

Artikel Berkaitan