5 Permainan Balapan Android Mirip dengan Crash Team Racing (CTR)

Rindukan permainan Crash Team Racing? 5 permainan seperti CTR di Android ini untuk anda yang suka permainan lumba.

Bagi anda yang pernah mengalami era PlayStation 1, tentu anda sudah biasa dengan permainan lumba yang dinamakan Crash Team Racing atau CTR.

Pada waktunya, permainan CTR yang satu ini sangat popular. Dalam permainan ini pemain tidak hanya memperjuangkan kedudukan pertama. Mereka juga boleh menggunakan pelbagai barang untuk menyerang atau memerangkap pelumba lain.

Mungkin ada di antara anda yang terlepas permainan ini dan menginginkan permainan CTR di Android.

Malangnya, sekuel permainan CTR tidak terdapat di Android. Tapi jangan risau. Permainan berikut juga mempunyai permainan yang serupa dan tentunya tidak kurang menarik dengan permainan CTR.

BACA JUGA
  • 5 dari Game Boy Advance (GBA) Game Terbaik dan Paling Menarik
  • Permainan Bajak 2 pada satu masa, Adakah ini Pesaing Peretas Permainan CPY?

Permainan CTR Android

1. Perlumbaan Sonic Berubah

Sumber foto: Foto: play.google.com

Permainan seperti CTR pertama di Android ialah Sonic Racing Transformed. Bagi anda yang gemar bermain permainan, sudah tentu anda biasa dengan watak landak biru ini.

Tetapi tidak seperti permainan Sonic pada umumnya, Sonic Racing Transformed hadir dengan genre perlumbaan dan permainan yang pastinya menarik.

Terdapat sekurang-kurangnya 10 watak yang boleh anda pilih dalam permainan ini. Semasa perlawanan, kenderaan anda boleh berubah mengikut medan yang dilalui seperti pesawat dan kapal.

Terdapat juga beberapa item yang boleh anda gunakan untuk membantu anda mencapai kedudukan teratas. Menariknya, anda juga boleh berlumba dalam talian dan bermain dengan 4 rakan anda.

2. Garfield Kart Fast & Furry

Sumber foto: Foto: play.google.com

Siapa sangka bahawa watak kucing yang manja dan malas bernama Garfield dapat memandu go-kart dan berlumba di lumba lumba.

Dalam permainan bertajuk Garfield Kart Fast & Furry , anda akan disajikan dengan perlumbaan yang menyeronokkan. Grafik permainan ini juga cukup bagus dengan sentuhan kartunis.

Terdapat beberapa watak yang boleh anda pilih di sini. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menyesuaikan watak yang ada dengan memasangkan beberapa aksesori tambahan.

3. Turbo Cepat

Sumber foto: Foto: play.google.com

Permainan yang diadopsi dari filem berjudul Turbo hadir dengan genre perlumbaan yang tidak kurang menariknya seperti CTR. Selain perlumbaan, anda juga boleh meningkatkan slug anda dengan pelbagai item. Watak yang ada juga berbeza.

Dengan grafik yang menyeronokkan dan berwarna-warni, perlumbaan menjadi lebih menyeronokkan. Sebanyak 13 trek juga tersedia untuk menguji kemahiran anda.

4. Burung Marah Pergi!

Sumber foto: Foto: play.google.com

Sekiranya permainan Angry Birds umumnya dilengkapi dengan katapel, bahan binaan dan babi, Angry Birds Go menghadirkan permainan yang sama sekali berbeza. Racing menjadi pilihan Rovio untuk permainan ini yang dipanggil Angry Birds Go .

Dalam permainan yang serupa dengan CTR di Android, terdapat beberapa watak yang boleh anda pilih. Pelbagai item juga tersedia untuk memberi lebih banyak kegembiraan kepada para pemain.

Anda boleh menggunakan pelbagai senjata untuk menjatuhkan lawan dan mencapai kedudukan teratas. Anda juga boleh menaik taraf kart anda agar kelihatan lebih menarik dan hebat.

5. Beach Buggy Racing

Sumber foto: Foto: play.google.com

Bagi anda yang menginginkan lebih banyak cabaran, anda boleh mencuba Beach Buggy Racing . Walaupun permainan lumba ini dilengkapi dengan permainan yang menyeronokkan, ada lebih banyak daripada sekadar trek mencabar yang akan anda hadapi. Pengendalian permainan ini juga tidak semudah itu.

Tetapi di sebalik semua kesukaran ini, Beach Buggy Racing dapat menghadirkan permainan perlumbaan yang menyeronokkan dan mencabar.

Itulah beberapa permainan perlumbaan Android yang serupa dengan permainan CTR lama. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan ctr Android yang lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen

Artikel Berkaitan