5 Permainan Android dengan Gameplay Ringkas Dijamin Ketagihan

Permainan mudah alih telah meletup sejak telefon pintar menjadi salah satu peranti yang mesti dimiliki oleh semua orang. Dengan adanya iPhone dan beberapa telefon pintar berasaskan Android, rata-rata orang dewasa yang tidak berminat bermain permainan, tiba-tiba berubah menjadi pemain permainan kerana permainan mudah alih.

Permainan mudah alih telah meletup sejak telefon pintar menjadi salah satu peranti yang mesti dimiliki oleh semua orang. Dengan adanya iPhone dan beberapa telefon pintar berasaskan Android, rata-rata orang dewasa yang tidak berminat bermain permainan, tiba-tiba berubah menjadi pemain permainan kerana permainan mudah alih.

Sebabnya? Ya, kerana permainan mudah alih menawarkan kemudahan bermain dan kebanyakannya adalah permainan percuma untuk dimainkan . Sekarang, berbeza dengan permainan PC atau konsol yang kebanyakannya mempunyai permainan yang rumit atau rumit, permainan di Android cenderung sederhana tetapi tetap membuat ketagihan. Berikut adalah beberapa permainan android dengan permainan mudah yang mesti anda cuba.

BACA JUGA
  • 10 Permainan Android Paling Santai, Ngabuburit Tidak Lama Lagi!
  • 10+ 2018 Permainan Android Terbaik dan Paling Popular, Mesti Muat turun!

5 Permainan Android dengan Gameplay Ringkas Dijamin Ketagihan

1. 2048

Permainan yang satu ini mungkin pernah anda dengar sebelumnya. 2048 adalah permainan teka - teki dengan permainan sederhana di mana pemain mesti menekan dua kotak dengan nombor yang sama, untuk menghasilkan kotak baru dengan nilai ganda. Terus menggandakan setiap kotak sehingga mencecah 2048 dan seterusnya. Walaupun kelihatan sederhana, permainan ini sebenarnya tidak semudah itu . 2048 adalah satu permainan yang akan membuat pemain mencuba berulang kali, dan tentu saja itu semua kerana permainan ini ketagihan.

2. Smash Hit

Seterusnya adalah permainan yang disebut Smash Hit, yang biasanya dimainkan untuk menghilangkan tekanan. Permainan ini memerlukan pemain melemparkan bola ke dalam gelas dalam pelbagai bentuk yang menyekat pemain. Ketika permainan berlangsung, halangan kaca yang disajikan juga semakin sukar dan memerlukan refleks cepat untuk mengatasinya. Salah satu perkara terbaik mengenai permainan ini adalah kesan kaca pecah yang sangat realistik . Selain dari rintangan kaca yang semakin meningkat, kenyataan bahwa bola dalam permainan ini terbatas menjadikan permainan ini memiliki kesulitan tersendiri, walaupun sebagian besar permainan yang ditawarkan sangat sederhana.

3. Limbo

Limbo adalah permainan yang pernah menjadi hit di Xbox 360, yang akhirnya diimport ke PC dan juga mudah alih. Tidak seperti permainan pelabuhan lain yang kebanyakannya gagal, Limbo berjaya. Limbo menceritakan kisah seorang budak lelaki yang cuba menjadi adiknya di dunia yang penuh dengan bahaya. Mudah lagi menakutkan seni permainan mewujudkan suasana yang menyeramkan dalam permainan ini. Walaupun begitu, itu tidak bermaksud Limbo adalah permainan yang benar-benar gelap, kerana permainan ini mempunyai sejumlah halangan dan teka-teki menarik yang harus diselesaikan.

4. Zen Terikat 2

Konsep yang sangat sederhana tetapi hanya dapat dilakukan oleh pakar, Zen Bound 2 menghendaki pemain memasang tali di sekitar objek dengan pelbagai bentuk, untuk mendapatkan liputan maksimum. Kedengarannya sememangnya mudah, tetapi ketika permainan berlangsung, diperlukan strategi yang kuat kerana tali yang diberikan akan menjadi lebih pendek. Zen Bound 2 boleh dikatakan permainan relaksasi dengan permainan teka-teki yang cukup melelahkan minda. Dengan hakikat bahawa permainan ini tidak mempunyai had masa atau keperluan untuk melakukannya dengan cepat, menjadikan permainan ini cukup sesuai untuk anak-anak.

5. Sayap Kecil

Dalam permainan Tiny Wings, pemain akan mengawal burung tanpa sayap yang berusaha untuk dapat terbang. Bagaimana? iaitu dengan 'menyelam' ke tanah, kemudian kembali ke puncak untuk mendapatkan masa terbang yang signifikan. Tiny Wings adalah permainan dengan konsep sederhana yang mudah dipelajari , tetapi sukar dikuasai. Tahap dinamik ditawarkan dalam permainan ini, memastikan setiap pemain bahawa mereka tidak akan mendapat tahap dengan reka bentuk yang sama . Permainan ini juga dilengkapi dengan cabaran mini yang dapat menggandakan skor atau mata pemain. Dengan permainan yang sederhana, Tiny Wings sesuai untuk semua peringkat usia.

Itu adalah sedikit maklumat mengenai permainan android dengan permainan sederhana yang dijamin ketagihan. Konsep ringkas atau ringkas yang ditawarkan oleh permainan di atas, sangat sesuai untuk anda yang malas dan rumit. Dan tentu saja, permainan di atas sangat sesuai untuk dimainkan sementara menunggu waktu berbuka puasa. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan