10 Antivirus Terbaik untuk Android 2018

Android adalah telefon pintar paling popular sekarang. Jenis dan jenama lebih pelbagai kerana persaingan yang semakin sengit. Aplikasi untuk Android juga semakin beragam kerana peningkatan pengguna. Mungkin anda juga salah seorang pengguna.

Android adalah telefon pintar paling popular sekarang. Jenis dan jenama lebih pelbagai kerana persaingan yang semakin sengit. Aplikasi untuk Android juga semakin beragam kerana peningkatan pengguna. Mungkin anda juga salah seorang pengguna.

Anda pasti tidak mahu Android anda terkena virus atau malware . Oleh itu, anda perlu memasang antivirus atau aplikasi untuk keselamatan agar Android anda selamat. Bagi anda yang ingin mengetahui apa antivirus terbaik yang sesuai untuk Android, mari senarai berikut dapat membantu.

BACA JUGA
  • Amaran! Inilah Cara Memeriksa Fail Dengan Selamat dari Virus Sebelum Memuat turun
  • 5 Jenis Virus Maya Ini Dikesan Sepanjang Tahun 2017
  • AMARAN! Inilah Cara Mengetahui Laptop Telah Diretas!

10 Antivirus Terbaik untuk Android 2018

1. Keselamatan Mudah Alih Avast

Antivirus ini tidak diragukan lagi kerana Avast sendiri mempunyai nama besar di bidang antivirus. Untuk Android, aplikasi Avast memberikan perlindungan maksimum untuk anda. Dalam versi percuma, anda akan mendapat kemudahan menyekat panggilan tambahan , firewall, dan juga sistem anti-kecurian . Dengan sistem itu, anda dapat mengunci Android anda dari jauh jika Android anda hilang.

Malangnya, versi percuma ini mempunyai iklan. Sekiranya anda terganggu dengan iklan, lebih baik anda membelanjakan sedikit wang untuk membeli versi premium. Dalam versi premium ini, anda akan mendapat kemudahan penguncian dalam aplikasi yang membuat Android anda meminta PIN ketika mencoba membuka aplikasi tertentu. Ini berguna untuk mengelakkan malware membuka aplikasi secara automatik .

2. Bitdefender Antivirus Percuma

Bitfender adalah salah satu nama terbesar dalam keselamatan digital. Produk antivirus untuk Android sangat memuaskan. Kelebihan utamanya ialah antivirus ini tidak membebani sistem Android sehingga baterinya tahan lama. Walau bagaimanapun, ini membuat anda perlu melakukan imbasan berjadual .

Kelebihan lain ialah setiap aplikasi baru yang dimuat turun akan diimbas secara langsung. Lagi sedap, antivirus ini dapat digunakan dengan segera setelah proses pemasangan selesai tanpa memerlukan tetapan tambahan. Versi percuma itu sendiri bagus tetapi jika anda ingin mencuba percubaan 14 hari anda boleh. Dengan teknologi WearOn , anda akan mendapat amaran kepada jam tangan pintar anda sekiranya telefon pintar anda ketinggalan. Suka mempunyai pembantu peribadi yang betul?

3. AVL

Antivirus ini pernah mendapat skor tertinggi dari ujian antivirus yang disebut AV-Test. Tidak diragukan lagi kualiti. Selain melakukan imbasan virus, antivirus ini juga dapat mengesan fail berbahaya yang memaksa masuk ke Android anda. Kelebihan lain ialah antivirus ini ringan dan tidak membebani bateri dan melindungi dari pelbagai nombor asing yang tidak jelas . Adakah ia benar-benar lengkap, kawan-kawan?

4. McAfee Security & Power Booster Percuma

Nampaknya pengalaman di PC digunakan oleh McAfee untuk mengembangkan antivirus di platform Android. Kualiti antivirus sama baiknya. Antivirus ini mempunyai keupayaan untuk mengesan kebocoran data penting dan menguncinya secara automatik . Selain itu, anda akan dilindungi dari laman web berbahaya dan SMS dan telefon yang mengganggu kerana dilindungi oleh antivirus ini. Ciri anti pencurian bahkan dapat menangkap pencuri . Bukankah lelaki selamat?

5. Kaspersky Mobile Antivirus

Untuk masalah malware, antivirus ini adalah pakar. Pengimbas dapat mengesan perisian hasad dengan ketepatan 99.9%. Selain itu, antivirus ini akan menyekat laman web yang mengandungi malware sebelum anda membukanya. Malangnya, banyak ciri hanya dapat digunakan jika anda membeli yang premium. Tetapi, versi percuma juga cukup bagus untuk melindunginya.

6. Antivirus dan Keselamatan Percuma Sophos

Antivirus ini menawarkan perlindungan yang sempurna. Selain melindungi dari virus dan malware, Sophos juga melindungi dari pelbagai laman web berbahaya dan haram . Data mengenai virus, perisian hasad dan laman web yang disekat akan terus diperbarui secara berkala. Selain itu, kebocoran maklumat juga dapat diatasi dengan antivirus ini.

Hebatnya, antivirus ini juga dapat digunakan untuk membuat sambungan wifi anda selamat . Caranya adalah dengan hanya mengimbas dengan QR Code Scanner yang terdapat di kemudahan antivirus ini. Dan semua itu, anda boleh mendapatkan secara percuma tanpa gangguan dalam pengiklanan . Antivirus ideal anda, kawan-kawan?

7. Norton Security dan Antivirus

Antivirus ini dapat mengesan semua malware yang ada pada android ketika Av-Test. Semua perisian hasad kemudian dikeluarkan secara automatik . Telefon pintar anda akan terkunci secara automatik semasa Kad SIM dikeluarkan. Selain itu, anda juga dapat mengunci telefon anda melalui teks. Ciri anti pencurian membolehkan anda mengunci dari jauh atau menguncinya sendiri setelah 10 kesalahan semasa mengisi kata kunci. Malangnya, ciri untuk menyekat laman web berbahaya hanya ada jika anda membeli versi premium.

8. Trend Micro Mobile Security & Antivirus

Kelebihan utama antivirus ini adalah pengimbas peribadi untuk Facebook yang memberitahu anda bahawa profil Facebook anda mengandungi maklumat sensitif. Selain itu, antivirus ini juga dapat mencegah aplikasi baru mengakses program aplikasi lain. Seperti antivirus lain, antivirus ini juga melindungi dari malware. Malangnya, ciri 'surfing selamat' hanya tersedia apabila anda membeli versi premium.

9. Keselamatan Mudah Alih AhnLab V3

Walaupun tidak begitu terkenal, antivirus dari Korea Selatan ini mempunyai nilai yang tinggi dalam AV-Test. Antivirus ini dapat mengesan 99.6% malware pada Android . Selain itu, antivirus ini dapat berfungsi dengan baik untuk versi Android yang lebih lama. AhnLab V3 juga dapat meningkatkan prestasi telefon pintar anda dengan penggalak terbina dalam .

Fitur anti- pencurian mempunyai penggera yang akan berbunyi jika telefon anda dicuri atau Kad SIM diganti . Apabila telefon pintar anda hilang, anda juga dapat mengikuti jejaknya atau menguncinya dari jauh. Dengan percubaan 10 hari, anda juga akan mendapat ciri untuk menyembunyikan gambar peribadi anda dan menghapus sejarah carian anda.

10. Keselamatan Antivirus Avira

Kelebihan antivirus ini daripada yang lain ialah mengimbas storan luaran seperti kad SD . Bukan hanya itu, antivirus ini melindungi anda dari kebocoran data peribadi. Dengan perlindungan identiti, antivirus ini akan terus mengawal kenalan dalam e-mel anda . Malangnya, banyak ciri seperti laman anti-bahaya hanya dapat diperoleh jika anda membeli versi premium.

Bolehkah anda memutuskan antivirus anda untuk siapa? Semuanya baik dan memberi perlindungan maksimum. Ayuh, tingkatkan sistem keselamatan Android anda sekarang dengan memasang salah satu antivirus di atas. Mangsa!!

Artikel Berkaitan