Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Telkomsel | Cukup gunakan mesej teks!

Cara mengesan nombor telefon bimbit Telkomsel hanya melalui SMS, kaedah termudah dan paling tepat untuk anda menggunakan operator yang satu ini.

Selain dihubungi melalui panggilan telefon atau dihantar melalui SMS, nombor telefon bimbit ternyata mempunyai fungsi yang tidak kurang pentingnya anda ketahui.

Nombor telefon bimbit sebenarnya boleh digunakan untuk mengesan keberadaan pengguna!

Terutama untuk anda pengguna Telkomsel, kali ini Jaka akan memberi anda petua bagaimana cara melacak nombor telefon bimbit Telkomsel menggunakan SMS .

BACA JUGA
  • Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Yang Paling Tepat & Tidak Diketahui (Kemas kini 2020)
  • 3 Cara Mudah Mengesan Lokasi WhatsApp Nombor Orang Lain | Terbukti Tepat!
  • 8 Cara Menjejaki Telefon bimbit yang Hilang untuk Android & iPhone (Kemas kini 2020)

Cara Mengesan Nombor Telefon Bimbit Telkomsel Menggunakan SMS

Ya. Tidak dengan kaedah peretasan yang sangat rumit, terutama untuk menghala telefon pintar anda, anda boleh menjejaki lokasi nombor Telkomsel orang lain hanya dengan menggunakan SMS. Ingin tahu bagaimana caranya? Ikuti langkah di bawah:

Telkomsel DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti
  • Hubungi * 250 # menggunakan telefon pintar alias telefon bimbit anda. Ikuti serangkaian proses di mana anda mesti mendaftarkan nombor telefon bimbit rakan anda untuk kemudian dijejaki menggunakan SMS.
  • Anda kemudian akan menerima pemberitahuan dalam bentuk SMS yang menyatakan bahawa nombor rakan yang telah anda daftarkan disimpan. Kini anda dapat melakukan proses pengesanan lokasi kapan saja.
LIHAT ARTIKEL
  • Caranya adalah dengan menghantar SMS dengan format Nombor Telefon Friend (space) Name (Space) kemudian hantar ke nombor 2500. Contohnya, anda boleh lihat pada gambar di bawah.
  • Anda akan mendapat SMS balasan yang mengandungi maklumat mengenai di mana nombor telefon bimbit Telkomsel berada secara automatik.

Itulah cara mudah untuk mengesan nombor telefon bimbit orang lain Telkomsel menggunakan SMS . Sekarang anda tidak lagi memerlukan kesukaran jika rakan, saudara atau orang yang tidak senang hati tidak membalas sembang atau mesej anda.

Anda boleh mengesan lokasi secara langsung menggunakan kaedah di atas. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai SMS atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan