5 Aplikasi Terbaik untuk Mencari Restoran Sedap Semasa Pulang | Praktikal dan Mudah!

Keliru mencari restoran yang bagus ketika pergi dan balik? Berikut adalah beberapa cadangan untuk aplikasi terbaik untuk mencari restoran terdekat semasa pulang.

Perjalanan pulang tentu merupakan saat yang paling dinanti-nantikan oleh semua orang kerana akhirnya mereka dapat pulang dan bertemu keluarga besar.

Namun, tidak dapat dinafikan pulang ke rumah juga merupakan aktiviti yang sangat melelahkan yang anda tahu, geng. Terutama jika anda menggunakan pengangkutan seperti kereta untuk sampai ke lokasi tujuan.

Jalan yang sangat sesak membuatkan anda terpaksa merasa lapar di tengah perjalanan. Sekiranya anda tidak membawa makanan dari rumah, tentu saja anda tidak boleh menahan diri untuk mencari restoran terdekat.

Nasib baik, pada masa ini terdapat sejumlah aplikasi yang membolehkan anda mencari restoran terdekat di sekitar lokasi anda sekarang, geng.

Berikut adalah beberapa cadangan aplikasi untuk mencari restoran yang bagus ketika pulang nanti atau ketika tiba di kampung halaman anda, geng.

 • Zomato
 • Qraved
 • Pergi ke Kuliner
 • Eatigo
 • Aplikasi Terbaik untuk Mencari Restoran

  Mencari restoran di tempat yang jarang atau tidak pernah anda lawati tentunya akan menjadi lebih sukar daripada biasa, geng.

  Namun, berkat adanya aplikasi berikut, kini lebih mudah dilakukan.

  1. Dunia Di Sekitar Saya

  Produktiviti Aplikasi WT InfoTech DOWNLOAD

  World Around Me didakwa sebagai aplikasi yang sempurna untuk pelancong, pelancong atau penduduk tempatan yang ingin mengetahui segala yang ada di sekitar mereka.

  Bukan hanya itu, ternyata aplikasi ini juga dapat mencari beberapa lokasi seperti ATM, stesen minyak, dan restoran yang anda tahu, geng.

  Melalui aplikasi World Around Me, anda boleh mencari restoran hanya dengan mengarahkan kamera telefon Android anda di sekitar anda.

  Aplikasi yang menggabungkan teknologi Augmented Reality dengan antara muka yang menawan dan dinamik sangat sesuai untuk menemani perjalanan pulang anda untuk menjadikannya lebih menyeronokkan.

  Di samping itu, aplikasi ini juga memaparkan maklumat yang sangat berguna, seperti ketersediaan WiFi, waktu buka, kepada ulasan pengguna yang akan membantu anda memilih restoran terbaik dan tentunya sedap, geng.

  MaklumatDunia Di Sekitar Saya
  Pemaju WT InfoTech
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (21,532)
  Saiz 11MB
  Pasang 500K +
  Android Minimum 5.0

  2. Zomato

  Zomato Social & Messaging Apps DOWNLOAD

  Aplikasi Zomato adalah salah satu aplikasi kuliner terbaik dan paling popular yang boleh anda muat turun untuk mencari restoran ketika pulang, geng.

  Dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat mencari restoran yang bagus, lengkap dengan petunjuk, maklumat menu, foto, dan ulasan pengguna yang dapat dipertimbangkan.

  Menariknya, aplikasi ini tidak hanya dapat Anda gunakan di Indonesia, tetapi juga di negara-negara lain, seperti UK, Brazil, Turki, Filipina, dan banyak lagi, anda tahu.

  MaklumatZomato
  Pemaju Zomato
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (2,060,471)
  Saiz 13MB
  Pasang 50M +
  Android Minimum 5.0

  3. Qraved

  Aplikasi Qraved Produktiviti DOWNLOAD

  Diklaim sebagai aplikasi Makanan dan Gaya Hidup nomor 1 di Indonesia, Qraved dapat membantu anda mencari maklumat menarik mengenai cadangan restoran terbaik.

  Aplikasi ini juga dilengkapi dengan fitur ulasan dari pengguna yang dapat memberi anda info mengenai kualiti makanan dari restoran yang ingin anda kunjungi.

  Anda bukan sahaja dapat menjumpai restoran terbaik, melalui aplikasi Qraved, anda juga dapat mencari pelbagai promosi makan dan membuat tempahan dalam talian melalui aplikasi tersebut.

  Sayangnya, Anda hanya dapat menikmati aplikasi ini untuk mencari restoran di kota-kota besar seperti wilayah Jakarta Besar, Bandung, Bali, Surabaya, Medan, dan kota-kota besar lainnya.

  MaklumatQraved
  Pemaju Qraved
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (2,183)
  Saiz 24MB
  Pasang 100K +
  Android Minimum 4.0

  4. Pergi ke Kuliner

  MUAT TURUN Apl

  PergiKuliner menjadi aplikasi seterusnya yang boleh anda gunakan untuk mencari masakan yang baik ketika pulang nanti, geng.

  Sama seperti aplikasi carian masakan lain, PergiKuliner juga dilengkapi dengan ulasan, alamat, nombor telefon, waktu buka, dan arahan yang sangat berguna untuk anda.

  Sayangnya, aplikasi ini hanya dapat digunakan di beberapa kota besar seperti wilayah Jakarta Besar, Bandung dan Surabaya, geng. Bagi anda yang pulang ke rumah di luar bandar-bandar ini masih harus bersabar, ya.

  MaklumatPergi ke Kuliner
  Pemaju PT Gone Kuliner
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (640)
  Saiz 11MB
  Pasang 50K +
  Android Minimum 4.4

  5. Eatigo

  MUAT TURUN Apl

  Eatigo terkenal sebagai aplikasi tempahan restoran yang menawarkan potongan harga berdasarkan waktu tertentu hingga 50% setiap hari di sekitar 4,500 restoran.

  Melalui ciri 'Sini & Sekarang' yang disediakan, aplikasi ini membolehkan anda mencari restoran terdekat dari tempat anda ketika ini, geng.

  Aplikasi ini juga menyediakan lebih dari 20 kategori makanan mulai dari Jepun, Pizza, All-You-can-Eat, dan banyak pilihan lain.

  Sekiranya anda masih tidak pasti akan rasa makanan di restoran yang anda temui, Eatigo juga memberikan maklumat mengenai ulasan dari penggunanya, kumpulan itu.

  MaklumatEatigo
  Pemaju Eatigo
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (21,396)
  Saiz 12MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.3

  Itulah beberapa aplikasi untuk mencari restoran yang bagus yang boleh anda gunakan ketika pulang nanti, geng.

  Sekarang mencari restoran di tempat yang jarang atau tidak pernah anda kunjungi lebih berkat bantuan aplikasi ini.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan