Cara Mudah Mendapatkan Kemas Kini Aplikasi Gedung Bukan Main Secara Automatik

Bagaimana saya mengemas kini aplikasi bukan Play Store secara automatik? Pasti anda penasaran bukan? Baiklah, jika anda ingin tahu, sila rujuk artikel berikut!

Hingga kini, umumnya kita sebagai pengguna telefon pintar Android masih bergantung pada Google Play Store sebagai alat untuk memuat turun pelbagai aplikasi untuk keperluan kita, mulai dari aplikasi media sosial seperti BBM dan Line, aplikasi pemprosesan dokumen seperti WPS Office, aplikasi permainan seperti Onet atau lebih terkenal kini Super Mario Run, dan banyak aplikasi lain.

Walaupun Google Play Store menyediakan begitu banyak aplikasi, masih ada berbagai aplikasi keren yang tidak ada di Play Store dan hanya dapat diperoleh dengan mengunduhnya melalui laman web tertentu di internet, seperti aplikasi Batas Pengisian Bateri , batasan pengecasan Android, atau aplikasi Kerangka Xposed yang boleh anda gunakan untuk mengubah APK Android anda.

BACA JUGA
 • Cara Memuat turun Aplikasi Berbayar di Play Store Tanpa Membelanjakan Wang
 • 5 Aplikasi Berbayar yang Dapat Anda Dapatkan secara PERCUMA! Mahu?
 • Jangan Pasang Aplikasi Percuma dengan Tidak peduli, Ini 4 Bahaya!

Cara Mudah Mendapatkan Kemas Kini Aplikasi Gedung Bukan Main Secara Automatik

Baiklah, walaupun anda telah memuat turun pelbagai aplikasi hebat di luar Play Store, anda masih menghadapi masalah ketika cuba mengemas kini. Anda harus bersusah payah mencari laman web yang memberikan kemas kini untuk aplikasi tersebut sehingga kadang-kadang Anda berharap ada aplikasi yang dapat mempermudah untuk mendapatkan kemas kini untuk aplikasi Android yang tidak ada di Play Store atau dapat melakukan pembaruan automatik untuk aplikasi Android ini.

Nasib baik, Jaka baru sahaja menemui aplikasi yang dapat membantu anda mengatasi masalah anda, yang disebut APK Updater . Seperti apa kelebihan aplikasi Android ini dan bagaimana menggunakannya ? Lihat sahaja ulasan dari Jaka!

 • Seperti biasa, langkah pertama yang mesti anda lakukan ialah memuat turun dan memasang aplikasi APK Updater pada peranti Android anda. Setelah dipasang, jangan lupa jalankan aplikasi dengan segera.
 • Seterusnya, anda akan diarahkan ke halaman utama aplikasi ini, di mana anda dapat melihat daftar aplikasi yang telah dipasang di Android anda, baik aplikasi dari Play Store dan aplikasi anda yang tidak ada di Play Store yang telah anda kerjakan dengan begitu keras.
 • Seterusnya, anda perlu memasukkan Tetapan terlebih dahulu, yang terletak di sudut kanan atas skrin. Di bahagian Tetapan ini, Anda dapat menentukan waktu pemberitahuan kemas kini untuk aplikasi Android Anda, terutama untuk aplikasi Android Anda yang tidak tersedia di Play Store.

 • Jaka mencadangkan agar di sini pilih pilihan Harian supaya anda dapat pemberitahuan kemas kini automatik untuk aplikasi Android kegemaran anda secepat mungkin.

 • Untuk bahagian Kemas kini Sumber , anda boleh memilih tiga sumber, iaitu dari Mirror APK, Google Play , dan Pure APK . Jadi tidak rumit, pilih saja ketiga-tiganya.

LIHAT ARTIKEL
 • Setelah selesai, tekan ikon Segarkan di bahagian atas skrin, kanan di sebelah kiri ikon Tetapan . Dengan menekan ikon Refresh, aplikasi APK Updater akan secara automatik memeriksa kemas kini secara automatik untuk setiap aplikasi Android Anda, termasuk aplikasi Android yang tidak ada di Play Store.
 • Tunggu beberapa saat sehingga proses Refresh selesai, dan pindahkan ke tab Kemas kini dalam aplikasi ini . Di tab ini, anda akan melihat senarai aplikasi Android anda yang perlu diperbaharui, termasuk aplikasi Android yang tidak ada di Play Store yang telah anda pasang. Contohnya, aplikasi PokeTrack Jaka tidak ada di Play Store.
 • Sekiranya anda telah memilih aplikasi mana yang ingin Anda kemas kini, ketuk ikon aplikasi dan APK Updater akan segera mencari kemas kini dari aplikasi Android pilihan anda secara automatik .

 • Yang perlu anda buat hanyalah menunggu beberapa saat. Setelah aplikasi ini selesai proses pencarian , yang harus Anda lakukan hanyalah menekan butang muat turun untuk mengemas kini aplikasi Android Anda.

Jadi apa yang anda lakukan? Ciri autupdate kanan yang serupa dari Play Store? Dengan aplikasi APK Updater ini, Anda tidak perlu bersusah payah melayari dan terus mencari kemas kini dari aplikasi Android yang tidak ada di Play Store, kerana aplikasi ini sendiri akan berfungsi secara automatik untuk melayari internet dan mendapatkan kemas kini sesuai dengan keperluan anda. Baiklah, semoga berjaya dan jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda sekiranya anda sudah mencuba!

Artikel Berkaitan