Hanya Satu Klik! Cara Melumpuhkan Panggilan Masuk di WhatsApp

Ingin menyekat panggilan WA tanpa diperhatikan? Cara menyekat panggilan WA hanya dengan beberapa langkah mudah yang boleh anda gunakan sekarang.

Pernah merasa kecewa atau marah, baik dengan rakan, rakan kongsi, mahupun rakan sekerja? Saya sangat kecewa, anda juga mahu menyekatnya di WhatsApp ?

Jangan disekat dengan tergesa-gesa, geng! Walaupun anda masih dapat menyekat panggilan masuk , baik panggilan suara (panggilan suara) atau panggilan video (panggilan video) sahaja.

Kaedah ini membolehkan anda mematikan panggilan WhatsApp dari orang yang ingin anda hindari sementara, jadi bagaimana anda melakukannya? Jadi sekarang Jaka akan mengulasnya sepenuhnya!

 • Cara Menyekat Panggilan WhatsApp untuk Kenalan Khusus
 • Ini adalah cara untuk menyekat panggilan masuk pada aplikasi WhatsApp

  WhatsApp telah menjadi salah satu aplikasi sembang yang menawarkan ciri penuh. Bukan hanya untuk sembang teks dan emoji, kini anda boleh membuat empat panggilan suara atau video sekaligus.

  Walaupun begitu, bagaimana untuk menyekat panggilan WA dalam keadaan tertentu banyak yang tidak mengetahui langkah-langkah yang harus diambil untuk apa.

  Bagi anda yang ingin mengetahui cara menyekat atau menyahaktifkan panggilan masuk dari kenalan WhatsApp, kali ini Jaka akan membincangkan cara untuk menggabungkan dengan contoh dan gambar.

  Cara Menyekat Panggilan WhatsApp untuk Semua Kenalan

  Cara pertama untuk menyekat telefon WA yang akan dikongsi Jaka adalah dengan menyekat panggilan WhatsApp dari semua kenalan yang anda ada.

  Walaupun menyekat panggilan telefon, anda masih boleh bebas mengakses internet dan ciri WhatsApp lain, terutamanya ciri sembang.

  Ingin tahu bagaimana caranya? Tanpa berlengah, berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti untuk dapat menyekat panggilan WA di telefon Android anda.

  • Langkah 1 - Mula-mula anda mesti mempunyai aplikasi GBWhatsApp yang boleh anda muat turun di pautan di bawah.
  Aplikasi Sosial & Pemesejan GBWhatsapp DOWNLOAD

  Pastikan anda telah membuat sandaran dan menyahpasang aplikasi WhatsApp biasa dan melakukan langkah pemulihan pada GBWhatsApp yang boleh anda baca di sini: Cara Membuat Sandaran WhatsApp dan Langkah Mudah untuk Memulihkannya .

  • Langkah 2 - Setelah semua langkah selesai, ketuk ikon tiga titik di sudut kanan atas, kemudian anda memilih menu Tetapan GB .
  • Langkah 3 - Tatal ke bawah untuk mencari pilihan MODS Lain dan di sini anda hanya memilih tetapan Lumpuhkan Panggilan Suara untuk mematikan panggilan pada semua kenalan WhatsApp anda.

  Dengan menggunakan fitur ini, anda secara automatik akan menyekat semua panggilan WhatsApp yang datang ke telefon Android anda.

  Cara menyekat panggilan WhatsApp sesuai untuk anda gunakan sekiranya anda benar-benar ingin bersendirian atau ingin fokus pada kerja atau belajar, sehingga anda bebas dari gangguan yang tidak perlu.

  Cara Menyekat Panggilan WhatsApp untuk Kenalan Khusus

  Selain dapat menyekat panggilan WA dari semua kenalan yang anda miliki, GBWhatsApp juga membolehkan anda menyekat panggilan dari kenalan tertentu sahaja .

  Ciri ini boleh anda gunakan semasa anda ingin mengelakkan diri dari orang yang berpotensi dan orang lain yang menjengkelkan dengan jenis yang sama.

  Cara menggunakannya cukup mudah, geng. Berikut adalah beberapa langkah yang boleh anda ikuti dalam siri mengenai cara menyekat panggilan WA dari kenalan tertentu.

  • Langkah 1 - Pergi ke halaman sembang di kenalan WhatsApp yang anda mahu untuk menyekat panggilan. Yang harus anda lakukan ialah mengetuk foto profil kenalan untuk mengakses menu.
  • Langkah 2 - Kemudian anda ketuk pilihan Pemberitahuan khusus untuk berpindah ke halaman seterusnya.
  • Langkah 3 - Aktifkan menu Gunakan pemberitahuan tersuai sehingga tetapan di bawahnya terbuka. Di sini anda hanya perlu mengaktifkan Lumpuhkan Panggilan Suara seperti langkah sebelumnya. Ia mudah?

  Dengan cara ini anda tidak perlu bimbang untuk diganas lagi oleh orang-orang di kenalan WhatsApp anda. Panggilan mereka disekat secara automatik tanpa mereka sedari.

  Ciri menarik dari WhatsApp Mod GBWhatsApp ini sebenarnya adalah salah satu daripada banyak ciri canggih lain yang ditawarkan oleh aplikasi ini.

  Anda juga dapat mengubah yang terakhir dilihat, mengubah tema, untuk mengirim pesanan berjadual melalui aplikasi canggih ini.

  Cara menggunakan GBWhatsApp cukup mudah kerana antara muka aplikasi dibuat serupa dengan aplikasi yang asli.

  Sekarang itulah cara mudah untuk menyekat dan mematikan panggilan masuk di WhatsApp. Sangat mudah, bukan? Dengan cara ini anda tidak perlu risau lagi!

  Kaedah ini juga boleh menjadi detoks media sosial yang berkesan yang boleh anda lakukan. Sekali sekala, rasakan faedah membebaskan diri dari cengkaman media sosial dengan perkara seperti ini.

  Ada petua dan trik WhatsApp lain yang harus anda bincangkan? Ayuh kongsi di ruangan komen di bawah. Anda tidak perlu malu.

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan