Cara Membuat Nombor Whatsapp 1 untuk 2 HP (100% Berjaya)

Adakah anda ingin menggunakan 1 akaun Whatsapp pada 2 telefon bimbit yang berbeza? Sangat mudah! Ikuti petua untuk log masuk pada 2 telefon pintar android yang berbeza tanpa aplikasi. (anti-rumit)

Whatsapp adalah salah satu aplikasi sembang yang paling kerap digunakan oleh pengguna telefon pintar. Satu nombor telefon bimbit biasanya hanya berfungsi pada satu peranti.

Tetapi bagaimana jika anda mempunyai 2 telefon bimbit dan ingin menggunakan nombor yang sama?

Jawapannya boleh! dan Jaka sudah mempunyai tipu muslihat. Walaupun muslihat ini tidak menggunakan aplikasi yang anda tahu!

Ingin tahu? Lihat langkah-langkah lengkap mengenai cara membuat nombor Whatsapp 1 untuk 2 HP.

BACA JUGA
  • Cara Mengaktifkan Ciri RAHSIA di Whatsapp
  • Cara Mengaktifkan Mod Gelap WhatsApp di Telefon Android dan iOS, Hanya Satu Klik!
  • Inilah Cara Memulihkan Fail Whatsapp yang Dihapus dengan Mudah

Mengapa Menggunakan 1 Nombor Whatsapp pada 2 HP?

Mengenai peraturan rasmi, satu nombor Whatsapp hanya boleh digunakan pada 1 telefon bimbit. Tetapi kita boleh melakukannya dengan cara alternatif. Ketenangan ini 100% selamat ! Apa kegunaannya?

  • Untuk Pengguna 2 HP . Sekiranya anda mempunyai 2 telefon bimbit, adalah rumit jika anda mempunyai 2 akaun Whatsapp, bukan? Jadi muslihat ini akan sangat berguna untuk anda kerana praktikal. Boleh mengakses Whatsapp di telefon bimbit lain.

  • Pantau Whatsapp Yang Lain . Nah, jika ini adalah perniagaan anda yang paling melindungi anda. Sama ada kepada teman lelaki, anak, kakak, abang, ibu bapa dan lain-lain. Dengan tipu muslihat ini anda boleh terus memantau sembang Whatsapp orang lain melalui telefon bimbit anda.

Silap mata ini juga sangat mudah kerana anda tidak perlu menggunakan aplikasi tambahan lain. Tidak perlu memuat turun dan menjadikan memori telefon bimbit anda penuh.

Inilah Cara Membuat Nombor Whatsapp 1 untuk 2 HP

Sebenarnya muslihat ini hampir sama dengan menggunakan web WhatsApp di PC, tetapi kami akan menggunakannya di setiap telefon pintar.

Caranya kali ini adalah Jaka akan menggunakan aplikasi penyemak imbas android, Google Chrome dan Whatsapp Web guys.

Aplikasi ini biasanya tersedia secara lalai di banyak telefon android. Sekiranya anda tidak memilikinya, tenang anda boleh mendapatkan permohonan di pautan berikut:

Apl Penyemak Imbas Google MUAT TURUN

Langkah 1 - Buka penyemak imbas

Langkah pertama adalah pada telefon bimbit pertama , buka aplikasi penyemak imbas Chrome kemudian akses ke laman web.whatsapp.com . Jangan lupa untuk mengaktifkan mod Tapak Desktop , kawan-kawan.

Langkah 2 - Imbas Kod QR

Selepas itu penampilannya seperti di bawah. Imbas Kod QR dengan telefon bimbit kedua lelaki itu. Sekiranya tujuannya adalah untuk memantau Whatsapp orang lain, kemudian imbasnya dengan sel orang yang ingin anda pantau.

Langkah 3 - Paparkan kandungan

Selepas log masuk, paparan di penyemak imbas akan seperti lelaki ini. Tentunya semua sembang adalah kandungan yang sama dengan yang terdapat di telefon bimbit pertama.

Inilah cara untuk memasang nombor Whatsapp 1 untuk 2 HP dari Jaka. Bagaimana itu mudah? Tetapi jangan gunakan tipu daya ini untuk kejahatan atau membahayakan orang lain.

Baca juga artikel mengenai Whatsapp atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan