Shhh ... Ciri-ciri Rahsia Instagram Ini Yang Perlu Anda Ketahui!

Anda mesti mempunyai akaun Instagram, bukan? Adakah anda tahu apa ciri rahsia di Instagram? Jaka akan membongkar semuanya di sini!

Sebagai salah satu media sosial yang paling popular di dunia, Instagram pastinya mempunyai ciri menarik yang akan merosakkan penggunanya. Sama ada untuk meningkatkan foto anda atau menambah pengikut.

Namun, tahukah anda jika Instagram mempunyai beberapa ciri tersembunyi yang tidak diketahui ramai orang? Ternyata ada banyak geng!

Nah, Jaka akan membongkar semua ciri rahsia Instagram dalam tulisan Jaka yang satu ini.

 • Fon khas untuk profil dan kapsyen
 • Mengejar Akaun Instagram Tanpa Dijumpai
 • Ciri Rahsia Lengkap. . .
 • Ciri Rahsia Instagram

  Ciri-ciri ini yang akan dibocorkan oleh Jaka kepada anda jarang diketahui oleh orang lain. Jadi, anda akan kelihatan keren jika anda mencubanya di akaun Instagram anda.

  Sedia? Mari lihat senarai ciri!

  1. Dapatkan Pemberitahuan dari Orang Kegemaran

  Anda tidak mahu terlepas catatan terbaru dari Atta Halilintar? Ada cara anda geng. Caranya, anda cukup klik titik tiga pada catatan akaun yang ingin anda ikuti, kemudian pilih Hidupkan Pemberitahuan Pos .

  Atau anda juga boleh memasukkan profil akaun, kemudian klik pada titik tiga / baris tiga di sudut kanan atas. Pilih Urus Pemberitahuan dan kemudian pilih dari mana anda mahu mendapatkan pemberitahuan.

  2. Fon khas untuk profil dan kapsyen

  Bagi anda yang merasa bosan dengan fon Instagram, itu saja, mengapa tidak cuba menukar fon? Banyak aplikasi dan laman web yang membuat anda dapat mengubah jenis fon di Instagram.

  Selain profil, anda juga boleh menggunakan fon dalam suapan atau cerita. Bagaimana caranya? Sudah Jaka menerangkan secara lengkap dalam artikel ini!

  Ingin mencari kapsyen inspirasi dalam bahasa Inggeris? Cari di sini sahaja!

  3. Mengejar Akaun Instagram Tanpa Dijumpai

  Bagi anda yang suka mengejar doi, silap mata satu ini sangat sesuai untuk anda! Caranya, anda hanya menggunakan geng Google.

  Andaikan kita ingin mencari akaun Instagram Atta Halilintar, kita hanya menaip Instagram Atta Halilintar . Biasanya ia akan segera muncul di hasil carian teratas.

  Dengan ini, anda boleh memasuki Instagram tanpa log masuk, bahkan menggunakan ciri carian!

  Ciri Rahsia Lengkap. . .

  4. Lihat Posting yang Kami Beri Suka

  Adakah anda ingin melihat senarai catatan yang anda sukai? Anda boleh geng, Instagram mempunyai ciri untuk itu. Caranya, anda hanya boleh membuka Tetapan > Akaun > Catatan yang Anda Suka .

  5. Jadualkan Catatan Instagram

  Bagi anda yang mengeposkan suapan Instagram secara berkala, mungkin anda memerlukan aplikasi untuk menjadualkan catatan Instagram anda.

  Terdapat beberapa aplikasi yang boleh anda gunakan, seperti Buffer dan Planoly . Syaratnya, akaun Instagram anda mesti diubah menjadi profil perniagaan

  6. Buat Koleksi untuk Catatan yang Disimpan

  Instagram menyediakan ciri untuk menyimpan foto kegemaran kami. Tetapi jika terlalu banyak, kita akan keliru.

  Nasib baik Instagram sudah menyediakan ciri Koleksi yang membolehkan anda membuat folder untuk memisahkan jenis foto yang anda simpan.

  Caranya, klik titik tiga (atau garis tiga) yang terletak di sudut kanan atas profil anda, kemudian pilih Disimpan . Untuk membuat Koleksi baru, klik tanda + di sudut kanan atas.

  7. Sorotan Cerita

  Story adalah ciri di Instagram yang akan hilang dalam 24 jam. Lalu bagaimana jika kita tidak mahu cerita itu hilang?

  Caranya adalah dengan membuat sorotan kumpulan! Anda hanya membuka profil anda, kemudian klik Sorotan yang terletak di bawah profil anda.

  8. Berjalan Tanpa Dijumpai

  Semasa kami mengejar, adakah saya tidak sengaja menekan butang suka? Anda mesti malu sekiranya terperangkap. Geng sunyi, ada muslihat!

  Pertama, tatal ke pos terakhir orang yang anda jalani. Sekiranya ada, aktifkan Mod Pesawat di telefon bimbit anda.

  Dengan begitu, anda bebas mengintai dengan selamat tanpa perlu risau, kerana walaupun anda tidak memerah seperti itu, ia tidak akan disimpan.

  9. Menyembunyikan komen Spam

  Banyak komen akaun pelangsingan dalam catatan anda? Sekiranya ya, anda lebih baik menggunakan ciri Filter Komen .

  Cara mengaktifkannya, pergi ke Pilihan > Akaun > Privasi dan Keselamatan > Komen .

  Nah, di sana anda hanya memasukkan kata-kata yang kurang menyenangkan geng, misalnya, melangsingkan badan atau nama haiwan yang sering dijadikan bahan sumpah.

  10. Menghilangkan Sejarah Pencarian

  Sekiranya ciri yang satu ini dicari, adakah anda salah satu daripadanya? Kami tidak dapat menghapus jejak carian kami secara langsung. Lalu bagaimana caranya?

  Pergi ke Pilihan > Akaun > Privasi dan Keselamatan > Hapus Sejarah Carian . Munculan akan muncul yang akan menanyakan apakah anda benar-benar pasti mahu menghapus sejarah carian Instagram anda.

  Adakah anda ingin mengetahui cara lain? Baca artikel Jaka yang satu ini!

  11. Menyelaraskan Urutan Penapis

  Adakah anda hanya menyukai beberapa penapis yang disediakan oleh Instagram? Mengapa anda tidak menyusunnya mengikut yang paling anda gunakan?

  Kaedahnya juga sangat mudah, geng. Pertama, muat naik foto yang ingin anda siarkan. Semasa berada di menu pilihan penapis, pilih Urus . Untuk menyusun penapis, anda hanya perlu menahan penapis dan memindahkannya seperti yang dikehendaki.

  12. Cari Posting mengikut Lokasi

  Anda boleh mencari foto mengikut lokasi tertentu. Sebagai contoh, jika anda ingin melihat foto di Monas, yang perlu anda lakukan hanyalah membuka tab Jelajah , kemudian pilih Lokasi di sebelah kanan.

  Di samping itu, anda juga boleh mencari lokasi popular di sekitar anda.

  13. Pengeposan dalam Suapan Menjadi Cerita_

  Ingin berkongsi suapan terbaru anda dengan pengikut? Cukup beritahu geng melalui Kisah! Caranya, anda hanya boleh menekan logo Langsung pada siaran anda.

  Pilih Tambah Catatan Ini ke Kisah . Selepas itu, anda boleh mengeditnya agar kelihatan lebih menarik.

  14. Menambah Cerita Orang Lain dalam Kisah Kita

  Kaedahnya sama dengan nombor sebelumnya. Bezanya, kali ini anda akan menyiarkan cerita anda adalah kisah rakan anda.

  15. Menyembunyikan Catatan Orang Lain

  Ciri terakhir yang akan diberitahu oleh Jaka adalah bagaimana menyembunyikan catatan orang lain tanpa perlu mengeluarkan orang itu.

  Instagram mempunyai ciri Bisukan untuk menyembunyikan catatan orang lain sehingga mereka tidak muncul di laman utama atau cerita kami.

  Itulah kumpulan 15 ciri rahsia Instagram yang mesti anda tahu! Adakah anda masih mempunyai ciri rahsia yang belum disebutkan oleh Jaka? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan