Tebak Gila?! 8 Aplikasi Android Ini Punya Fungsi Super Unik

Android memang dipercaya sebagai ponsel pintar. Namun Jaka tidak setuju jika aplikasi android tak dipercaya sebagai aplikasi pintar!

Android memang dipercaya sebagai ponsel pintar. Namun Jaka tidak setuju jika aplikasi android tak dipercaya sebagai aplikasi pintar! Berdasarkan pengalaman Jaka sendiri, aplikasi android pun tidak hanya terkenal memiliki banyak iklan namun ada juga beberapa aplikasi yang sangat berguna untuk kehidupan kita sehari-hari, meskipun tidak semuanya tapi ada beberapa yang wajib dimiliki pengguna android karena keunikannya.

Terdapat aplikasi android yang sebenarnya membuat kita gagal memahaminya setelah memuat turunnya dan ada yang dilengkapi dengan fungsi unik yang dapat membantu kehidupan kita . Jadi, anda pasti ingin tahu apakah sebenarnya aplikasi ini? Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh merujuk ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • 80 Aplikasi Android PALING Unik dan Menarik untuk 2017
  • 11 Aplikasi Android Keren ini TIDAK DAPAT berada di Telefon Pintar Anda
  • 3 Aplikasi ini dapat menjadikan Android anda lebih canggih daripada iPhone

8 barisan aplikasi Android dengan fungsi unik 2017

1. Aplikasi Perang Gambar

Adakah anda pernah bermain di media sosial? Sekiranya anda sering, terutamanya Facebook, maka anda memahami tujuan aplikasi unik ini. Ya, sekarang Facebook dikejutkan dengan gambar MEME, yang sering digunakan untuk perang gambar di ruangan komen. Bagi anda yang keliru mencari gambar lucu, aplikasi perang gambar ini boleh menjadi hiburan harian anda. Anda boleh mengambilnya kemudian memuat naiknya ke media sosial untuk perang gambar.

2. Aplikasi Crazy Guess

Yang pasti aplikasi ini akan sangat menghiburkan apabila merasa bosan dan bosan. Apabila anda melihat tajuk aplikasi itu agak aneh dan eksentrik, sudah pasti aplikasi ini akan menggelikan dan membuat anda ketawa . Aplikasi ini juga sangat mudah, anda hanya diberi soalan ganjil kemudian meneka soalan .

3. Aplikasi Merokok Terkini

Mungkin anda bertanya, apa fungsi aplikasi ini? Itu hanya nama pelik! Ternyata di dalamnya terdapat sejenis panduan untuk anda yang merupakan perokok kemudian ingin segera berhenti . Aplikasi ini nampaknya telah berjaya membuatkan ramai orang berhenti merokok. Baik untuk anda yang berhasrat untuk berhenti merokok , cubalah aplikasi ini agar kesihatan anda terjaga.

4. Tepuk Tangan Untuk Mencari Aplikasi

Aplikasi super unik ini sangat sesuai untuk dipasang terutama bagi anda yang pelupa, seperti lupa meletakkan telefon pintar . Jadi fungsi aplikasi ini adalah untuk mencari telefon pintar yang hilang di tempat terdekat . Tidak perlu rumit, anda hanya perlu bertepuk tangan maka skrin telefon pintar akan menyala dengan sendirinya. Dengan cara ini telefon pintar anda akan dijumpai dengan cepat .

5. Permohonan Confide Dalam Talian

Yang kelima tidak masuk akal dan membuat saya ketawa. Tetapi unik, mungkin anda mempunyai banyak masalah dan ingin mempercayai tetapi merasa malu dengan rakan anda sendiri. Sekarang aplikasi ventilasi dalam talian ini dapat membuat anda berunding tanpa perlu risau akan kegelisahan. Dan aplikasi ini juga mempunyai berjuta-juta pengguna yang akan bersedia melayani dan memberikan penyelesaian untuk masalah anda .

6. Aplikasi Xray

Walaupun sangat canggih, aplikasi ini juga berbahaya kerana kemungkinan disalahgunakan. Kerana fungsi aplikasi ini sendiri adalah untuk menembus pakaian seseorang atau pakaian anda, tetapi untungnya fungsi yang diterapkan tidak terlalu vulgar sehingga tidak menjadi masalah jika anda ingin tahu tentang semua perkara.

7. Aplikasi Skrin Retak

Sekiranya anda sering tidak tahu dengan rakan anda, Jaka menyarankan untuk memasang aplikasi ini. Kerana fungsinya menjadikan telefon pintar atau rakan anda kelihatan seperti benar-benar retak . Oleh itu, taman anda pasti akan terkejut. Canggih tetapi hanya akan berguna bagi anda yang sering berseloroh.

8. Aplikasi Anty Fly

Ia juga tidak masuk akal tetapi jika benar-benar terbukti tidak ada salahnya memasang aplikasi ini. Seperti namanya tentu aplikasi ini berguna untuk menghalau haiwan kecil yang sering terbang . Mungkin di bilik anda banyak nyamuk, lalat atau lipas maka Anty Fly boleh menjadi senjata mematikan anda. Saya bahkan pernah melihat peniaga menggunakan aplikasi ini untuk mengusir lalat, super ajaib bukan? Pastikan juga anda memasangnya.

Itulah 8 aplikasi android dengan fungsi unik sepanjang masa . Ya, anda boleh mengatakan fungsi beberapa aplikasi di atas agak aneh, tetapi siapa yang peduli jika ia benar-benar berguna? Sekiranya anda ingin tahu, tidak ada salahnya memasang salah satunya.

Artikel Berkaitan