Aplikasi Tonton Bersama di Telefon Bimbit + Cara Menggunakannya, Tetap Berhampiran dengan Teman lelaki!

Ingin menonton dengan teman lelaki tetapi takut mendapat virus korona? Tenanglah, di sini Jaka akan membincangkan menonton aplikasi bersama-sama di Android + cara menggunakannya, geng.

Tidak kira anda sultan atau hanya teman yang tersasar, hidup anda mesti digoncang oleh kes pandemik virus korona yang telah merebak ke seluruh dunia.

Banyak filem ditangguhkan kerana virus korona dan dengan kebijakan menjauhkan sosial pemerintah , menonton rancangan dengan teman wanita juga mesti ditunda.

Tetapi, di luar pandangan anda tidak perlu berada di lubuk hati anda dan di sini, Jaka mempunyai panduan bagaimana menonton bersama di Android supaya anda dapat terus bersama pasangan anda, geng!

Aplikasi Watch Together di Android

Akibat daripada virus korona, Jaka percaya bahawa ramai di antara anda yang sekarang dihantar pulang dari tempat kerja dan mesti menyelesaikan kerja anda menggunakan aplikasi kerja dari rumah.

Tetapi, walaupun anda diharuskan bekerja sendirian di rumah, itu tidak bermakna anda juga harus bersendirian sendirian dan tidak berada di rumah, geng.

Nasib baik, perkembangan teknologi menyebabkan menonton aplikasi bersama rakan atau teman wanita walaupun anda secara fizikal berada di lokasi yang berbeza.

Cara Menonton Bersama di Android Dengan Aplikasi Rave

Pengguna komputer riba atau PC sedikit lebih bernasib baik kerana mereka mempunyai beberapa pilihan perkhidmatan dan laman menonton filem yang boleh digunakan.

Sayangnya, untuk pengguna Android hari ini kita hanya mempunyai satu pilihan, aplikasi Rave .

Tetapi jangan bimbang, kerana kualiti melebihi kuantiti, dan Rave untungnya lebih dari cukup untuk memudahkan menonton pertunjukan dengan kalian, geng.

Ingin tahu bagaimana menggunakan aplikasi ini? Anda boleh merujuk panduan cara menonton bersama di Android dengan aplikasi Rave berikut!

  • Langkah 1 - Muat turun aplikasi jam tangan dengan Rave melalui pautan yang diberikan Jaka di bawah dan pasangkan apk.
MUAT TURUN Apl
  • Langkah 2 - Buka aplikasi dan pengguna akan diberi tutorial ringkas. Leret skrin ke kiri sehingga pengguna menemui skrin Log Masuk .
  • Langkah 3 - Dalam contoh ini, Jaka akan menggunakan log masuk dengan Google. Pilih akaun Google yang anda mahu teruskan.
  • Langkah 4 - Rave akan meminta izin untuk mengakses Lokasi Pengguna . Ketuk Oke dan ketik Benarkan dalam pop timbul yang keluar.
  • Langkah 5 - Pada layar utama, pengguna dapat memilih untuk mengikuti sesi menonton yang sudah berjalan. Di sini, Jaka memilih untuk membuat sesi baru dengan mengetuk ikon + .
  • Langkah 6 - Pengguna akan berhadapan dengan pilihan perkhidmatan dan aplikasi menonton filem. Di sini, Jaka akan menggunakan YouTube sebagai contoh.
  • Langkah 7 - Gunakan kotak carian untuk memilih video yang ingin anda tonton bersama. Di sini, Jaka menggunakan video penampilan BLACKPINK di Coachella .
  • Langkah 8 - Untuk memastikan tidak ada gangguan yang tidak diingini, pastikan anda telah memilih pilihan Jemput Sahaja untuk sesi ini.
  • Langkah 9 - Anda boleh menjemput orang lain ke sesi ini melalui rangkaian aplikasi sembang di bawah atau dengan mengetuk ikon Tambah .
  • Langkah 10 - Untuk memeriahkan sesi, anda juga dapat menggunakan kotak sembang untuk mengirim mesej atau mengetuk ikon Mikrofon untuk fitur sembang suara.

Sekarang, dengan bantuan aplikasi ini, anda masih boleh bersemangat menonton klip video K-Pop terbaru sambil tetap mengikuti saranan sosial dari pemerintah, geng.

Uniknya, Rave juga dapat digunakan sebagai aplikasi karaoke yang tidak cepat sehingga Anda tidak perlu bersendirian, tidak jelas dalam masa kecemasan korona ini.

Itulah perbincangan menonton bersama di Android + bagaimana menggunakannya dari Jaka, geng. Jarak sosial tidak bermaksud anda harus menyanyi sendirian.

Bagi anda yang menjalin hubungan jarak jauh atau bahasa anak Jakarta Selatan, hubungan jarak jauh , aplikasi ini juga dapat digunakan untuk menjaga hubungan anda.

Apa pendapat anda mengenai aplikasi Rave? Adakah anda mempunyai cadangan untuk aplikasi serupa? Kongsi di ruangan komen!

Baca juga artikel mengenai aplikasi Menonton atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan