5 Aplikasi Android Kekinian yang WAJIB Dimiliki Pemuda Gaul

Pertumbuhan smartphone Android di dunia memang sangat tinggi dari tahun ke tahun. Ini membuat para pengembang leluasa untuk membuat aplikasi Android yang bisa memenuhi kebutuhan para pengguna smartphone.

Pertumbuhan smartphone Android di dunia memang sangat tinggi dari tahun ke tahun. Ini membuat para pengembang leluasa untuk membuat aplikasi Android yang bisa memenuhi kebutuhan para pengguna smartphone.

Mungkin, untuk orang dewasa, telefon pintar Android hanya digunakan untuk komunikasi. Tetapi, bagi golongan muda dan keren , telefon pintar Android adalah peranti yang mesti dimiliki untuk meningkatkan prestij anda dalam dunia hangout. Bayangkan saja, jika anda tidak mempunyai telefon pintar dengan aplikasi Android terkini, anda pasti akan "mengupas" !

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik yang WAJIB Digunakan!
  • 6 Trend Fesyen Semasa Yang Perlu Anda Ikuti
  • Inovasi Baru, Cukur Laser Biarkan Hari Ini

5 Aplikasi Android Semasa yang WAJIB MEMPUNYAI Youth

Betul, apakah aplikasi Android terkini yang mesti dimiliki oleh pemuda yang hebat dan keren? Bersabarlah, Jaka akan menerangkannya kemudian. Pada hakikatnya, jika anda tidak memiliki dan tidak menggunakan salah satu aplikasi yang disediakan oleh Jaka, anda dijamin sebagai "kuper" atau kekurangan pergaulan, geeky dan sejenisnya. Tidakkah anda mahu dilabel seperti itu? Oleh itu, muat turun aplikasi Android terkini hari ini!

1. BaBe

Siapa yang tidak suka membaca berita ? Anda malas membaca, tetapi untuk membaca satu atau dua berita anda mesti melakukannya setiap hari, bukan? Sudah tentu anda mesti melakukannya. Kerana jika anda tidak mengemas kini, anda akan menjadi mangsa buli anda .

Nah, untuk itu anda boleh melakukannya dengan menggunakan aplikasi membaca berita yang disebut BaBe . Ya, aplikasi Android hari ini dapat membuat anda sentiasa diperbarui dengan berita terkini. Sebabnya, Babe selalu menyampaikan maklumat mengenai apa sahaja, baik topik tren global dan topik tren dalam aplikasi BaBe itu sendiri.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Mainspring

Aplikasi Android terbaru ini dijamin membuat anda keren. Kerana, selain menyajikan berita terbaru, Anda juga dapat mengetahui jadwal dan tinjauan filem yang ditayangkan di Indonesia. Ya, anda tahu diri anda, sebagai anak kecil, pasti anda tidak akan terlepas dari nama filem ini. Sebab itu, kemas kini wawasan filem anda di aplikasi BaBe!

2. Qraved

Selain daripada pandangan, apakah tanda aras bagi seorang pemuda? Biasanya, jika anda ingin menunjukkan bahawa anda keren, anda harus mengetahui setiap tempat lepak yang menarik , dan tentunya ia harus sesuai dengan wang saku anak muda. Lalu apa yang harus anda lakukan? Tenang, Jaka ada jalan penyelesaian.

Anda hanya perlu memuat turun aplikasi Qraved . Apa itu aplikasi Qraved? Aplikasi Qraved adalah aplikasi kuliner di Indonesia. Dengan menggunakan aplikasi Android terbaru ini, anda akan mengetahui restoran mana yang menyediakan makanan dan tempat makan yang enak.

Aplikasi Qraved Produktiviti yang DOWNLOAD

Di samping itu, dengan memuat turun aplikasi Qraved, anda juga berpeluang mendapatkan promo makanan terbaru dari setiap restoran yang disajikan dalam aplikasi Android terkini. Jadi, anda sudah tahu bahawa jika anda ingin melepak, aplikasi Android jenis apa yang harus anda muat turun?

3. Spotify

Aplikasi Android terbaru yang dijamin membuat anda keren adalah Spotify . Jadi, apa bezanya dengan slanga? Dengar lelaki pertama. Pada masa muda, pemahaman tentang lagu itu sangat penting. Kenapa? Kerana, pada usia anda yang masih muda, bercakap tentang muzik adalah perkara utama sehingga anda boleh dikatakan keren.

Nah, pada aplikasi Android terbaru Spotify, tidak hanya lagu Top 40 atau Mainstream yang dipaparkan. Dalam aplikasi Android slang yang satu ini, anda juga dapat menemui muzik indie yang terkenal oleh kanak-kanak nasional dan antarabangsa. Dengan cara ini, apa sahaja hangout anda mengenai muzik, anda seharusnya dapat memperoleh pandangan yang luas.

Spotify MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

Oh ya, cara menggunakan dan memuat turun lagu Spotify sebenarnya mudah. Anda boleh mendengar ribuan aliran muzik, atau bahkan memuat turunnya terus ke telefon pintar Android anda. Namun, untuk menikmati muzik tanpa perlu diganggu oleh iklan dan sebagainya, anda mesti mempunyai akaun premium terlebih dahulu.

4. Jalan

Wow, anak-anak Indonesia yang bergaul dan aktif dan mempunyai banyak teman, mesti mempunyai aplikasi Android dalam bentuk media sosial yang disebut Path , bukan? Ya, pasti, kawan! Aplikasi ini adalah aplikasi Android yang dapat menjadikan anda kesan 100% berkesan untuk bersosial.

Mengapa aplikasi Android ini menjadi salah satu calon aplikasi Android terkini yang membuat anda keren? Betul, artikel Aplikasi Path mempunyai tahap minat yang cukup tinggi. Kemudian, hampir semua anak gaul di Indonesia telah menggunakan aplikasi Path untuk menunjukkan apa yang mereka lakukan, lagu apa yang mereka dengarkan, dan sebagainya.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Path, Inc. MUAT TURUN

Oh ya, aplikasi Path ini juga dapat digunakan untuk mendaftar masuk di hangout , lagu apa yang sedang didengarkan , filem apa yang sedang ditonton , berkongsi foto dan video , dan juga mempunyai fitur sembang. Jadi, mahu melepak? Gunakan aplikasi Laluan Android semasa.

5. Duel Otak

Wow, aplikasi Android slang terbaru ialah, Brain Duel . Apakah Duel Otak? Brain Duel adalah aplikasi tempatan yang berkualiti dan pendidikan. Permainan yang satu ini mengajak anda belajar sambil bermain dengan rakan, rakan, dan lain-lain.

Nah, mengapa aplikasi Android ini menjadi calon slanga? Ya, kerana dengan bermain ini, anda dapat membuktikan bahawa anda mengetahui banyak perkara dengan memainkan permainan ini secara berterusan. Tidak berguna, jika anda berwawasan, pintar, tetapi tidak ada yang tahu. Anda mungkin tersalah anggap "kuper" lagi.

Permainan Trivia FEO Media AB DOWNLOAD

Permainan ini mempunyai dua versi , di mana versi pertama adalah percuma dan versi lain adalah premium dan berbayar. Nah, jika anda ingin mencuba Brain Duel versi premium tetapi masih percuma, anda boleh membaca artikel Cara Mendapatkan Duel Otak Premium secara Percuma.

Bagaimana, adakah anda sudah memiliki semua aplikasi Android saat ini sebagai syarat untuk menjadi anak yang keren? Sekiranya tidak, segera muat turun aplikasi Android. Oh ya, jika anda mahukan lebih kontemporari, anda boleh membaca artikel 5 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik yang WAJIB Digunakan! Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan