Cara Memindahkan Kuota Indosat 2020 | Anda Boleh Memilih Sebarang Pakej Data!

Ingin menghantar kuota Indosat kepada orang terdekat tetapi tidak tahu caranya? Tenang, anda boleh mengikuti kaedah pemindahan kuota Indosat dengan mudah di bawah.

Kuota internet adalah salah satu perkara yang paling penting dan sangat diperlukan oleh kebanyakan orang. Dengan kuota internet yang melimpah, anda boleh mengakses internet untuk memenuhi isi hati anda.

Harga kuota internet juga tidak terlalu mahal, termasuk kuota Indosat. Pengendali selular yang terkenal ini menawarkan pelbagai pakej kuota dengan harga yang sangat murah, geng.

Kerana harganya murah, anda mungkin ingin berkongsi kuota Indosat dengan pengguna lain, seperti ibu bapa atau rakan. Tetapi, bagaimana cara memindahkan kuota Indosat? Penjelasan berikut.

 • Cara Memindahkan Kuota Indosat melalui MyIM3
 • Kaedah Pemindahan Kredit Indosat
 • Pelbagai Cara Memindahkan Kuota Indosat 2020 Terkini

  Kelajuan internet Indosat agak stabil dan stabil, terutama jika anda tahu cara mengatur APN Indosat yang menjadikan internet menjadi laju. Dijamin tidak ketinggalan!

  Tetapi, jika tidak ada kuota, tentu saja saya tidak dapat mengakses internet. Apabila orang terdekat kehabisan kuota, anda boleh membaginya dengan segera dengan memindahkan kuota Indosat.

  Kaedahnya dapat dilakukan dengan cepat dan praktikal. Ingin tahu? Segera, lihat penjelasan mengenai cara memindahkan kuota Indosat 2020 berikut, geng.

  1. Cara Memindahkan Kuota Indosat Melalui Dial Up

  Cara pertama untuk memindahkan pakej Indosat adalah melalui menu Dial Up di telefon bimbit. Kaedah ini juga sangat praktikal dan mudah diikuti. Cuba betul-betul, mari kita pergi!

  - Langkah 1: Buka menu Telefon atau Pad Pad di telefon bimbit. Kemudian ketik * 123 # dan klik Panggil.

  - Langkah 2: Setelah dibuka, anda akan melihat pelbagai pilihan pakej internet. Pilih perkara yang anda mahu pindahkan. Kemudian taipkan nombor dan klik Hantar .

  - Langkah 3: Pelbagai pilihan pakej akan muncul di skrin sekali lagi. Tekan nombor 4 untuk Internet Kebebasan yang lebih berpatutan. Klik Hantar .

  - Langkah 4: Terdapat pelbagai pilihan pakej Internet Kebebasan. Pilih perkara yang hendak dipindahkan. Contohnya, nombor 5 untuk kuota 2GB. Taip nombor 5 kemudian hantar.

  - Langkah 5: Ketik 3 di skrin untuk menghantar Kuota Hadiah , kemudian hantar.

  - Langkah 6: Masukkan nombor telefon Indosat untuk dipindahkan ke kuota, klik Kirim . Klik 1 kemudian hantar untuk mengesahkan.

  - Langkah 7: Selesaikan. Anda berjaya memindahkan kuota Indosat kepada rakan Indosat.

  Ia mudah, bukan? Sebagai tambahan kepada pakej data, anda juga boleh memilih pakej lain. Pindahkan juga cukup untuk mengikuti cara sebelumnya, iaitu dengan memilih bungkusan dan klik Hadiah.

  2. Cara Memindahkan Kuota Indosat melalui MyIM3

  Selain dari menu Dial Up, Jaka juga akan mengkaji cara memindahkan kuota Indosat melalui MyIM3 yang tidak kalah pantas dan praktikal untuk anda lakukan, geng.

  Anda juga boleh memilih pelbagai pakej internet Indosat yang akan anda pindahkan ke nombor destinasi. Segera, lihat penjelasan di bawah.

  - Langkah 1: Buka aplikasi MyIM3. Sekiranya anda tidak memilikinya, muat turun terlebih dahulu di sini.

  - Langkah 2: Setelah aplikasi dibuka, klik Beli di bahagian bawah skrin. Pilih dan klik pakej kuota Indosat yang akan dipindahkan. Contohnya Internet Kebebasan.

  - Langkah 3: Pilih pakej yang akan dipindahkan lagi berdasarkan harga dan jumlah kuota yang sesuai. Contohnya, Freedom Internet 2GB dengan harga IDR 15 ribu.

  - Langkah 4: Klik Hantar Hadiah .

  - Langkah 5: Masukkan nombor Indosat destinasi. Pilih kaedah pembayaran yang anda mahukan. Contohnya dengan denyutan yang anda ada. Pilih Baki , kemudian klik Bayar .

  - Langkah 6: Selesaikan. Anda berjaya memindahkan kuota kepada rakan kumpulan Indosat.

  Bagi cara memindahkan kuota Indosat tanpa kredit , pilih kaedah pembayaran selain Baki, misalnya dengan OVO atau Gopay. Dengan begitu, kredit anda tidak akan terputus.

  CATATAN: Perlu diingat, kaedah pemindahan paket data IM3 hanya akan berjaya sekiranya pengguna yang dihantar kuota sudah berhenti melanggan pakej sebelumnya, kumpulan.

  Untuk itu, pastikan pengguna nombor destinasi berhenti melanggan dan periksa kuota Indosat untuk memastikan kuota habis. Dengan cara itu, pemindahan kuota akan berjaya.

  Kaedah Pemindahan Kredit Indosat

  Sebagai tambahan kepada cara memindahkan kuota kepada sesama Indosat, Jaka juga telah membincangkan cara-cara untuk memindahkan denyut Indosat yang praktikal dan cepat, geng.

  Anda boleh memindahkan pulsa kepada orang terdekat yang kehabisan kredit tanpa perlu membeli pulsa dari kaunter. Anda boleh menyemak penjelasannya dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah cara untuk memindahkan kuota Indosat , geng. Kaedah pemindahan kuota juga agak mudah dan tidak memerlukan banyak masa sehingga anda dapat melakukannya dengan cepat.

  Sebelum memindahkan pulsa ke sesama Indosat, pastikan nombor tujuan yang akan dihantar sudah berhenti berlangganan dari paket sebelumnya sehingga proses pemindahan kuota berjaya.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan