MENYUKAI! Inilah Cara Menghantar Emel Ke Nombor Telefon Bimbit

Pernah menghantar e-mel yang sangat mendesak dan mesti dihantar dengan segera? Sekiranya ada, hantarkan e-mel terus ke nombor telefon bimbit. Inilah cara menghantar e-mel ke nombor telefon bimbit!

Adakah anda pernah berada dalam keadaan mendesak untuk menghantar e - mel dan mesti dihantar dengan segera? Sekiranya demikian, anda boleh menghantar e-mel terus ke nombor telefon .

CloudHQ telah membuat pelanjutan Chrome yang membolehkan anda menghantar e-mel terus ke nombor telefon dari Gmail . Bagaimana anda melakukannya?

BACA JUGA
  • 10 Sambungan Chrome dan Firefox untuk Pembangunan Web
  • 10 Sambungan Chrome Diperlukan Untuk Pereka dan Pembangun Web
  • 5 Sambungan Google Chrome Terbaik untuk Pelajar

Cara Menghantar E-mel ke Nombor Telefon Bimbit

Tambahkan Sambungan "E-mel Anda ke SMS"

Sambungan tersebut disebut " E-mel Anda ke SMS ". Sambungan ini akan menambahkan ikon "telefon bimbit" ke peti masuk Gmail anda sehingga anda dapat meneruskan e-mel ke nombor telefon bimbit anda.

Cara Menghantar E-mel ke Nombor Telefon Bimbit

Selanjutnya, anda dapat melihat kaedah di bawah.

Buka penyemak imbas Chrome di komputer riba / PC anda, tambahkan pelanjutan E-mel Anda ke SMS. Jangan lupa log masuk ke akaun Google anda.

Kemudian buka Gmail dari penyemak imbas, pilih e-mel yang ingin anda hantar. Selepas anda memilihnya, anda dapat melihat ikon telefon bimbit di peti masuk dan klik padanya. Kali pertama anda perlu mendaftar dan membenarkan akses yang diminta dari peluasan. Anda memasukkan nombor telefon tujuan , menggunakan kod +62 untuk Indonesia . Edit tajuk mesej jika anda mahu dan klik " Fordward sebagai Teks Mesej ". Kemudian penerima akan menerima SMS e-mel.

Selesai! Semudah itu, penerima akan menerima SMS dengan tajuk dan pautan yang mengandungi e-mel anda. Anda juga boleh membalas secara langsung melalui e-mel. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan