Apa?! 7 Giliran Pokemon Hantu Ini Adalah Manusia

Sebilangan hantu pokemon ini memang terbentuk dari roh manusia. Penasaran dengan asal-usul setiap jenis pokemon hantu? Inilah kisahnya ..

Di dunia Pokemon, ternyata bukan hanya binatang yang dapat dijadikan Pokemon. Terdapat beberapa elemen lain yang boleh dipanggil Pokemon, salah satunya adalah hantu . Contoh Pokemon adalah Ghastly .

Sebilangan Pokemon Pokemon sememangnya terbentuk dari roh manusia. Penasaran dengan asal-usul setiap jenis pokemon hantu? Inilah kisahnya ..

BACA JUGA
  • 15 Permainan Pokemon Terbaik & Paling laris Sepanjang Masa, Yang Ingin Menjadi Pelatih Masuk!
  • Pokemon Legendaris yang Menyeronokkan Dilancarkan Niantic!
  • Poke Monster, permainan Pokemon terbaru yang siap menandingi Pokemon GO

7 Giliran Pokemon Hantu Ini Adalah Manusia

1. Gengar

Gengar adalah evolusi Gastly yang mempunyai mata merah dan badan gelap keunguan. Pokemon ini sendiri juga mempunyai nama samaran Pokemon Shadow dan mempunyai penampilan yang benar-benar kelihatan jahat. Dikatakan bahawa Gengar dulu adalah manusia yang berusaha mencari teman pengembaraan dengan mencabut nyawanya.

2. Yamask

Pokemon ini mempunyai bentuk hantu yang membawa topeng berwajah manusia. Pokemon ini juga mempunyai mata merah besar dengan wajah sedih. Dikatakan bahawa topeng Yamask ini adalah wajah manusia ketika masih hidup dan mata menunjukkan tangisan mereka.

3. Drifloon

Mempunyai bentuk seperti balon, jangan salah paham bahawa Pokemon ini menakutkan. Badannya mempunyai warna ungu dengan dua lengan nipis yang tepinya mempunyai bentuk hati. Drifloon adalah manifestasi semangat manusia dan Pokemon dan mempunyai niat jahat.

4. Froslass

Froslass adalah Pokemon yang berkembang dari Snorunt wanita . Snorunt sendiri hanya boleh menjadi jenis hantu setelah berkembang menjadi Froslass menggunakan Dawn Stone . Bentuknya mempunyai bentuk wanita dalam kimono dan memang berdasarkan hantu yuki-onna yang merupakan hantu wanita salji dari Jepun. Froslass juga dikhabarkan akan memakan jiwa lelaki sebagai tenaga mereka.

5. Honedge

Pokemon ini mempunyai bentuk pedang dengan kepala di pegangan. Honedge diciptakan dari semangat manusia yang mengembara dan memiliki pedang sebagai wadahnya . Honedge akan menyerap sisi kehidupan manusia ketika disentuh, jadi sebaiknya jangan mendekati Pokemon ini.

6. Phantump

Phantump ini adalah Pokemon jenis hantu dan rumput. Bentuknya mempunyai bentuk seperti balak dengan wajah seperti topeng. Pokemon ini adalah manifestasi semangat anak yang mati di hutan dan jika benar bahawa anak hilang di hutan, ia boleh berubah menjadi Phantump.

7. Spiritomb

Dikatakan bahawa Pokemon jenis hantu ini tidak mempunyai bentuk fizikal dan timbul dari batu bernama Odd Keystone . Pokemon ini mempunyai mata berbentuk spiral dan dibuat dari gabungan ** 108 jiwa ** menjadi satu. Satu jiwa sahaja boleh menyebabkan banyak masalah, sila hitung sendiri bagaimana besarnya masalah yang dibuat oleh jenis Pokemon ini.

Tentunya tidak ada yang menyangka bahawa Pokemon biasanya terkenal sebagai comel dan menggemaskan, tetapi ada Pokemon yang menakutkan juga? Daripada ingin tahu mengenai jenis Pokemon di atas, cubalah Pokemon anda sendiri yang boleh anda muat turun di SINI .

Permainan JalanTikus DOWNLOAD

Banner: Getwallpapers

Artikel Berkaitan