7 Permainan Percuma Untuk Main (F2P) Terbaik dan 100% PERCUMA!

Permainan F2P yang akan kita bincangkan di bawah ini masih menyeronokkan untuk dimainkan walaupun tidak memerlukan apa-apa. Mari, lihat ulasan berikut.

Permainan F2P atau Free-to-play adalah permainan yang tidak memerlukan sebarang bayaran untuk memainkannya. Pemain hanya perlu memuat turun dan memasangnya, mendaftar, dan mula bermain tanpa dikenakan bayaran mingguan atau bulanan tidak seperti permainan P2P atau Pay-to-play.

Walaupun kedengarannya percuma, kelemahannya adalah bahawa permainan F2P tidak mempunyai kandungan penuh seperti permainan P2P, yang bermaksud bahawa kita masih harus membayar untuk beberapa item yang ingin kita coba. Walau bagaimanapun, permainan F2P yang akan kita bincangkan di bawah ini masih menyeronokkan untuk dimainkan walaupun mereka tidak memerlukan sedikit kos. Mari, lihat ulasan berikut.

BACA JUGA
  • 15 Permainan MOBA Terbaik 2020 pada Android dan PC, Lebih Baik daripada ML dan Dota 2!
  • Mobile Legends: Bang bang, DotA Games Untuk Android HP RAM Di bawah 1 GB

7 Permainan Percuma Untuk Main (F2P) Terbaik dan 100% PERCUMA!

1. Pasukan Benteng 2

Team Fortress 2 adalah jenis permainan MMO seperti Point Blank atau Counter Strike . Tetapi keunikannya, walaupun kita masih dapat membeli aksesori dan senjata yang mahal, itu tidak mempengaruhi kekuatan pemain, jadi sistem kekuatan di Team Fortress 2 seimbang atau seimbang.

Tidak seperti permainan MMO lain seperti CS: GO atau Point Blank di mana kita boleh membeli senjata yang kuat untuk cemerlang dalam bermain. Menariknya, Team Fortress 2 mempunyai sistem perdagangan, sehingga pemain dapat menukar senjata atau menjual senjata dengan menggunakan wang nyata kepada pemain lain.

2. Liga Legenda

League of Legends atau lebih biasa disebut LoL adalah permainan MOBA yang merupakan gabungan genre RPG dan RTS . Dalam permainan LoL pemain akan ditantang dengan berbagai level yang meningkat, selain itu pemain juga harus mengatur strategi yang tepat agar dia dapat terus berkembang dengan lebih baik. Di LoL terdapat tiga jenis mod permainan, iaitu PVP, CO-OP vs. AI, dan Custom .

3. Batu Gigi

Hearthstone adalah permainan kad yang ditetapkan di World of Warcraft . Hearthstone kini boleh dimainkan untuk versi PC dan Mudah Alih secara percuma. Secara umum, Hearthstone adalah permainan dalam talian berbilang pemain di mana terdapat dua pemain yang akan saling berhadapan secara bergilir-gilir bermain kad dari geladak untuk menjatuhkan lawan mereka. Keunikan permainan ini dibandingkan dengan permainan kad lain kerana ia mempunyai sistem permainan yang unik , di mana setiap kad memerlukan nama untuk digunakan sehingga penggunaan nama sangat penting dalam permainan.

4. Tidak pernah musim sejuk

Neverwinter adalah permainan F2P yang layak menjadi pusat perhatian. Walaupun kebanyakan permainan F2P selalu bergantung pada item untuk menjadikannya tetap hidup, tetapi ini berbeza dengan permainan yang satu ini . Neverwinter boleh dikatakan permainan F2P yang mampu bergantung pada keunikan dan kualiti untuk terus bertahan hingga kini.

Salah satu permainan Dungeon & Dragons terbaik mempunyai kelebihan dan boleh dikatakan salah satu MMORPG terbaik, yang merupakan salah satu keunikannya adalah kemampuan untuk mencipta watak dari tahap yang jauh lebih tinggi . Di Neverwinter kita dapat menentukan peranan penting pekerjaan dalam pertempuran, kita bahkan dapat memilih agama untuk memberi kesan kekal dalam pertempuran.

5. DC Universe Dalam Talian

DC Universe Online adalah permainan MMORPG yang memberi anda peluang untuk menjadi pahlawan atau penjahat di DC Universe, lengkap dengan kekuatan yang anda mahukan. Pemain boleh memilih wira atau penjahat dengan kekuatan super. Tertarik dengan permainan? Ayuh, main sekarang juga.

6. DotA 2

DotA 2 adalah permainan MOBA yang merupakan sekuel dari permainan Warcraft 3: Reign of Chaos dan Warcraft 3: The Frozen of Throne . DotA 2 boleh dimainkan oleh dua pasukan, masing-masing terdiri daripada 5 pemain. Setiap pasukan mempunyai bangunan utama bernama Ancient .

Nah, bagi setiap pasukan yang ingin memenangi permainan, ia mesti menghancurkan bangunan utama musuh. Di sinilah kegembiraan permainan ini, di mana kita harus mengatur strategi untuk memecah pertahanan musuh sambil bertahan dari serangan musuh. Jadi, setiap pemain akan mengawal wira yang akan fokus untuk menyumbang pada setiap pertempuran.

7. Kerangka Perang

Warframe boleh menjadi pilihan terbaik jika anda mahukan permainan penembak orang ketiga percuma yang menarik. Permainan warframe mempunyai kelebihan mod pilihan yang dapat dipilih pada awal permainan. Walaupun percuma, Warframe tidak boleh dipandang rendah dan tidak berkualiti. Kerana Warframe mempunyai keunikan tersendiri sebagai permainan penembak orang ketiga percuma yang mencabar. Ingin tahu keseronokan apa? Segera, main sekarang.

Itulah 7 permainan F2P atau Free To Play terbaik dan 100% versi Jaka percuma. Adakah anda pernah mencuba salah satu permainan yang dibincangkan Jaka sebelumnya? Sila kongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.

Artikel Berkaitan