15 Laman Web Paling Berguna Yang Pasti Memudahkan Hidup Anda

Jaka telah mengumpulkan 15 laman web berguna yang mungkin tidak anda ketahui. Lihat ulasan berikut mari!

Mungkin anda pernah mengunjungi banyak laman web . Bermula dari media sosial, streaming video , berita, dan bahkan meme hiburan.

Tetapi tahukah anda bahawa di antara banyak laman web, ada yang berguna untuk aktiviti harian . Jaka telah mengumpulkan 15 laman web berguna yang mungkin tidak anda ketahui . Lihat ulasan berikut mari!

BACA JUGA
  • Langkah-langkah mengenai Cara Membuat Laman Web dengan Mudah dan Percuma
  • Cara Mengenal Laman Web di Internet dengan Mudah

15 Laman Web Berguna yang Mungkin Anda Tidak Ketahui

1. 10 Minit Mel

Perlu mengesahkan anda e-mel alamat pada perkhidmatan dalam talian ? Anda boleh mendapatkannya pada 10 Minit Mel . Laman web ini akan memberi anda alamat e-mel sementara yang akan dihapus setelah 10 minit . Anda bahkan boleh membaca mesej, mengklik pautan, dan membalas. Sesuai untuk anda yang tidak mahu menjadi rumit!

2. PicMonkey

Semua yang anda perlukan untuk pelbagai perkara mengenai penyuntingan foto , kolaj, dan reka bentuk grafik , anda boleh mendapatkannya dengan mudah melalui laman web PicMonkey . Jadi tidak perlu bersusah payah memasang aplikasi atau perisian reka bentuk grafik terlebih dahulu!

3. Pembunuh Akaun

Adakah anda mengambil berat tentang data peribadi anda ? Laman web Account Killer akan memberikan arahan untuk menghapus akaun atau profil awam anda di laman web yang paling popular, termasuk Skype , Facebook , Twitter , Google , dan banyak lagi.

4. Apa Itu Fon

Adakah anda suka mengumpul fon ? Laman web ini akan membantu anda mengetahui nama huruf fon, hanya dengan memuat naik gambar . Laman What Font Is akan mengimbas gambar anda yang mengandungi teks dan memberitahu anda nama fon yang digunakan.

5. Mathway

Laman web ini berfungsi sebagai kalkulator dalam talian . Walau bagaimanapun, Mathway boleh melakukan jauh lebih baik daripada kalkulator pada umumnya. Ia tidak hanya memberikan jawapan, tetapi juga menunjukkan formula dan prosedur menjalankan formula sehingga ia menemui hasil. Ia sesuai untuk anda yang lemah dalam matematik , jadi anda boleh belajar dengan mudah.

6. Dapatkan Makluman

Bos, rakan kongsi, atau teman lelaki anda yang risau telah membaca e-mel anda atau tidak? Lupakan kerisauan itu. Dengan Dapatkan Pemberitahuan, anda dapat mengetahui sama ada orang yang anda hantar e-mel itu, telah membacanya atau tidak.

7. Diksi

Dengan Dikte , anda boleh menggunakan keajaiban pengecaman pertuturan AI untuk menulis e-mel , menulis karangan , dan bahkan dokumen panjang di penyemak imbas tanpa menyentuh papan kekunci. Untuk memulakan, cukup sambungkan mikrofon ke komputer anda dan klik butang Mula Dikte .

8. Quora

Adakah anda memerlukan penyelesaian ? Ada soalan rumit? Atau keliru tentang sesuatu? Tanya sahaja Quora . Dengan laman web ini anda boleh mendapatkan jawapan untuk topik apa pun.

9. BugMeNot

Adakah terdapat sebuah laman web yang mengganggu anda dengan memaksa untuk mendaftar sebelum menggunakannya? BugMeNot dapat membantu masalah anda dengan memberikan nama pengguna dan kata laluan untuk mana-mana laman web tanpa perlu mendaftar .

10. Scr.im

Ada masalah dengan mesej spam? Jangan bimbang, spam robot tidak lagi boleh menghantar spam dengan memendekkan alamat e-mel anda melalui Scr.im .

11. Microsoft 15 Minit Webinar

Sekiranya anda tidak tahu menggunakan Microsoft Word , PowerPoint atau Excel , maka anda boleh melayari laman rasmi Microsoft . Laman web ini mengandungi 15 minit webinar yang akan membantu anda memahami penggunaan perisian pejabat mereka.

12. SimiliarSites

SimiliarSites adalah alat yang tepat untuk mencari prospek baru . Anda boleh meningkatkan keupayaan melayari laman web anda dengan SimiliarSites dengan mendapatkan laman web yang serupa dengan yang anda tahu dan sukai. Cukup masukkan alamat laman web dan anda akan mendapat laman web lain yang serupa.

13. Bumi Akademik

Sukar mencari pendidikan yang sesuai dengan minat anda ?. Di Bumi Akademik anda boleh menemui beribu-ribu kursus yang sangat baik. Bumi Akademik percaya bahawa setiap orang mempunyai hak untuk pendidikan bertaraf dunia.

14. NoExcuseList

Sekiranya anda mencari sumber dalam talian percuma untuk belajar mengenai pengaturcaraan , penggodaman , dan perkara lain. NoExcuseList akan menyediakan kumpulan sumber dalam talian percuma untuk anda mempelajari kemahiran baru.

15. Siaran langsung

Tidak mahu ketinggalan rancangan kegemaran anda? Jangan risau, kerana LiveStream akan menjaganya dan bahagian terbaiknya, anda boleh mengaksesnya dari mana - mana peranti .

Itulah 15 laman web berguna yang mungkin tidak anda ketahui . Semoga senarai ini dapat membantu anda. Jangan lupa untuk menulis pendapat anda di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan