5 dari Game Boy Advance (GBA) Game Terbaik dan Paling Menarik

Berikut adalah beberapa permainan Game Boy (GBA) terbaik dan paling menarik yang jelas tidak kalah dengan permainan konsol lain.

Game Boy adalah konsol permainan video yang dihasilkan oleh Nintendo . Terdapat beberapa jenis konsol Game Boy yang dirilis, tetapi Game Boy Advance (GBA) masih merupakan konsol permainan yang sering dikenang. Sekarang tidak banyak yang menjual konsol permainan ini. Tetapi berkat kemajuan teknologi, kita masih boleh memainkannya di komputer, komputer riba, malah di telefon pintar dengan bantuan emulator .

Banyak permainan GBA yang menyeronokkan untuk dimainkan. Sebahagian daripada mereka dapat membuat Jaka berjaga sepanjang malam untuk memainkannya. Sebenarnya, sehingga kini Jaka masih gemar memainkannya walaupun sudah berkali-kali selesai. Berikut adalah beberapa permainan Game Boy Advance (GBA) terbaik dan paling menarik yang jelas tidak akan kalah berbanding permainan konsol lain.

BACA JUGA
  • Adakah Permainan Bajak Laut Membunuh Industri Permainan? Terbukti‚Ķ.
  • 5 Konsol Permainan Berasaskan Android, Pasti Pemain Permainan!

5 permainan Gameboy Advance (GBA) terbaik dan paling menarik

1. Hati Kerajaan: Rantai Kenangan

Permainan Kingdom Heart: Chain of Memories masih menggunakan kad sebagai elemen penerokaan dan pertempuran. Setiap kad mewakili setiap serangan yang boleh kita lakukan. Dari serangan sederhana hingga penggunaan saman, semuanya disusun dengan kad. Setiap kad mempunyai nilai dari sifar hingga sembilan. Kejayaan serangan dikira berdasarkan nilai kad tertinggi yang anda ada.

Kita hanya boleh mengubah geladak ketika bertarung untuk memadankan kad dengan musuh yang kita hadapi atau menggabungkan tiga kad sekaligus untuk menguatkan serangan. Berbanding dengan sistem pertempuran Kingdom Hearts yang asal yang memerlukan kita menekan butang X berulang kali , sistem kad jelas lebih baik dan lebih mencabar.

2. Kesatuan Yggdra: Kami Tidak Akan Berjuang Sendiri

Gameplay Union Yggdra: Kami Tidak Akan Berjuang Sendirian adalah RPG Taktikal, di mana kami harus merangka strategi perang untuk memenangi setiap pertempuran. Kad yang kami gunakan pada setiap giliran adalah asas pergerakan dan kekuatan setiap serangan.

Mengetahui siapa lawan kita dan bagaimana memposisikan pasukan kita adalah yang paling penting dan kunci untuk memenangi pertempuran. dalam permainan ini kita dituntut untuk menggerogoti otakku untuk merangka strategi pertempuran yang tepat dan efisien.

3. Siri Malam Summon

  • Summon Night: Kisah Pedang Pedang

Summon Night: Swordcraft Story Matlamat utama adalah memalsukan senjata untuk bertempur. Untuk menempa senjata, anda memerlukan resipi senjata dan bahan untuk membuatnya . Resipi senjata diberikan sekali setiap hari oleh Bron dan tidak mungkin ketinggalan.

Bron juga akan mengajar teknik pertempuran setiap hari. Selesaikan misi khas dan misi sampingan untuk mendapatkan pelbagai jenis senjata seperti kapak, tombak, latihan, dan lain-lain untuk menjadi senjata tempa terbaik di bandar.

  • Summon Night: Kisah Pedang Pedang 2

Gameplay Summon Night: Swordcraft Story 2 masih sama seperti sebelumnya, yang merupakan permainan RPG berasaskan pengembaraan, menggunakan sistem Real-Time Battle dengan dasar 2 dimensi .

Perbezaannya adalah, dalam siri ke-2 ini grafik yang dipaparkan lebih berwarna, dan jalan cerita dan peta penerokaannya lebih luas daripada siri sebelumnya. Ditambah watak utama yang boleh berkembang (berubah bentuk) dan bos berkuasa yang boleh membuat anda sedikit tertekan.

4. Bola Naga: Pengembaraan Lanjutan

Dragon Ball: Advanced Adventure mempunyai permainan yang tidak monoton sebagai platformer 2D . Kami tidak hanya menggerakkan watak ke kanan, melompat, dan mengalahkan musuh, tetapi kami dapat melakukan tindakan lain, seperti bertempur di udara dengan menunggang Flying Nimbus , atau bermain di arena Kejohanan Dunia yang terasa sangat mencabar. Lebih-lebih lagi, terdapat mod berbilang pemain yang membolehkan pertempuran antara pemain, membawa genre pertempuran satu persatu yang telah berkait rapat dengan siri Dragon Ball.

LIHAT ARTIKEL

5. Kemajuan Taktik Fantasi Akhir

Final Fantasy Tactics Advance adalah permainan strategi RPG di mana pemain membentuk kumpulan watak individu dan mengawal tindakan mereka dalam pertempuran.

Bagi banyak orang, jalan cerita dan penampilan permainan kelihatan ceria , walaupun populariti permainan ini merangkumi kanak-kanak hingga pemain dewasa. Walaupun banyak elemen dalam Final Fantasy Tactics Advance mempunyai persamaan dengan versi PlayStation , permainan ini memperkenalkan sistem peraturan baru .

Itulah 5 permainan Game Boy yang tidak kurang menarik untuk dimainkan. Sebenarnya terdapat banyak permainan Game Boy menarik yang boleh anda muat turun emulator dengan permainan di sini. Nah, mereka yang ingin mencuba bermain di telefon pintar, anda boleh memuat turun emulator di sini (kedai permainan). Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan