7 Filem Bertema Battle Royale Paling Mengerikan, Tidak Kuat Lihatnya!

Royale filem bertema pertempuran akan menjadikan rambut leher anda merangkak dan loya maksimum. Inilah senarai!

Siapa yang sangat gemar menonton filem bertema battle royale?

Filem jenis ini biasanya melibatkan banyak pelakon filem, di mana masing-masing mesti bertahan dengan pelbagai cara, bahkan untuk membunuh rakan-rakannya sendiri.

Tidak hairanlah, filem genre ini penuh dengan adegan darah dan sadis yang pastinya tidak akan kuat dilihat oleh orang yang mempunyai fobia darah atau pemandangan yang mengerikan.

Dari antara filem-filem ini, terdapat beberapa filem yang bagus dari plot cerita atau adegan yang sangat mengerikan, bahkan hingga membuat pelakon takut, anda tahu! Apa jenis filem itu?

 • Yang Dihukum (2007)
 • Kamisama no Iutoori (2014)
 • Bulatan (2015)
 • Permainan Kelaparan (2012)
 • Battle Royale (2000)
 • Kejohanan (2009)
 • Filem Bertema Royale Pertempuran Paling Mengerikan

  Filem dengan tema battle royale selalu menarik perhatian penonton filem ini. Kali ini Jaka akan berkongsi 7 filem bertema royale pertempuran paling mengerikan yang pernah dibuat . Sedia? Inilah senarai!

  1. Percubaan Belko (2016)

  Apa yang berlaku sekiranya pejabat yang sebenarnya sesuai untuk bekerja dan bersosial menjadi tempat untuk peristiwa pembunuhan? Itulah yang berlaku dalam filem yang dikeluarkan pada tahun 2016.

  Sebanyak 80 pekerja di sebuah syarikat dikurung dan diasingkan dari dunia luar secara paksa. Mereka diminta untuk membunuh satu sama lain sehingga hanya orang terpilih yang tinggal.

  Sekiranya anda tidak mahu membunuh rakan anda? Ya dia dibunuh secara paksa. Perkara menarik dalam filem ini ialah anda tidak akan tahu siapa protagonisnya atau antagonisnya. Semua terpaksa menjadi jahat kerana keadaan yang tidak mengizinkan.

  2. Yang Dihukum (2007)

  Filem ini, yang dirilis pada tahun 2007, dibintangi oleh barisan artis ternama. Malah ada bintang gusti seperti Steve Austin. Filem ini dihasilkan oleh Lionsgate dan diarahkan oleh Scott Wiper.

  The Condemned sendiri menceritakan tentang tahanan yang dijatuhkan hukuman mati di penjara. Uniknya, penjara itu dibeli oleh seorang peniaga kaya.

  Banduan dihantar ke sebuah pulau. Tujuannya mudah. Mereka disuruh saling berperang dan saling membunuh. Ngeri lagi, semua pemandangan di pulau itu akan disiarkan secara langsung ke seluruh dunia . Hiii!

  3. Kamisama no Iutoori (2014)

  Tidak hanya terkenal dengan filem romantis terbaiknya , Jepun juga terkenal dengan filem yang membuat penonton berasa mual. Salah satunya adalah filem yang satu ini.

  Dilancarkan pada tahun 2014, filem ini juga dikenali sebagai As The God Will dalam bahasa Inggeris. Filem ini mengisahkan sebuah kelas di sekolah yang terlibat dalam permainan maut.

  Permainan ini menghendaki ahli kelas saling membunuh mengikut pesanan dari anak patung daruma . Mereka yang tidak mahu mematuhi perintah mereka akan dibunuh dengan cara yang tidak kurang tragis. Betul-betul ngeri pula!

  4. Bulatan (2015)

  Filem yang dikeluarkan pada tahun 2015 ini diarahkan oleh Aaron Hann dan Mario Miscione. Circle diilhamkan oleh sebuah filem yang dihasilkan pada tahun 1954 berjudul 12 Angry Man .

  Filem ini mengisahkan 50 orang di sebuah bilik gelap dan dalam lingkaran merah. Tidak ada yang dibenarkan melanggar peraturan di sana atau akibatnya, mereka akan mati .

  Di samping itu, mereka diminta untuk menentukan siapa orang yang layak mati dan hidup. Kerana filem ini memaparkan pemandangan yang sangat mengganggu kesihatan mental anda , Circle tidak digalakkan untuk menonton ketika keadaan mental anda merosot ya!

  5. Permainan Kelaparan (2012)

  Siapa yang tidak tahu filem ini? Hunger Games boleh menjadi filem genre battle royale paling berjaya yang pernah dibuat. Dilancarkan dari tahun 2012, filem ini mengisahkan 24 remaja yang saling bertengkar dalam pertandingan Hunger Games.

  Mewakili daerah masing-masing, mereka diminta untuk saling membunuh dan membawa nama baik daerah yang mereka jalani. Gabungan unsur romantik dan drama dalam filem ini juga menambah jalan cerita yang menarik.

  Filem ini, yang dibintangi oleh Jennifer Lawrence , berjaya meraih 425 juta USD, menjadikannya filem aksi paling berjaya dalam dekad ini .

  6. Battle Royale (2000)

  Filem ini boleh dikatakan tonggak filem genre pembunuhan beramai-ramai. Tidak dapat dinafikan bahawa rakan sekelas filem Hunger Games telah diilhamkan oleh filem Jepun 2000 ini, anda tahu!

  Filem ini mengisahkan 42 pelajar dari sebuah sekolah yang dihantar ke sebuah pulau terpencil di Jepun. Mereka diberi makanan, peta dan senjata. Bukan hanya itu, mereka juga diberi kalung yang melekat di leher mereka.

  Ngeri, kalung itu tidak dapat dikeluarkan secara manual dan akan meletup jika tidak mematuhi perintah. Jadi, selain anda melihat adegan pelajar saling membunuh, anda akan melihat pemandangan kepala meletup kerana kalung itu. Jangan menontonnya jika tidak kuat!

  7. Kejohanan (2009)

  Filem yang dirilis di UK pada tahun 2009 cukup berjaya menarik perhatian penonton, terutama yang sangat gemar dengan filem bertema pertempuran atau aksi.

  Mengisahkan kehidupan usahawan dan tokoh masyarakat penting dalam kerajaan, mereka mengadakan kejohanan yang diadakan setiap 7-10 tahun sekali.

  Kejohanan yang diadakan di bandar besar ini memerlukan peserta untuk saling membunuh.

  Walaupun jumlah peserta tidak terhad, mereka yang mengambil bahagian adalah orang-orang psikopat, gila, dan kuat. Mereka yang memenangi kejohanan ini akan mendapat hadiah 10 Juta USD. Sangat lazat!

  Itulah 7 filem bertema royale pertempuran paling mengerikan yang pernah dibuat. Berani menonton, geng?

  Jangan lupa untuk menulis pendapat anda di ruangan komen di bawah. Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan