2 Cara Memulakan Semula Oppo HP Anda Dengan Mudah!

Inilah 2 kaedah alternatif untuk memulakan semula HP Oppo yang boleh anda lakukan dengan mudah. Mari lihat lebih banyak lagi!

Kadang-kadang, HP Oppo anda mengalami kelewatan atau terasa lambat. Salah satu penyelesaian yang mudah untuk mengatasi ini adalah dengan menghidupkan semula telefon bimbit.

Namun, anda tidak dapat mencari jalan untuk memulakan semula HP Oppo bukan?

Ya, memang HP Oppo tidak memberikan pilihan untuk memulakan semula, ia hanya boleh dimatikan dan dihidupkan secara manual.

Walau bagaimanapun, ada cara lain untuk memulakan semula HP Oppo anda, berikut adalah kaedah lengkap dari Jaka. Lihat lebih banyak lagi!

2 Cara Memulakan Semula HP Oppo dengan Mudah

Seperti yang dinyatakan Jaka sebelumnya, HP Oppo tidak dapat dimulakan semula. Anda hanya boleh mematikan dan menghidupkan semula HP secara manual.

Tetapi ada 2 kaedah alternatif untuk memulakan semula HP Oppo dengan mudah, berikut caranya:

Mulakan semula dengan Aplikasi Reboot Cepat, Tanpa Root!

Namun, jika anda masih mahu memulakan semula, maka ada cara untuk melakukannya, iaitu menggunakan aplikasi Fast Reboot .

MUAT TURUN Perisian Produktiviti Aplikasi Hebat Bytes Hebat

Aplikasi ini adalah simulasi menghidupkan semula HP dengan menutup semua pemprosesan data di telefon bimbit anda. Tidak mengalami permulaan semula secara fizikal.

Kaedah ini dapat menghilangkan pemprosesan yang menjadikan telefon bimbit anda perlahan. Dan hapus cache aplikasi yang masih terbuka di aplikasi latar belakang.

Inilah cara menggunakan Fast Reboot di telefon bimbit anda:

  • Muat turun aplikasi Fast Reboot, anda tidak perlu melakukan root pada telefon bimbit anda.

  • Klik aplikasi Reboot Cepat , maka aplikasi akan menghidupkan semula telefon bimbit anda. Beberapa aplikasi terbuka akan ditutup, sementara yang lain akan dimulakan semula.

Anda akan melihat berapa banyak memori yang dibebaskan dalam pemberitahuan. Itulah cara yang boleh anda lakukan untuk menghidupkan semula HP Oppo.

Mulakan semula telefon bimbit dengan Factory Data Reset

Cara kedua untuk menghidupkan semula telefon bimbit anda adalah dengan melakukan Reset Data Kilang , yang menghapus semua data yang ada pada telefon bimbit anda dan reboot.

Kaedah ini boleh digunakan jika anda merasakan HP menghadapi masalah. Jangan lupa menyimpan data penting anda sebelum melakukan Reset Data Kilang.

Inilah kaedah lengkap:

  • Masukkan Tetapan pada telefon bimbit anda, pilih Tetapan Tambahan .
  • Kemudian pilih Reset Data Kilang .
  • Anda boleh memilih banyak pilihan seperti Hapus Semua Data Aplikasi, Kandungan, Kontak, dan SMS . Pilih yang anda mahu tetapkan semula. Kemudian telefon bimbit anda akan dimulakan semula dan memadam data yang anda pilih.

Itulah cara memulakan semula HP Oppo dengan mudah menggunakan kaedah alternatif. Ingat, tidak mungkin anda dapat menghidupkan semula HP Oppo secara fizikal.

Sekiranya anda sebagai pengguna mempunyai kaedah terbaru untuk menghidupkan semula telefon bimbit, tulislah di ruangan komen, kawan-kawan. Jumpa di artikel seterusnya!

Baca juga artikel mengenai memulakan semula HP atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

Artikel Berkaitan