15 Permainan Hantu Paling Menakutkan di Dunia di Android 2019

Permainan genre seram telah menjadi salah satu kegemaran. Tetapi bagi anda yang pemalu, Jaka mengesyorkan agar anda memikirkannya sebelum melihatnya, apalagi memainkan senarai 15 permainan hantu Android terbaik.

Sekiranya anda fikir menonton filem seram tidak mencukupi, adakah anda juga bermain permainan ini?

Terdapat pelbagai jenis permainan seram yang boleh anda mainkan dengan pelbagai tema dan permainan cerita. Nah, satu jenis permainan yang boleh membuat anda gementar dalam ketakutan ketika bermain adalah lelaki permainan hantu.

Jaka telah menyediakan cadangan permainan hantu Android yang paling menakutkan yang boleh membuat anda ketakutan. Sama ada kerana bentuknya yang menyeramkan atau ketakutan melompat yang membuat anda terkejut.

Tertarik dengan permainan? Mari lihat senarai penuh di bawah.

 • Siri Mystique
 • Mata - Permainan Seram
 • Cadangan Permainan Hantu Menakutkan yang lain ...
 • VIDEO: 5 Permainan Seram Survival Terbaik dan Paling Menakutkan Hari Ini
 • Cadangan Permainan Hantu Android Paling Menakutkan pada tahun 2019

  Permainan hantu yang menyeramkan memang tidak terkira jumlahnya. Walau bagaimanapun, hanya beberapa permainan terbaik yang sesuai untuk anda mainkan menggunakan peranti Android anda. Tidakkah anda mahu memilih permainan yang salah?

  Untuk itu, inilah Jaka, memberikan cadangan untuk permainan hantu paling menakutkan di dunia yang boleh anda mainkan untuk meningkatkan adrenalin dan tahap keberanian anda. Lihatlah!

  1. Lelaki langsing - Menakutkan

  Anda yang mengaku sebagai penggemar permainan hantu mesti berbohong jika anda tidak pernah mendengar tentang Slender . Ya, permainan hantu Android yang sangat menyeramkan yang pertama kali datang ke PC, kini juga tersedia dalam versi Android.

  Memiliki misi utama mengumpulkan lapan keping kertas yang tersebar, anda tidak dapat menenangkan apa yang akan anda lihat sepanjang permainan ini.

  KelebihanKekurangan
  Salah satu yang paling popular Hanya grafik biasa
  Misi mendebarkan dengan ketakutan lompatan terbaik -
  Permainan Pengembaraan Vw7games DOWNLOAD

  2. Siri Mystique

  Mystique Series adalah permainan hantu luar talian Android yang dijamin akan mengejutkan anda hampir sepanjang permainan kerana jumlah ketakutan melompat yang mengejutkan.

  Mempunyai misi untuk mengumpulkan barang-barang tertentu, permainan ini mempunyai suasana dan suasana yang menyeramkan yang tentunya menyukarkan anda untuk meneka setiap teka-teki yang ada.

  KelebihanKekurangan
  Seram dibungkus dengan teka-teki Terlalu berisiko bagi penghidap jantung
  Tetapan terbaik -

  Muat turun: Siri Mystique

  3. Mata - Permainan Seram

  Adakah anda suka kisah seram yang berkaitan dengan rumah berhantu? Permainan ini sangat sesuai untuk anda cuba.

  Eyes adalah permainan hantu Android yang memberitahu anda untuk menjelajahi rumah berhantu di mana terdapat banyak kekayaan dan wang. Dalam permainan ini, anda akan mencari harta karun sambil diganggu oleh makhluk astral, terdengar menarik bukan?

  KelebihanKekurangan
  Sesuai untuk pencinta rumah berhantu Saiznya cukup besar
  Jalan cerita yang menarik -
  Permainan Arcina Paulina Selepas DOWNLOAD

  Cadangan Permainan Hantu Menakutkan yang lain ...

  4. Nenek

  Granny adalah permainan hantu Android terbaik dengan tema lelaki selamat. Anda ditugaskan untuk melarikan diri dari rumah lama yang dipenuhi dengan nenek hantu yang sedang mencari anda.

  Sekiranya berjumpa dengan nenek, anda akan diserang dan dikalahkan. Anda hanya mempunyai 5 hari untuk mencari jalan keluar dari rumah. Mari cuba bermain permainan dengan memuat turunnya di sini.

  KelebihanKekurangan
  Perwatakan nenek sangat menakutkan terhempas pada beberapa alat
  Ketegangan ketika bermain -

  //youtu.be/4rsXOjQshJs

  5. Mimpi buruk Dungeon

  Dungeon Nightmares adalah permainan hantu Android dengan tema mimpi buruk. Di mana pemain akan dijemput untuk dapat bertahan dalam mimpi buruk yang dialami oleh watak-watak dalam permainan.

  Sedikit kebocoran, akan ada sosok wanita misteri dalam permainan ini yang anda tahu. Ingin tahu siapa? Cuba bermain permainan ini.

  KelebihanKekurangan
  Watak super seram Tema mimpi ngeri dapat menjadikan mimpi buruk yang nyata
  Banyak kejutan misteri -

  Muat turun: Mimpi buruk Dungeon

  6. SIM - Sara Hilang

  Masih ingat dengan thriller Searching? Sekiranya dalam filem tersebut ayah mencari anaknya melalui media sosial, permainan ini anda akan menemui orang yang tidak anda kenali melalui media sosial tiruan.

  SIM atau Sara Hilang menceritakan kisah seorang gadis bernama Sara yang hilang secara misteri. Anda diberitahu untuk mencari telefon bimbitnya dan berkewajiban mencari lokasi Sara melalui telefon bimbit itu.

  Seperti seorang detektif, anda akan melakukan banyak penggodaman dan penyiasatan peristiwa melalui sembang, foto, video dan banyak lagi. Tertarik dengan permainan? Mari muat turun permainan di sini.

  KelebihanKekurangan
  Pengalaman unik dalam bermain permainan Cerita yang sangat pendek
  Kisah yang sangat tertekan -

  7. Hutan Seram 3D

  Selain pulau, ada juga permainan hantu luar talian Android yang memiliki pengaturan hutan. Bukan hutan biasa, Horor Forest 3D sememangnya mempunyai hutan yang sangat menakutkan.

  Terdapat banyak misteri yang mesti diselesaikan dengan mengumpulkan sedikit demi sedikit petunjuk.

  KelebihanKekurangan
  Sesuai untuk pencinta hutan Agak berat untuk spesifikasi biasa-biasa saja
  Grafik permainan peringkat teratas -

  Muat turun: Hutan Seram 3D

  8. Slendrina: The Cellar 2

  Nah, jika permainan Android yang hantu ini disebut Slendrina 2 , bukan isteri Slender Man, kawan-kawan . Tetapi permainan ini mempunyai gaya permainan yang serupa dengan Slender Man, anda harus mencari 8 buah buku untuk dimenangi.

  Walau bagaimanapun, carian anda tidak akan semudah yang dibayangkan. Anda akan berhadapan dengan 3 hantu iaitu Slendrina, ibunya, dan bayinya yang siap menghantui anda.

  Mari mencabar diri anda untuk mencari semua 8 buku dengan memuat turun permainan Slendrina percuma.

  KelebihanKekurangan
  Tegang seperti Lelaki Ramping -
  Grafik yang baik untuk permainan seram -

  9. Ketukan-ketukan

  Permainan yang dibuat oleh Ice Pick Lodge bernama Knock-Knock . Anda akan melakonkan watak yang selalu diikuti oleh hantu.

  Misinya cukup sederhana, anda harus menyalakan lampu di setiap bilik untuk dapat menghalau hantu yang mengikuti anda.

  KelebihanKekurangan
  Tema seram anti arus perdana Tahap mengejutkan cukup berisiko
  Misinya agak mengujakan -

  Muat turun: Knock-Knock

  10. Lima Malam di Freddy's 4

  Permainan ini adalah siri keempat Five Nights di Freddy's yang mempunyai tahap lebih menyeramkan daripada siri sebelumnya. Siri ini juga merupakan akhir cerita Five Nights at Freddy's guys.

  Seperti sebelumnya, anda mesti bertahan melawan Freddy Fazbear, Chica, Bonnie, Foxy, dan makhluk lain. Anda melakukan ini dengan melihat pintu ke bilik anda.

  Anda mempunyai masa sehingga 6 pagi untuk bertahan, bolehkah anda melakukannya? Oleh itu, muat turun permainan di sini dan main sekarang!

  KelebihanKekurangan
  mempunyai grafik yang sangat baik Tidak ada versi percuma
  memberikan lebih banyak kegembiraan dan ketegangan daripada siri sebelumnya Memerlukan RAM sehingga 512 HP

  11. Hospital Seram 3D

  Hospital lama pada waktu malam telah menjadi tempat yang cukup menakutkan. Horror Hospital 3D adalah permainan hantu Android yang mewujudkan ini.

  Anda akan diposisikan sebagai seseorang yang terperangkap di hospital berhantu, dan pastinya mempunyai misi untuk keluar dari tempat itu dengan selamat.

  KelebihanKekurangan
  Jalan cerita yang menarik Saiznya cukup besar
  Pelbagai misi dengan tahap yang mencabar Hanya kualiti grafik biasa

  Muat turun: Hospital Seram 3D

  12. Bilik Pembunuhan

  Seperti judulnya, permainan yang disebut Murder Room ini memberitahu anda untuk bertahan di dalam bilik yang mengandungi makhluk pembunuh dengan pelbagai senjata kejam dan agak sadis.

  KelebihanKekurangan
  Permainan yang menarik Dikelaskan sebagai sadis bagi kanak-kanak di bawah umur
  Barang dan senjata yang sejuk dan pelbagai -
  Mycodeplan Teka-teki Permainan DOWNLOAD

  13. Maze Permainan Seram Prank

  Tidak seperti permainan hantu lain, Maze Game Horror Prank adalah permainan hantu Android yang digabungkan dengan permainan teka-teki yang memberitahu anda untuk mencari jalan keluar.

  Semasa permainan tidak akan ada nuansa ngeri sama sekali. Tetapi setelah anda menyelesaikan misi, kemudian lihat sendiri apa yang berlaku.

  KelebihanKekurangan
  Saiz ringan Aplikasi gurauan bukan permainan
  Kejutan di akhir permainan Risiko mengejutkan sasaran

  Muat turun: Maze Game Horror Prank

  14. Pemburu Pocong

  Menggunakan salah satu watak hantu teratas di Indonesia, Pocong Hunter pasti akan menjadi permainan hantu menakutkan yang juga popular dimainkan di negara ini.

  Seperti tajuknya, permainan hantu Indonesia yang dibuat oleh anak-anak bangsa ini mengajak anda mencari, memburu dan menangkap pocong yang berkeliaran sebanyak mungkin.

  KelebihanKekurangan
  Semangat untuk hantu tempatan Permainan sepertinya monoton
  Permainan ringan -
  Permainan Arcade Arrayan Labs DOWNLOAD

  15. Menangkap Kuntilanak

  Selain Pocong, Kuntilanak juga merupakan tokoh hantu paling popular di Indonesia. Dalam permainan ini, anda akan ditunjukkan pelbagai tempat dan tempat berhantu di pelbagai bahagian negara.

  Tugas anda, tentu saja, adalah mencari kuntilanak yang muncul dalam bentuk penampilan. Sebenarnya, banyak penampilan yang muncul tiba-tiba alias mengejutkan.

  KelebihanKekurangan
  Popular kerana tokoh kuntilanak Templat lokasi penampilan perlu ditambah
  Mempunyai pelbagai misi menarik -
  Permainan Simulasi Diva JS MUAT TURUN

  VIDEO: 5 Permainan Seram Survival Terbaik dan Paling Menakutkan Hari Ini

  Itulah 15 permainan hantu Android yang paling menakutkan pada tahun 2019. Bagi anda yang berani atau mengaku berani, cubalah semua permainan di atas dan katakan apa yang anda fikirkan paling menakutkan. Beraninya awak?

  Baca juga artikel mengenai Permainan Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan