Cara Meminjam Kredit Indosat untuk Kecemasan, Sangat Mudah

Sekiranya denyut nadi Indosat anda tiba-tiba habis, ternyata anda boleh berhutang dengan denyut nadi Indosat, anda tahu !. Lihat cara meminjam pulsa Indosat terbaru pada tahun 2020 di bawah.

Walaupun pada masa ini semua orang menggunakan pakej internet, keperluan kredit tidak akan pernah hilang. Bagaimanapun, masih ramai yang membeli pakej internet melalui kredit.

Selain itu, kredit juga sangat penting jika anda berada dalam keadaan darurat dan tidak ada akses internet. Dengan kredit, anda boleh menghubungi saudara atau rakan anda untuk mendapatkan bantuan.

Sekiranya suatu hari anda berada dalam keadaan itu, tidak perlu risau. Khusus untuk pengguna Indosat, Jaka akan memberitahu anda cara meminjam pulsa Indosat menggunakan perkhidmatan SOS Pulses .

 • Kredit Nomos Indosat SOS
 • Cara Meminjam Kredit Indosat melalui Perkhidmatan Kredit SOS
  • Cara Meminjam Kredit Indosat melalui SMS
  • Cara Meminjam Kredit Indosat melalui Kod Dail atau UMB
 • Bonus: Cara Memindahkan Kredit Indosat Terkini 2020 | IM3, Mentari, Matrik
 • Syarat Perkhidmatan Kredit Indosat SOS

  Sebelum memasuki perbincangan utama, Jaka ingin memberitahu anda mengenai perkhidmatan SOS Credit Indosat . Pulsa SOS adalah perkhidmatan pinjaman kredit kecemasan dari Indosat khusus untuk pelanggan kad prabayar.

  Seperti perkhidmatan lain, ada terma dan syarat yang mesti anda patuhi. Berikut adalah syarat untuk meminjam pulsa Indosat melalui Kredit SOS.

  • Perkhidmatan ini hanya berlaku untuk pelanggan kad prabayar Indosat Ooredoo.

  • Tempoh aktif kad yang anda gunakan sekurang-kurangnya 3 bulan.

  • Kredit yang anda ada di telefon bimbit adalah kurang dari Rp . 2.500 . Jangan lupa periksa dulu, geng!

  • Sekiranya anda pernah meminjam kredit melalui SOS Credit, pastikan anda telah melunaskannya dengan membeli kredit sesuai dengan hutang nominal.

  • Kredit yang anda pinjam tidak boleh digunakan untuk membeli pakej SMS atau pakej internet Indosat.

  Kredit Nomos Indosat SOS

  Dalam perkhidmatan ini, terdapat beberapa pulsa nominal yang boleh anda pinjam. Bayaran perkhidmatan juga berbeza-beza bergantung pada jumlah kredit yang anda pinjam.

  Bermula dari kredit nominal dari IDR 1,000 hingga IDR 20,000, anda boleh meminjam dengan tempoh sah dari 2 hari hingga 15 hari. Bayaran perkhidmatan juga murah, geng.

  Inilah jadualnya:

  Kredit SOS NominalTempoh sahBayaran perkhidmatan
  Rp1,000 2 hari Rp.450
  Rp.2000 2 hari Rp.800.
  Rp.4.000 2 hari Rp1,600
  IDR 5,000 5 hari Rp.2.250
  IDR 6,000 5 hari Rp.2.750
  Rp.8.000 5 hari Rp.3.200
  IDR 10,000 5 hari Rp.4.000
  Rp.15.000 10 hari Rp.4,500
  Rp20,000 15 hari IDR 6,000

  Andaikan anda meminjam kredit sebanyak Rp 10.000, - dengan tempoh sah 5 hari. Setelah masa berlaku berakhir, maka Anda diminta untuk menambah Rp 10.000 + Rp. 4 ribu sebagai biaya layanan.

  Cara Meminjam Kredit Indosat melalui Perkhidmatan Kredit SOS

  Setelah anda memahami terma dan syarat, Jaka akan memberitahu anda cara mendapatkan kredit Indosat melalui perkhidmatan Credit SOS.

  Terdapat 2 cara untuk melakukannya, iaitu melalui SMS atau melalui UMB atau Dail . Anda hanya memilih yang sesuai dengan keperluan anda, geng.

  Cara Meminjam Kredit Indosat melalui SMS

  Cara meminjam kredit kecemasan Indosat pertama yang diajarkan Jaka kepada anda adalah melalui pesanan teks atau SMS. Malangnya, anda hanya boleh menggunakan kaedah ini jika anda mendapat tawaran SMS dari Indosat.

  • Langkah 1: Sekiranya anda memenuhi syarat-syarat perkhidmatan SOS Pulse, Indosat akan mengirimkan SMS kepada anda yang menawarkan pulsa SOS sebesar Rp. 2.000.

  • Langkah 2: Yang perlu anda buat hanyalah membalas mesej tersebut dengan menaip Ya kemudian hantar kembali ke nombor pengirim (505) . Sangat mudah, bukan?

  Cara Meminjam Kredit Indosat melalui Kod Dail atau UMB

  Sekiranya misalnya anda tidak mendapat tawaran pinjaman kredit dari Indosat walaupun anda berada dalam keadaan darurat dan memerlukan kredit, maka anda boleh menggunakan yang satu ini, Indosat.

  • Langkah 1: Pada telefon bimbit anda, masukkan menu dail kemudian masukkan kod * 505 # .

  • Langkah 2: Ketuk butang Panggil untuk membuat panggilan, kemudian tunggu sehingga menu pop timbul muncul.

  • Langkah 3: Ikuti langkah-langkah yang tertera di skrin dan pilih nominal yang anda mahukan.

  • Langkah 4: Selesaikan! Sekarang anda telah berjaya mengalami nadi kecemasan.

  Bonus: Cara Memindahkan Kredit Indosat Terkini 2020 | IM3, Mentari, Matrik

  Sekiranya secara kebetulan rakan anda menggunakan Indosat dan mempunyai lebih banyak kredit, anda juga boleh berhutang dengan rakan anda.

  Cara meminjam pulsa Indosat yang satu ini bukanlah dengan menggunakan perkhidmatan SOS Pulses dari Indosat, melainkan dengan menggunakan perkhidmatan Transfer Kredit .

  Sekiranya anda ingin mengetahui cara menyelesaikannya, anda boleh menyemak artikel di bawah, geng!

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah artikel Jaka mengenai cara menggunakan kredit Indosat untuk mendapatkan SOS SOS Pulses. Sangat berguna jika misalnya anda berada dalam keadaan kecemasan.

  Semoga artikel Jaka sebentar tadi dapat bermanfaat untuk anda, geng. Sampai jumpa di artikel seterusnya dan jangan lupa tinggalkan komen di ruangan yang disediakan!

  Baca juga artikel mengenai Indosat atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan