Cara Memasukkan Web Dalam Dengan Betul dan Selamat | Untuk Android & PC!

Ingin mengetahui kandungan Deep Web? Inilah cara memasukkan Deep Web dengan betul dan selamat melalui komputer riba / PC dan telefon Android! Dengan risiko anda sendiri!

Mungkin ada di antara anda yang sudah biasa dengan istilah Deep Web . Anda tahu, tempat di mana anda boleh menemui banyak kandungan rahsia yang tidak dapat dijumpai melalui mesin carian biasa.

Walaupun sering dianggap terlarang dan berbahaya, sebenarnya Deep Web selalu berjaya membuat ramai orang ingin tahu. Tidak sedikit dari mereka yang akhirnya mencari jalan masuk ke dalam Web Dalam.

Baiklah, jika anda adalah salah seorang yang mencari kaedah ini, kali ini Jaka akan membincangkan cara memasuki Deep Web dengan betul dan selamat melalui komputer riba dan juga Android .

 • Cara memasuki Deep Web melalui Android
 • Cara Memasukkan Web Dalam Dengan Betul dan Selamat

  Sumber foto: Layer Point (Perbandingan jumlah kandungan yang terdapat di Deep Web dan internet biasa yang kami gunakan setiap hari)

  Sekiranya anda berfikir bahawa internet adalah "ruang" yang luas dengan pelbagai kandungan di dalamnya, anda salah, geng!

  Kerana sebenarnya internet yang kita terokai setakat ini hanyalah permukaan ( web permukaan ) atau sekitar 4% dari keseluruhan kandungan di internet. Sementara itu, 96% kandungan lain hanya boleh didapati di Deep Web atau Dark Web ini.

  Jadi, jangan terkejut jika pada akhirnya banyak orang mencari cara untuk masuk ke dalamnya walaupun bahaya dari Deep Web adalah ancaman.

  Tetapi, perlu diketahui juga bahawa untuk mengakses Deep Web tidak boleh dilakukan secara sembarangan, geng. Terdapat beberapa cara yang mesti dilakukan kerana Jaka akan membincangkan perkara berikut.

  Disclaimer:


  Semua risiko menjadi tanggung jawab sendiri karena di sini JalanTikus hanya memberikan informasi cara masuk Deep Web saja. Selain itu, jangan pernah mengakses Deep Web di PC dengan OS Windows karena sangat berbahaya dan rentan dari serangan hacker.

  1. Cara Memasukkan Web Dalam melalui Laptop / PC

  Cara pertama untuk mengakses Deep Web adalah anda boleh melakukannya melalui komputer riba atau PC, geng.

  Namun, seperti yang diperingatkan Jaka di atas, jangan sesekali mencuba mengakses Deep Web melalui PC yang menggunakan sistem operasi Windows.

  Sebagai gantinya, anda boleh mencuba memasang OS Tails (The Amenesic Incognito Live System) terlebih dahulu, kerana ia mempunyai sistem keselamatan dan kerahsiaan yang lebih tinggi.

  Bagi anda yang tidak memilikinya, anda boleh memuat turun OS Tails melalui pautan berikut:

  >> Muat turun OS Tails <<

  Sekiranya berjaya dipasang pada komputer riba atau PC anda, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah.

  Langkah 1 - Muat turun dan pasang Penyemak Imbas TOR

  Sumber foto: Infia.co (Cara memasukkan Deep Web melalui komputer riba / PC dapat dilakukan dengan memasang aplikasi TOR Browser).

  • Pertama sekali, anda memuat turun dan memasang aplikasi penyemak imbas yang disebut TOR Browser pada peranti komputer riba yang akan anda gunakan.

  • Onion Router Browser (TOR Browser) sendiri adalah aplikasi penyemak imbas khas yang dirancang agar keselamatan dan privasi pengguna terjaga ketika mengakses Deep Web.

  Langkah 2 - Gunakan VPN

  • Seterusnya, anda menggunakan aplikasi VPN untuk PC yang berfungsi untuk menyembunyikan data peribadi agar tetap selamat dan mengurangkan risiko kejahatan yang mungkin mengancam.

  • Saat ini ada banyak aplikasi VPN untuk PC terbaik yang dapat Anda gunakan. Atau jika anda keliru memilihnya, anda boleh membaca artikel Jaka berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Langkah 3 - Susun perancangan

  • Langkah seterusnya yang tidak kurang pentingnya ialah membuat rancangan mengenai apa yang ingin anda lakukan di Deep Web.

  • Di sini anda tidak boleh melayari Deep Web tanpa arah seperti ketika anda melayari secara normal. Anda lihat, ini boleh menyebabkan anda menjadi sasaran serangan penggodam.

  Langkah 4 - Buka Penyemak Imbas TOR

  • Akhirnya, anda membuka aplikasi TOR Browser yang telah dipasang sebelumnya dan mula melayari Deep Web mengikut rancangan yang anda buat.

  • Sekiranya keliru, berikut adalah beberapa enjin carian Web Dalam yang dapat membantu anda memulakan carian anda.

  Nama TapakAlamat Laman webPenerangan
  DuckDuckGo 3g2upl4pq6kufc4m.onion Laman web ini berfungsi sebagai mesin pencari seperti Google.
  Forum 0hari qzbkwswfv5k2oj5d.onion Laman web ini adalah forum yang dipercayai di web dalam atau jaring gelap.
  Wiki Tersembunyi zqktlwi4fecvo6ri.onion Laman web ini seperti Wikipedia khusus untuk web dalam atau jaring gelap.
  Jabber cryjabkbdljzohnp.onion Laman web ini untuk berbual dengan pengguna lain yang mengakses laman web dalam atau jaring gelap.

  Nah, itulah langkah-langkah yang dapat dilakukan bagi anda yang ingin mengetahui cara mengakses Deep Web melalui komputer riba / PC dengan baik dan selamat, geng.

  2. Cara memasuki Deep Web melalui Android

  Selain menggunakan komputer riba atau PC, Anda juga dapat mengakses Deep Web melalui telefon pintar Android untuk menjadikannya lebih praktikal dan mudah dibawa kemana-mana.

  Untuk cara memasuki Web Dalam di Android dengan selamat, anda boleh merujuk kepada langkah-langkah lengkap di bawah.

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi Orbot: Tor untuk Android

  • Pertama sekali, anda memuat turun aplikasi bernama Orbot: Tor untuk Android terlebih dahulu di telefon bimbit. Anda juga boleh memuat turun aplikasi melalui pautan di bawah:
  Penyemak Imbas Aplikasi Projek Tor DOWNLOAD
  • Sekiranya proses muat turun dan pemasangan selesai, maka anda membuka aplikasinya.

  Langkah 2 - Ketik butang 'Mula'

  • Langkah seterusnya, anda mengetuk butang 'Mula' yang terletak di tengah gambar bawang.
  • Di sini, tunggu proses "Bootstrapped" selesai.

  Sumber gambar: JalanTikus (Salah satu cara untuk memasuki Deep Web melalui Android dengan selamat adalah dengan menggunakan aplikasi bernama Orbot)

  Langkah 3 - Aktifkan VPN

  • Selain itu, untuk menjadikannya lebih selamat, anda dapat mengaktifkan togol "VPN Mode" yang terdapat dalam aplikasi.

  Langkah 4 - Muat turun aplikasi Orfox

  • Langkah seterusnya, anda memuat turun aplikasi bernama Orfox yang berfungsi untuk mengakses laman web Deep. Anda boleh memuat turun aplikasi melalui pautan berikut.
  Penyemak Imbas Aplikasi Projek Tor DOWNLOAD
  • Sekiranya berjaya, maka anda membuka aplikasi.

  Langkah 5 - Cari di Web Dalam

  • Akhirnya, anda boleh mula melayari Deep Web dengan memasukkan alamat laman web enjin carian Deep Web, seperti Hiki Wiki dan lain-lain yang telah disenaraikan Jaka di atas. Selesai!

  Itulah dua cara untuk memasuki Deep Web dengan selamat sama ada melalui komputer riba atau Android, geng.

  Sementara itu, bagi anda yang bertanya tentang cara membeli barang di Deep Web, Jaka belum berani mengambil risiko kerana terlalu berbahaya.

  Tetapi, jika ada di antara anda yang pernah mencuba memasuki Web Dalam, terutama membeli dan menjual barang di dalamnya, anda boleh berkongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan