5 Cara Mudah untuk Menambah Legenda Bergerak Diamond Murah, Mari Kayak Sultan!

Ingin Mobile Legends murah terbaik untuk membeli kulit premium wira anda? Lihat artikel berikut mengenai 5 cara termudah untuk menambah Mobile Legends pada tahun 2020

Adakah anda pernah berminat untuk membeli kandungan eksklusif seperti wira dan kulit premium dalam permainan Mobile Legends ?

Untuk mendapatkan kandungan ini, anda mesti membeli intan terlebih dahulu, geng. Kini terdapat banyak cara untuk menambah Mobile Legends , anda tahu.

Bukan hanya melalui kad kredit dan pulsa, Jaka akan mengkaji beberapa cara untuk menambah Diamond Mobile Legends dengan pelbagai bonus yang anda dapat.

 • Koleksi cara untuk menambah legenda mudah alih berlian murah (Kemas kini 2020)
  • Cara Penambahan Legenda Mudah Alih melalui Google Play
  • Cara Penambahan Legenda Mudah Alih melalui GoGames
  • Cara Penambahan Legenda Bergerak melalui Codashop
  • Cara Menaikkan Legenda Bergerak melalui Tokopedia
  • Cara Penambahan Legenda Bergerak melalui Unipin
 • Sediakan Ini Sebelum Mula Menambah Diamond!

  Sebelum memasuki perbincangan utama, ada perkara yang mesti anda persiapkan sebelum menambah Diamond Mobile Legends, iaitu merakam ID Pengguna dan ID Zon .

  Untuk mencarinya, yang perlu anda lakukan ialah pergi ke bahagian Profil di sudut kiri atas dan melihat bahagian Jaka yang ditandakan seperti gambar di bawah.

  • User ID , berfungsi untuk menunjukkan nombor ID setiap pemain di Mobile Legends: Bang Bang.

  • Zone ID , berfungsi untuk menunjukkan lokasi atau pelayan setiap pemain di Mobile Legends: Bang Bang.

  Sekiranya anda mencatatnya, anda hanya perlu membaca ulasan mengenai cara membeli Diamond Mobile Legends, yang telah dikaji secara menyeluruh di bawah. Mari lihat lebih banyak lagi!

  Koleksi cara untuk menambah legenda mudah alih berlian murah (Kemas kini 2020)

  Seperti yang anda ketahui, Diamond adalah mata wang premium dalam Mobile Legends yang boleh anda perolehi dengan melakukan pembelian atau transaksi di sejumlah pedagang.

  Mobile Legends sebelumnya: Pemain Bang Bang boleh menambah pulsa Mobile Legends atau melalui kad kredit.

  Walau bagaimanapun, kedua kaedah ini agak rumit, kerana tidak semua orang mempunyai kad kredit dan tambah nilai kredit akan dikenakan PPN, geng. Ia sangat teruk, bukan?

  Tidak perlu risau lagi! Sebabnya, Jaka akan memberitahu anda beberapa cara untuk menambah Mobile Legends yang murah,

  1. Cara Top Up Mobile Legends melalui Google Play

  Pertama, anda boleh menambah Diamond dengan mudah di Google Play tanpa perlu mendaftar kad kredit atau menggunakan kredit yang pastinya dikenakan bayaran admin, geng.

  Sekarang, anda boleh menambah Diamond Mobile Legends di Google Play dan membayar menggunakan GoPay. Bagaimana untuk? Lihat langkah-langkah berikut!

  • Langkah 1: Buka aplikasi Google Play dan ketik ikon garis 3 di sudut kiri atas. Kemudian pilih pilihan Kaedah Pembayaran .
  • Langkah 2: Di bahagian ini, Anda hanya memilih pilihan Tambah GoPay sebagai kaedah pembayaran dalam aplikasi Google Play. Kemudian anda hanya memasukkan nombor telefon di GoPay dan masukkan kod OTP yang disediakan.
  • Langkah 3: Yeay, sekarang kaedah pembayaran GoPay telah ditambahkan ke geng Google Play anda! Kemudian buka permainan Mobile Legends: Bang Bang dan ketik menu Diamond di halaman utama.
  • Langkah 4: Pilih berlian nominal yang ingin anda beli. Di sini Jaka cuba membeli 50 Berlian dengan harga IDR 15,000, dengan bonus 5 Berlian.
  • Langkah 5: Kemudian pop-up pembayaran akan muncul menggunakan Google Play, pastikan anda memilih pilihan pembayaran menggunakan GoPay . Sekiranya anda belum hidup ketuk bahagian yang telah ditandakan Jaka, geng.
  • Langkah 6: Pilih GoPay dan kembali ke halaman sebelumnya untuk membuat pembayaran. Sekiranya anda pasti, anda hanya ketuk Beli dengan 1 Klik .
  • Langkah 7: Tunggu beberapa saat sehingga proses pengesahan dan pembayaran selesai. Sekiranya berjaya, pemberitahuan Pembayaran Berjaya akan muncul .

  Nah, perkara yang baik untuk membeli Diamond Mobile Legends menggunakan GoPay di Google Play adalah anda berpeluang mendapatkan pulangan tunai yang pasti mendapat untung, geng.

  2. Cara Top Up Mobile Legends melalui GoGames

  Khusus untuk pengguna Android, anda juga boleh menambah Diamond Mobile Legends dengan mudah menggunakan GoGames dalam aplikasi Gojek.

  Bagi anda yang mempunyai keseimbangan "ketat", anda juga boleh menambah Diamond bermula dari seribu, anda tahu. Sangat menarik, bukan? Inilah langkahnya, geng.

  • Langkah 1: Pastikan anda telah mengemas kini aplikasi Gojek terkini. Buka aplikasi Gojek anda dan ketik Lagi . Kemudian leret ke bawah sehingga anda menjumpai GoGames .
  • Langkah 2: Di GoGames, anda tidak hanya menambah nilai. Terdapat juga ciri menarik, seperti GoGames TV dan GoGames Recipe dengan kandungan yang menarik. Untuk memulakan tambah nilai, anda hanya pergi ke bahagian GoGames Top Up dan pilih Mobile Legends .
  • Langkah 3: Masukkan ID Pengguna dan ID Zon anda seperti yang diberitahu oleh Jaka di atas. Pilih tambah nilai nominal, misalnya 5 Berlian dengan harga Rp1,500. Sekiranya anda sudah mengetuk Seterusnya dan teruskan pembayaran dengan mengetuk Bayar Sekarang .
  • Langkah 4: Akhirnya, masukkan kod PIN akaun Gojek anda dan tunggu sehingga proses transaksi berjaya. Sangat mudah, bukan?

  GoGames juga mempunyai ciri lain, iaitu GoGames Promo yang menawarkan pelbagai promo seperti cashback, voucher, atau kod kupon untuk permainan kegemaran anda.

  3. Cara Top Up Mobile Legends melalui Codashop

  Selain itu, anda juga boleh menambah Diamond Mobile Legends melalui laman Codashop yang memberikan pilihan pembelian paling murah.

  Berikut adalah cara menambah Codashop Mobile Legends yang boleh anda ikuti seperti di bawah.

  • Langkah 1: Dalam aplikasi penyemak imbas pada telefon pintar anda, lawati laman web Codashop (//www.codashop.com/id/) dan pilih pilihan Mobile Legends .
  • Langkah 2: Selanjutnya masukkan ID Pengguna dan ID Zon anda , pilih tambah nilai nominal, dan pilihan pembayaran dengan GoPay .
  • Langkah 3: Kemudian anda hanya memasukkan e-mel dan ketik butang Beli Sekarang . Jangan lupa untuk memeriksa butiran pembelian anda terlebih dahulu kemudian ketik Sahkan .
  • Langkah 4: Untuk membuat pembayaran dengan GoPay, Anda cukup ketuk Lanjutkan ke aplikasi GO-JEK dan ketuk Bayar Sekarang untuk mula melakukan transaksi.
  • Langkah 5: Akhirnya masukkan kod PIN akaun Gojek anda dan tunggu sebentar. Sekiranya berjaya, pemberitahuan Pembayaran Berjaya akan muncul seperti di bawah.

  4. Cara Top Up Mobile Legends melalui Tokopedia

  Sekiranya anda sering berbelanja secara dalam talian melalui aplikasi eCommerce, anda pasti sudah biasa dengan Tokopedia .

  Bukan sekadar produk, Tokopedia juga menyediakan perkhidmatan pembayaran lain seperti token elektrik, emas, telefon, BPJS, bahkan baucar permainan , geng.

  Baiklah, Jaka akan memberitahu anda tentang cara menambah Mobile Legends melalui Tokopedia. Ia sangat mudah!

  • Langkah 1: Buka aplikasi Tokopedia di telefon bimbit anda. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turunnya terlebih dahulu melalui pautan berikut:
  Tokopedia DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti
  • Langkah 2: Pada menu utama, cari kategori Baucar Permainan , kemudian klik ikon untuk memasuki menu baucar.

  • Langkah 3: Cari permainan Mobile Legends dalam senarai, kemudian masukkan ID Pengguna dan ID Pelayan di ruang yang disediakan.

  • Langkah 4: Pilih bilangan berlian yang anda mahukan. Selepas itu, klik Teruskan untuk memasuki menu Checkout .

  • Langkah 5: Sahkan nama pengguna anda dan bilangan intan yang ingin anda beli. Jika tidak, klik Bayar .

  • Langkah 6: Pilih kaedah pembayaran yang anda mahukan. Klik pada butang Bayar jika anda yakin dengan pesanan anda.

  5. Cara Penambahan Legenda Bergerak melalui Unipin

  Selain Codashop, anda juga boleh menambah Unipin Mobile Legends dengan mudah. Anda hanya memerlukan penyemak imbas dan sambungan internet.

  Selain harga Diamond yang murah, Unipin juga menyediakan pilihan pembelian Diamond nominal yang kecil. Berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Langkah 1: Lawati laman web Unipin (//www.unipin.com/) dan pilih pilihan Mobile Legends dalam aplikasi penyemak imbas pada telefon pintar anda.

  • Langkah 2: Seterusnya, masukkan ID Pengguna dan ID Zon anda . Pilih tambah nilai nominal yang anda mahukan, kemudian tatal ke bawah.

  • Langkah 3: Pilih saluran pembayaran yang sepadan dengan nominal yang ingin anda beli. Klik pada anak panah ke bawah untuk mengetahui lebih banyak pilihan.

  • Langkah 4: Sekiranya anda ingin membayar dengan DANA, OVO, atau GoPay, yang perlu anda lakukan ialah mengklik Pembayaran Dalam Talian , kemudian klik pada pilihan yang anda mahukan.

  • Langkah 5: Pada menu Checkout , masukkan nombor telefon anda, kemudian klik Confirm . Selesaikan transaksi mengikut arahan.

  Nah, itulah kaedah mudah untuk membeli Diamond Mobile Legends: bang terbaru, yuran pentadbir percuma, tentunya banyak bonus, geng.

  Sekiranya anda masih keliru, jangan ragu untuk bertanya di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Em Yopik Rifai .

  Artikel Berkaitan