3 Cara Mendapatkan Kuota Telkomsel Percuma, Lebih Banyak Akses Internet!

Kuota habis tetapi dompetnya nipis lagi? Tenang, anda masih boleh melayari internet sesuka hati dengan mencuba mendapatkan kuota Telkomsel percuma berikut!

Sehingga kini, Telkomsel masih merupakan salah satu pengendali telekomunikasi paling popular di Indonesia. Anda juga salah satu penggunanya yang setia, bukan?

Selain menawarkan sambungan 4G LTE yang cukup stabil, Telkomsel juga menyediakan pelbagai perkhidmatan seperti simPATI , Kartu As , Loop , dan Halo Card .

Pilihan pakej internet Telkomsel juga sangat pelbagai dengan julat harga dan faedah yang berbeza. Sudah tentu, anda boleh membeli di mana sahaja yang anda perlukan.

Tetapi, anda tahu apa? Selain membeli pakej internet, anda juga boleh mendapatkan kuota Telkomsel percuma, anda tahu!

Ingin tahu, bukan? Tenang, Jaka akan mendedahkan cara mendapatkan kuota percuma untuk anda Telkomsel . Ayuh, rujuk penjelasan di bawah!

 • Cara Dapatkan Kuota Telkomsel Percuma dengan ROLi
 • Cara Dapatkan Kuota Telkomsel Percuma dengan Kod
 • Cara mendapatkan kuota percuma terkini Telkomsel 2020

  Baru sahaja memeriksa kuota Telkomsel, semuanya habis, geng? Astaga, ia mesti dihancurkan segera kerana anda tidak boleh melayari, bukan? Tetapi bertenang! Anda boleh mendapatkan kuota percuma, anda tahu!

  Bagi anda yang tidak tahu bagaimana mendapatkan kuota Telkomsel 2020 percuma, periksa langkah-langkah berikut!

  1. Cara Mendapatkan Kuota Telkomsel 30GB Percuma

  Mendapatkan kuota percuma 30GB terasa seperti mimpi! Benar-benar banyak, bukan? Beruntung bagi anda yang menggunakan Telkomsel, kerana pengendali ini memberikan kuota 30GB secara percuma!

  Malangnya, kuota percuma 30GB ini telah diganti dengan pakej berbayar mulai 1 Jun 2020. Tetapi, anda masih boleh mendapatkan kuota Telkomsel yang murah, anda tahu! Semak!

  - Langkah 1: Muat turun dan pasang aplikasi My Telkomsel terlebih dahulu. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turun aplikasi My Telkomsel di pautan di bawah.

  Telkomsel DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  - Langkah 2: Setelah dipasang, buka aplikasi My Telkomsel. Kemudian, log masuk menggunakan nombor Telkomsel yang aktif.

  - Langkah 3: Setelah log masuk, klik Beli . Kemudian, pilih Pendidikan .

  - Langkah 4: Pilih menu Ruangguru atau Ilmupedia yang anda mahukan. Harganya juga sangat berpatutan, bermula dari Rp2.700 untuk pakej Ruangguru 10GB. Setelah memilih bungkusan, tekan butang Beli .

  - Langkah 5: Pakej Ruangguru atau Ilmupedia 30GB akan diaktifkan sebaik sahaja anda menerima pemberitahuan SMS.

  Nah, begitulah cara mendapatkan kuota percuma di My Telkomsel sebanyak 30GB untuk RuangGuru, dan 30GB untuk Ilmupedia yang sayangnya hanya berlaku hingga akhir Mei 2020.

  Tetapi, anda masih dapat menikmati kuota Telkomsel dengan harga yang sangat berpatutan untuk akses ke pelbagai aplikasi pembelajaran dalam talian.

  2. Cara Mendapatkan Kuota Telkomsel Percuma dengan ROLi

  Anda juga boleh mendapatkan kuota Telkomsel percuma setiap bulan dengan aplikasi ROLi. Ikuti langkah-langkah di bawah ini dan anda akan mendapat kuota percuma 300MB.

  - Langkah 1: Muat turun dan pasang aplikasi ROLi . Anda juga boleh memuat turun aplikasi melalui pautan berikut.

  MUAT TURUN Apl

  - Langkah 2: Setelah dipasang, buka aplikasi. Klik Daftar , kemudian isikan data peribadi dan nombor Telkomsel anda.

  - Langkah 3: Anda akan menerima SMS yang mengandungi Kod Pengesahan . Masukkan kod di lajur yang disediakan, kemudian klik Sahkan .

  - Langkah 4: Selepas itu anda akan diminta untuk mengisi Minat . Isi mengikut minat anda. Kemudian klik Simpan .

  - Langkah 5: Nanti akan muncul pemberitahuan bahawa aplikasi ini memerlukan izin dari anda. Beri kebenaran dengan mengklik Benarkan .

  - Langkah 6: Pada Pemberitahuan Akses halaman , terdapat Roli menu dalam Disable kedudukan . Tukarnya kepada Dayakan .

  - Langkah 7: Kembali ke aplikasi ROLi, sekarang anda boleh membuka halaman utama. Klik pada Menu di sudut kanan bawah untuk mengakses beberapa menu lain.

  - Langkah 8: Klik menu Kunci Skrin . Tanpa berlama-lama, segera pilih menu.

  - Langkah 9: Anda dapat melihat pilihan kertas dinding skrin kunci, pilih saja yang sesuai dengan selera anda.

  - Langkah 10: Pastikan skrin kunci pada HP telah diganti dengan skrin kunci ROLi.

  - Langkah 11: Buka halaman utama aplikasi ROLi sekali lagi dan selesaikan. Anda hanya perlu menunggu selama 30 hari . Selepas itu, anda akan mendapat kuota percuma 300MB .

  Sangat mudah, bukan? Walaupun tidak banyak, tetapi bagaimana mendapatkan kuota percuma Telkomsel dapat membuat anda mendapat kuota tambahan untuk akses, geng.

  3. Cara Mendapatkan Kuota Telkomsel Percuma dengan Kod

  Selain dua kaedah di atas, anda juga boleh mencuba kod kuota percuma Telkomsel . Tetapi, kaedah ini tidak semestinya berjaya, geng.

  Walaupun begitu, tidak ada salahnya mencuba mendapatkan kuota Telkomsel percuma tanpa aplikasi ini. Berikut adalah senarai kod.

  Nah, itu adalah cara untuk mendapatkan kuota Telkomsel 2020 percuma yang boleh anda cuba di telefon bimbit anda dengan mudah dan cepat, geng.

  Dengan kuota percuma Telkomsel, pastinya anda dapat menjimatkan lebih banyak perbelanjaan yang dapat anda belanjakan untuk membeli kuota.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan