5 Cara Mudah Membuat Aplikasi Android Tanpa Mempunyai Pengekodan

Sekiranya anda ingin memiliki aplikasi Android anda sendiri dengan serta-merta tanpa harus belajar pengekodan terlebih dahulu, maka di bawah ini kami telah menyusun 5 laman web untuk membuat aplikasi Android tanpa pengekodan.

Sekejap ini, Android telah menjadi salah satu sistem operasi dengan pengguna terbanyak di seluruh dunia, mengalahkan sistem operasi popular lain seperti iOS dan Windows. Oleh itu, salah satu media yang tepat untuk mempopularkan produk, laman web atau artikel kami adalah melalui Android ini.

Seperti yang telah kita ketahui bahawa aplikasi Android memiliki ekstensi APK, dan sejauh ini sering dibuat menggunakan aplikasi Android Studio. Sekiranya anda ingin memiliki aplikasi Android anda sendiri dengan serta-merta tanpa harus belajar pengekodan terlebih dahulu, maka di bawah ini kami telah menyusun 5 laman web untuk membuat aplikasi Android tanpa pengekodan .

BACA JUGA
  • [KEMASKINI] 5 Aplikasi Terbaik untuk Menyimpan Memori Dalaman Android anda
  • 3 Aplikasi ini dapat menjadikan Android anda lebih canggih daripada iPhone

5 Cara Mudah Membuat Aplikasi Android Tanpa Mempunyai Pengekodan

1. AppsGeyser

Sebagai pembukaan senarai kami kali ini adalah laman web yang bernama AppsGeyser . Laman web ini akan memandu anda secara profesional untuk membuat aplikasi berasaskan Android pertama. Ia dapat mengubah kandungan menjadi aplikasi, dan bahkan memberi anda kaedah untuk menghasilkan wang.

AppsGeyser sangat sesuai untuk mengerjakan aplikasi serta mengewangkannya dengan cara yang mudah. Baca artikel seterusnya mengenai AppGeyser melalui artikel berjudul Cara Membuat Aplikasi Android Tanpa Pengekodan .

2. Appypie

Seterusnya ada satu lagi yang sejuk. Namanya Appypie , dan mereka menyediakan kemudahan berasaskan awan untuk membuat aplikasi Android tanpa anda harus belajar pengekodan sama sekali. Walaupun tanpa perlu memasang sebarang perisian di komputer.

Appypie merosakkan pengguna dengan cara yang mudah, dan menghasilkan aplikasi berdasarkan HTML5 yang dapat berjalan di Android, iPhone, iPad, Windows Phone, dan Blackberry.

3. Buzztouch

Di tempat ketiga adalah perisian sumber terbuka yang disebut Buzztouch . Perisian, yang dibuat secara massal untuk bekerja pada aplikasi iPhone, iPad dan Android, berguna untuk dipasangkan dengan kit pembangun Perisian bawaan dari iOS dan Android.

4. Lekapan

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web atau blog anda sendiri dan ingin membuat versi aplikasi Android, maka Appyet sangat tepat. Dia dapat mengubah setiap laman web dan blog menjadi aplikasi asli yang serasi dengan Android.

Mudah dan percuma, itulah nilai tambah Appyet.

5. Appclay

AppClay ditutup dari senarai kami kali ini. Perisian ini diusahakan oleh Shephertz Technologies dan merupakan kemudahan yang sejuk dan mudah untuk membuat aplikasi Android tanpa perlu membuat kod dan bahkan tanpa perlu memasang perisian apa pun.

Sama seperti perkhidmatan lain, Appclay menghasilkan aplikasi asli untuk Android berdasarkan HTML5.

Terdapat 5 laman web yang boleh anda gunakan sebagai tempat untuk membuat aplikasi Android secara percuma dan mudah tanpa perlu membuat pengekodan. Adakah kita kehilangan apa-apa? Jangan lupa juga memberikan pendapat anda melalui komen di bawah.

Sumber: Techviral

Alat Pembangun Aplikasi alephzain MUAT TURUN

Artikel Berkaitan