10 Aplikasi Reka Bentuk Rumah Terbaik untuk Membuat Pelan 3D & Percuma!

Ingin membuat reka bentuk dalaman atau model rumah 3D? Di sini, Jaka mempunyai cadangan untuk aplikasi reka bentuk rumah Android dan PC 2020 terbaik, sesuai untuk pemula dan percuma!

Apa jenis reka bentuk rumah yang anda mahukan, geng? Adakah reka bentuk moden, kontemporari, atau minimalis adalah trend terkini.

Sebagai salah satu keperluan utama manusia, tentunya anda harus merancang rumah dengan sebaik mungkin agar penghuni selesa.

Adakah anda ingin merancang diri anda seperti bermain permainan reka bentuk rumah, seperti The Sims dan lain-lain? Bagi anda pemula, tentu anda boleh!

Terutama jika anda menggunakan cadangan aplikasi reka bentuk rumah Android dan PC terbaik yang akan diringkaskan oleh Jaka di bawah. Boleh buat mengikut pilihan anda, anda tahu!

 • Houzz (Aplikasi Hiasan Rumah untuk Reka Bentuk Dalaman)
 • Homestyler
 • Aplikasi Reka Bentuk Rumah Percuma Lain ...
 • Aplikasi Reka Bentuk Rumah Percuma & Terbaik 2020 yang Disyorkan, Sesuai untuk Pemula!

  Aplikasi untuk reka bentuk kediaman di bawah ini sangat disarankan untuk anda pemula yang mungkin tidak biasa menggunakan perisian reka bentuk 3D, geng.

  Masalahnya di sini ialah anda meletakkan pelbagai elemen templat, seperti bentuk bilik, pintu, tingkap, perabot rumah tangga, dan lain-lain.

  Sumber foto: stlloftstyle.com (Berbanding dengan reka bentuk di atas kertas, aplikasi reka bentuk rumah ini mempunyai alat pengukuran yang tepat dan praktikal untuk digunakan.)

  Bagi anda yang tidak mempunyai PC atau peranti komputer riba, anda boleh menggunakan aplikasi reka bentuk rumah Android yang dapat anda pasang dan gunakan secara percuma.

  Sementara itu, untuk keperluan profesional dan lebih banyak serisi terdapat juga perisian reka bentuk rumah komputer riba dan komputer riba , baik dalam bentuk aplikasi luar talian dan laman web dalam talian.

  Ingin tahu, mana yang sesuai untuk anda gunakan? Mari, lihat ulasan penuh di bawah!

  1. Perancang 5D

  Sumber foto: play.google.com (Anda boleh mendapatkan APK reka bentuk rumah ini dengan mudah melalui halaman Google Play Store atau pautan di bawah.)

  Aplikasi reka bentuk rumah Android pertama yang percuma ialah Planner 5D . Sesuai namanya, aplikasi ini dirancang untuk membuat konsep rumah terus melalui skrin telefon pintar anda.

  Di sini anda boleh merancang rumah dengan mudah, sama ada 2D atau 3D. Ciri-cirinya lengkap, bukan?

  Bukan hanya konsep di luar rumah sahaja, 5D Planner juga memberikan pilihan untuk menjadikan reka bentuk dalaman alias untuk bahagian dalam rumah.

  Aplikasi 90MB ini memberikan kemudahan melalui banyak alat yang disediakan. Walaupun anda merasa pemula, terdapat juga pelbagai templat yang disediakan.

  Perincian5D Planner - Pencipta Reka Bentuk Rumah & Dalaman
  Pemaju Perancang 5D
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 90MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun Perancang 5D di sini:

  Perancang Producitivity Apl 5D MUAT TURUN

  2. Houzz (Aplikasi Hiasan Rumah untuk Reka Bentuk Dalaman)

  Sumber foto: play.google.com

  Sekiranya anda benar-benar mahukan konsep tanpa perlu merancang, ada juga Houzz yang menyediakan pangkalan data foto reka bentuk dalaman yang boleh dijadikan inspirasi.

  Aplikasi reka bentuk dalaman ini dengan pelbagai jenis inspirasi juga menyediakan ciri untuk berhubung dengan perkhidmatan perundingan rumah dan kedai perabot, anda tahu.

  Houzz juga menyediakan ciri untuk melihat perabot yang dapat ditempatkan secara langsung di dalam bilik, yang mana anda dapat mengambil gambar dan menyimpannya ke galeri.

  Dengan pelbagai pilihan templat, tentunya penggunaan Houzz akan lebih mudah. Semudah menggunakan aplikasi pembuat logo Android yang anda pilih dan edit mengikut keperluan, geng.

  PerincianHouzz - Reka Bentuk & Pembaikan Rumah
  Pemaju Houzz
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 18MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun Houzz di sini:

  Produktiviti Aplikasi Houzz DOWNLOAD

  3. Homestyler

  Sumber foto: play.google.com

  Aplikasi Android reka bentuk rumah seterusnya adalah Homestyler yang sesuai digunakan jika anda keliru dengan masalah dalaman dan semua ingin membeli perabot.

  Kerana Homestyler akan membantu anda memvisualisasikan bilik dan meletakkan produk perabot yang ingin anda masukkan ke dalam bilik anda.

  Macam mana boleh jadi? Nah, Homestyler menerapkan reka bentuk dengan model 3D lengkap dengan teknologi yang dikuasakan oleh augmented reality (AR), anda tahu.

  PerincianHomestyler - Idea Reka Bentuk Dalaman & Hiasan
  Pemaju Homestyler - Hiasan Rumah 3D Di Mana sahaja
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 65MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun Homestyler di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  Aplikasi Reka Bentuk Rumah Percuma Lain ...

  4. Perancang Dapur 3D

  Sumber foto: play.google.com

  Seperti namanya, Kitchen Planner 3D adalah aplikasi reka bentuk rumah 3D yang secara khusus dapat anda gunakan untuk merancang dapur.

  Dengan visualisasi 3 dimensi, anda boleh meletakkan peralatan dapur, kabinet, pintu, tingkap, dan memilih warna dinding dengan mudah.

  Kitchen Planner 3D juga membolehkan anda menyimpan dan membuka projek, dan mengeksport gambar terus ke galeri secara percuma.

  PerincianPerancang Dapur 3D
  Pemaju Andrey Ovchinnikov
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 25MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun Kitchen Planner 3D di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  5. Pencipta Pelan Lantai (Aplikasi untuk Membuat Pelan Rumah pada Android)

  Sumber foto: play.google.com (Pencipta Pelan Lantai adalah aplikasi untuk membuat rancangan rumah dengan ukuran tepat dan tepat untuk keperluan profesional.)

  Sebenarnya, Pelan Pelan Lantai lebih disasarkan kepada pengguna yang lebih pakar dan memerlukan aplikasi reka bentuk kediaman dengan alat yang lebih lengkap.

  Pencipta Pelan Lantai akan membantu anda merancang rumah dengan mengubah pandangan atas, atau membuat pelan rumah dengan ukuran yang tepat dan tepat.

  Salah satu kelebihan Floor Plan Creator ialah ciri 3D Tour Mode untuk berkeliaran di rumah yang telah anda rancang. Hebat, bukan?

  PerincianPencipta Pelan Lantai
  Pemaju Marcin Lewandowski
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun Pencipta Pelan Lantai di sini:

  Produktiviti Apl Marcin Lewandowski MUAT TURUN

  6. DreamPlan

  Sumber gambar: capterra.com

  Anda boleh menggunakan aplikasi reka bentuk rumah PC luar talian DreamPlan ini jika anda jarang menyambung ke internet, geng.

  Sesungguhnya, antara muka yang ditawarkan oleh DreamPlan agak lama. Tetapi ini lebih daripada cukup untuk merancang rumah kecil atau projek sederhana untuk pemula.

  Semasa pertama kali menggunakan DreamPlan, aplikasi ini akan memberikan sejumlah templat yang dapat dijadikan contoh untuk mula merancang rumah anda, geng.

  Spesifikasi MinimumPereka Rumah DreamPlan
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-bit)
  Pemproses Pemproses dwi-teras Intel atau AMD @ 2.0 GHz
  Ingatan 4GB
  Grafik VRAM 1GB
  DirectX DirectX 9.0c
  Penyimpanan 100MB

  Muat turun DreamPlan di sini:

  Aplikasi Foto & Pengimejan NCH DOWNLOAD

  7. SketchUp Percuma (Perisian Reka Bentuk Rumah Percuma PC Paling Popular)

  Sumber gambar: aca-apac.com

  Kemudian ada SketchUp Free yang merupakan aplikasi reka bentuk rumah dalam talian yang dimiliki oleh Google dan kini dikembangkan oleh Trimble Inc.

  Seperti Adobe Photoshop, yang dikenali sebagai aplikasi reka bentuk grafik terbaik, SkecthUp juga terkenal dengan arkitek, baik pemula dan profesional.

  Dalam versi percuma ini, anda akan diberikan editor yang hanya dapat diakses dalam talian dengan beberapa ciri terhad. Walaupun sebenarnya lebih daripada cukup untuk pemula.

  SketchUp Free menyediakan perisian reka bentuk rumah pada komputer riba yang mempunyai antara muka yang mudah difahami dengan ciri penyuntingan yang fleksibel.

  Untuk pilihan yang lebih profesional, ada juga SketchUp Make dan SketchUp Pro yang dapat diperoleh melalui langganan, lengkap dengan aplikasi desktop yang dapat diunduh.

  Spesifikasi MinimumSketchUp Percuma
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-bit atau 64-bit)
  Pemproses Pemproses dual-core Intel atau AMD @ 2.0 + GHz
  Ingatan 8GB
  Grafik VRAM 1GB
  DirectX DirectX 9.0c
  Yang lain Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome dengan sambungan internet yang stabil

  Muat turun SketchUp Percuma di sini:

  Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

  8. Rumah Sweet 3D

  Sumber gambar: quora.com

  Sekiranya anda mahukan yang sepenuhnya percuma, terdapat juga Sweet Home 3D , aplikasi sumber terbuka dari pembangun SourceForge.net.

  Selain pilihan pengeditan langsung tanpa memasang aplikasi melalui penyemak imbas PC, Anda juga dapat memuat turun versi gratis yang dapat digunakan pada Windows, MacOS, dan Linux.

  Versi Sweet Home 3D percuma ini menyediakan sekitar 100 keping perabot dan 26 tekstur yang boleh digunakan untuk merancang rumah impian anda.

  Aplikasi reka bentuk rumah ini untuk pemula PC juga menyediakan versi berbayar dengan perabot dan tekstur yang lebih lengkap dengan harga hanya Rp 195 ribu.

  Spesifikasi MinimumRumah 3D Percuma
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-bit atau 64-bit)
  Pemproses Pemproses dwi-teras Intel atau AMD @ 2.0 GHz
  Ingatan 4GB
  Grafik VRAM 1GB
  DirectX DirectX 9.0c
  Penyimpanan 200MB

  Muat turun Sweet Home 3D di sini:

  Produktiviti Aplikasi Emmanuel Puybaret MUAT TURUN

  9. Perancang Rumah 3D Roomstyler

  Sumber foto: blogdom.ru (Perisian reka bentuk kediaman ini yang boleh anda akses dan buat terus melalui laman web rasmi, anda tahu.)

  Sekiranya anda malas untuk memasang aplikasi, terdapat juga laman web reka bentuk rumah lain yang boleh anda gunakan selain SketchUp Free. Salah satunya ialah Perancang Rumah 3D Roomstyler .

  Laman akses percuma ini menawarkan pilihan hiasan yang sangat lengkap, mulai dari pilihan lantai, tingkap, pintu, tempat tidur, loker, hingga jam penggera.

  Aplikasi pelan rumah ini dapat membuat reka bentuk 2D di mana anda juga dapat melihat visualisasi 3D. Sama seperti permainan simulasi kehidupan, The Sims semasa anda merancang rumah, di sini!

  Anda juga boleh menyimpan alias reka bentuk eksport yang telah anda buat dengan mendaftar terlebih dahulu, geng.

  Spesifikasi MinimumPerancang Rumah 3D Roomstyler
  OS Windows 8 / 8.1 / 10 (32-bit atau 64-bit)
  Pemproses Pemproses dwi-teras Intel atau AMD @ 1.0 + GHz
  Ingatan 4GB
  Grafik VRAM 1GB
  DirectX DirectX 9.0c
  Yang lain Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome dengan sambungan internet yang stabil

  Muat turun Roomstyler di sini:

  10. HomeByMe (Aplikasi Reka Bentuk Rumah Dalam Talian Percuma)

  Akhirnya ada HomeByMe menjadi aplikasi reka bentuk rumah 3D yang disukai Jaka untuk anda cuba dengan mengakses laman web ini dan menyunting secara dalam talian.

  Semua ciri di dalamnya boleh anda akses secara percuma dengan pangkalan data yang cukup lengkap berbanding pesaingnya.

  Salah satu kelebihan HomeByMe ialah ia tidak hanya menawarkan sudut pandangan 2D dan 3D.

  Ada juga pandangan orang yang membuat anda merasa seperti berada di rumah yang anda buat, anda tahu. Sangat sejuk, bukan?

  Spesifikasi MinimumLaman UtamaByMe
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-bit atau 64-bit)
  Pemproses Pemproses dwi-teras Intel atau AMD @ 2.0 GHz
  Ingatan 4GB
  Grafik VRAM 1GB
  DirectX DirectX 9.0c
  Yang lain Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome dengan sambungan internet yang stabil

  Muat turun HomeByMe di sini:

  Nah, itulah cadangan aplikasi reka bentuk rumah Android dan PC 2020 terbaik yang boleh anda gunakan secara percuma. Dan tentu saja untuk ciri yang lebih lengkap, anda perlu melanggan, geng.

  Selain menjadi arkitek, bagi anda yang suka menggambar ada juga aplikasi reka bentuk pakaian yang boleh menjadi sumber perniagaan dalam talian yang cukup menguntungkan, anda tahu.

  Mulai sekarang, mana yang anda lebih suka? Ayuh, tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah dan sampai jumpa lagi. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Reka Bentuk atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan