5 Permainan Bola Sepak Android Percuma Terbaik 2016

Suka bermain bola sepak? Berikut adalah beberapa permainan sukan bola sepak Android terbaik yang boleh anda mainkan di telefon pintar Android secara percuma.

Bola sepak adalah salah satu sukan yang paling popular di dunia. Hampir semua orang, lelaki dan wanita, mesti mengetahui sukan yang satu ini.

Populariti bola sepak tidak hanya di dunia sukan, di dunia permainan bola sepak cukup popular. Permainan bertema bola sepak juga telah menjadi salah satu permainan paling popular dan paling laris di dunia.

Permainan bola sepak di konsol, PC atau permainan mudah alih juga menjadi salah satu daripada banyak tema permainan yang dimainkan di seluruh dunia.

BACA JUGA
 • 5 peristiwa paling dahsyat yang berlaku di dunia bola sepak
 • Cara Bermain Soccer di Facebook Messenger
 • 7 Perhatian Peminat Bola Keras di Dunia (Termasuk Indonesia)

Permainan Bola Sepak Android Terbaik

Anda seorang pencinta bola sepak dan ingin mencuba bermain beberapa permainan bola sepak terus dari telefon pintar Android anda? Di sini JalanTikus memberikan beberapa cadangan mengenai permainan bola sepak Android terbaik yang mesti anda mainkan.

Sekiranya anda mencari permainan dengan tema lain, anda dapat melihat di bawah:

 • Permainan Futsal Android
 • Permainan Bola Sepak Android
 • Permainan Android badminton
 • Permainan Bola Tampar Android
 • Permainan Memancing Ikan Android
 • Permainan Berjalan Tanpa Henti Android
 • Permainan Perlumbaan Motosikal Android
 • Permainan Sniper Android
 • Permainan Android FPS

1. Bola Sepak FIFA 16

FIFA 16 Soccer adalah permainan bola sepak Android yang dibuat oleh Electronic Arts . FIFA 16 Soccer juga merupakan salah satu permainan bola sepak yang mempunyai permainan terbaik dengan grafik yang menawan.

Dalam permainan ini, anda boleh memilih lebih dari 10,000 pemain dari 500 pasukan di seluruh dunia untuk menjadi pasukan terbaik.

Berukuran 1.4GB, permainan sukan bola sepak Android ini telah dipasang lebih dari 5 juta kali di Google Play Store. Bagi anda yang mengaku bermain bola sepak, anda harus mencuba permainan ini.

Pautan Muat Turun: FIFA 16

DOWNLOAD Permainan Sukan

2. Pengurus Kejuaraan 17

Ingin menjadi pengurus pasukan bola sepak? Anda harus mencuba permainan Championship Manager 17 berikut .

Permainan dari Square Enix Ltd ini akan menjadikan anda pengurus bola sepak profesional. Terdapat lebih daripada 450 kelab dari 14 negara dan 25 liga yang boleh anda uruskan.

Pautan Muat Turun: Pengurus Kejuaraan 17

3. Dream League Soccer 2016

Dream Leauge Soccer 2016 juga telah menjadi salah satu permainan bola sepak Android terbaik yang dapat dimainkan secara percuma.

Permainan yang dibuat oleh First Touch ini menawarkan permainan bola sepak yang cukup menarik. Anda boleh menentukan pasukan anda sendiri dari pelbagai liga di dunia.

Pautan Muat Turun: Dream League Soccer 2016

Permainan Sukan Sentuhan Pertama DOWNLOAD

4. Soccer Star 2016 World Legend

Soccer Star 2016 World Legend adalah permainan bertema bola sepak Android yang dibuat oleh Genera Games . Dengan ukuran hanya 89MB, permainan ini telah dipasang lebih dari 5 juta kali di Google Play Store.

Di sini anda akan menemui grafik yang cukup bagus, permainan yang mudah, dan pelbagai teknik unik yang sesuai untuk anda mainkan.

Pautan Muat turun: Soccer Star 2016 World Legend

5. Sepakan Sempurna

Tidak seperti permainan bola sepak yang dibincangkan sebelumnya, permainan Perfect Kick mempunyai grafik yang cukup unik. Permainan yang dibuat oleh Gamegou Limited telah dipasang lebih dari 10 juta kali di Google Play Store.

Sekiranya anda tidak betul-betul memahami cara bermain bola sepak di Android, anda masih boleh bermain permainan yang satu ini.

Pautan Muat Turun: Tendangan Sempurna

Itulah beberapa permainan bola sepak terbaik yang boleh anda mainkan di telefon pintar Android anda secara percuma. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan bertema bola sepak yang lain, anda boleh berkongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan