Alamat Tapak Movieon21 Terkini 2020 + Cara Muat turun | Koleksi Filem Lengkap!

Ingin memuat turun filem di Movieon21 tetapi tidak tahu alamat laman web? Seterusnya, berikan kami beberapa alamat laman web Movieon21 2020 terkini yang boleh anda lawati.

Bagi anda yang gemar menonton filem secara percuma, mungkin alamat laman web muat turun filem adalah salah satu perkara yang paling sering anda cari semasa melayari internet.

Selain IndoXX1, alamat laman web Movieon21 juga merupakan salah satu yang paling dicari oleh mereka yang ingin memuat turun filem percuma.

Malangnya, alamat laman web tersebut sering mengubah domain, menyukarkan banyak pengunjung setia untuk mencarinya.

Nah, dalam artikel ini Jaka akan memberitahu anda beberapa alamat laman Movieon21 terbaru dan juga cara memuat turun filem tersebut .

 • Mengapa laman Movieon21 selalu disekat?
 • Alamat Tapak Movieon21 Terkini 2020
 • Cara Memuat turun Filem di Movieon21
  • Melalui 103.194.169.229/movieon21
  • Melalui Movieon21.online
 • Apakah Laman Web Movieon21?

  Sumber gambar: Movieon21 (Movieon21 adalah salah satu laman web muat turun filem yang paling popular sekarang).

  Tidak jauh berbeza dengan laman Ganool atau IndoXX1, Movieon21 adalah laman web yang menyediakan pautan muat turun atau perkhidmatan streaming dari filem cetak rompak yang ditayangkan di pawagam.

  Laman web Movieon21 juga menyediakan banyak pilihan filem dari luar dan tempatan dengan genre yang sangat pelbagai, termasuk salah satunya aksi Movieon21.

  Menariknya, laman web ini cukup dikemas kini dengan filem baru yang muncul di pawagam. Bahkan, filem Hollywood yang dilarang ditayangkan di pawagam Indonesia menyediakan pautan muat turun.

  Oleh itu, tidak menghairankan bahawa Movieon21 kini menjadi alternatif kepada laman IndoXX1 yang juga sering menukar alamat.

  Mengapa laman Movieon21 selalu disekat?

  Sumber foto: Jetorbit (Alamat laman web Movieon21 sering berubah untuk mengelakkan menyekat internet positif).

  Menawarkan filem percuma yang sangat bermanfaat bagi penggemar filem, sayangnya Movieon21 telah menjadi salah satu laman web yang terancam oleh kesan pemblokiran sejak peraturan Internet Positif diberlakukan.

  Oleh itu, tidak hairanlah pengurus laman web Movieon21 sering menukar domain untuk mengelakkan perkara ini berlaku.

  Tetapi, kira-kira mengapa, ya, laman web ini selalu menjadi sasaran untuk menyekat Internet Positif oleh pemerintah?

  1. Menyediakan Kandungan Haram

  Bukan lagi rahsia lagi bahawa laman web muat turun filem seperti Movieon21 menyediakan kandungan filem haram yang pastinya dilarang oleh Kerajaan.

  Kerana salah satu sebabnya mengapa laman Movieon21 selalu menjadi sasaran penyekat Internet Positif.

  Bukan hanya itu, laman muat turun filem seperti ini juga sering memaparkan iklan yang dilarang seperti perjudian dalam talian atau kandungan dewasa yang jelas melanggar peraturan undang-undang di Indonesia.

  2. Pembuat Filem Harm

  Dalam menghasilkan filem, tentu saja, tidak hanya menghabiskan banyak masa tetapi juga kos yang tidak sedikit.

  Terdapat banyak usaha yang mesti dilakukan oleh pembuat filem untuk dapat menghasilkan filem yang mampu menarik minat penonton.

  Oleh itu, apabila banyak orang lebih suka menonton filem cetak rompak secara percuma, maka dalam hal ini pembuat filem akan dirugikan kerana laman web muat turun tidak memberikan royalti kepada mereka.

  3. Melanggar Hak Cipta

  Bukan sahaja boleh membahayakan penciptanya, memasarkan filem tersebut di platform tidak rasmi juga termasuk dalam bentuk pelanggaran hak cipta, geng.

  Oleh itu, anda tidak terkejut lagi mengapa laman web muat turun filem percuma seperti Movieon21 selalu menjadi sasaran penyekat Internet Positif?

  Alamat Tapak Movieon21 Terkini 2020

  Menawarkan banyak filem percuma yang pastinya termasuk dalam kategori filem haram, oleh itu jangan terkejut jika laman Movieon21 sering menjadi sasaran penyekat kerajaan.

  Tapi, jangan risau, geng! Masalahnya pada masa ini masih terdapat sebilangan alamat laman Movieon21 lain yang masih aktif dan anda boleh lawati anda tahu.

  Berikut adalah beberapa alamat laman Movieon21 lain yang masih boleh diakses:

  • //103.194.169.229/movieon21/

  • //movieon21.online/

  • //gudangxxi.net/movieon21/

  • //onmovie21.com/movieon21/

  • //103.194.171.243/movieon21/

  Walaupun mempunyai domain yang berbeza, tetapi beberapa alamat laman web di atas menawarkan penampilan yang hampir serupa sehingga tidak akan mengelirukan pengunjung setia Movieon21.

  Di samping itu, dari segi kandungan, kelima-lima menyediakan pilihan filem dengan genre yang sangat pelbagai dari dalam dan luar negara.

  Walaupun bagi anda peminat drama Korea, laman web di atas juga memberikan beberapa tajuk Drakor walaupun tidak seperti di laman web lain seperti IndoXX1, geng.

  Cara Memuat turun Filem di Movieon21

  Setakat ini anda sudah mengetahui beberapa laman Movieon21 lain yang masih boleh dilawati? Baiklah, maka Jaka akan menerangkan cara memuat turun filem di laman web Movieon21, geng.

  Tetapi, seperti yang dikatakan Jaka sebelumnya bahawa beberapa laman web di atas menawarkan penampilan yang serupa, jadi di sini Jaka hanya akan menyediakan 2 cara untuk memuat turun di laman web dengan pandangan yang berbeza.

  Ingin tahu? Mari, lihat langkah-langkah bagaimana memuat turun filem di Movieon21 di bawah!

  1. Melalui 103.194.169.229/movieon21

  • Langkah - 1: Lawati URL 103.194.169.229/movieon21 dari aplikasi penyemak imbas anda. Maka penampilan akan menjadi seperti berikut.

  Sumber gambar: JalanTikus (Ingin memuat turun filem di Movieon21? Inilah langkah-langkah untuk memuat turunnya).

  • Langkah - 2: Sekiranya anda memilih filem yang akan dimuat turun, kemudian tatal ke bawah untuk mencari butang muat turun dengan perkataan "Muat turun pautan" .

  • Langkah - 3: Selepas itu, halaman muat turun akan muncul, kemudian anda mengklik butang 'Muat turun' dan pilih resolusi filem yang diinginkan.

  • Langkah - 4: Akhirnya, anda akan dibawa ke halaman pratonton filem. Di sini anda klik kanan pada video dan pilih 'Simpan video sebagai ...' untuk memuat turun filem.

  2. Melalui Movieon21.online

  • Langkah - 1: Lawati laman Movieon21.vip dari aplikasi penyemak imbas anda. Maka penampilan akan menjadi seperti berikut.
  • Langkah - 2: Seterusnya pilih filem yang akan dimuat turun, kemudian pilih pilihan "Filem" .

  Sumber gambar: JalanTikus (Di atas adalah satu langkah untuk memuat turun filem di Movieon21).

  • Langkah - 3: Selepas itu, anda memilih butang "Muat turun filem ini" .
  • Langkah - 4: Kemudian, anda akan dibawa ke halaman langsung, kemudian pilih "Klik butang ini untuk pergi ke halaman muat turun filem" .
  • Langkah - 5: Seterusnya, pilih butang muat turun mengikut kualiti filem yang diinginkan.
  • Langkah - 6: Selepas itu, klik butang muat turun sekali lagi dan kualiti video yang akan dimuat turun.
  • Langkah - 7: Akhirnya, akan ada tetingkap muat turun kemudian anda mengklik butang muat turun .

  Itulah senarai alamat laman web Movieon21 2020 terkini dan cara memuat turun filem di Movieon21 dari Jaka kali ini, geng.

  Tetapi, anda juga perlu ingat bahawa memuat turun filem haram dari laman web tersebut termasuk dalam kategori pelanggaran Hak Kekayaan Intelektual (IPR) .

  Selain itu, jumlah iklan yang berbau perjudian dalam talian dan pornografi juga tidak mustahil untuk berpotensi menjadikan anda sebagai mangsa serangan pancingan data atau virus.

  Itulah beberapa alamat laman web Movieon21 terbaru yang masih aktif dan boleh anda gunakan sekarang, geng.

  Bagi anda yang mencari Ganool alternatif, IndoXX1, dan lain-lain, mungkin Movieon21 mungkin pilihan yang menarik untuk dicuba.

  Tetapi, jika ada yang sah dan lebih selamat, pasti lebih menarik bukan?

  Baca juga artikel mengenai Laman Muat turun Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan