5 Hero DotA 2 Ini Mempunyai Kemahiran Utama yang Membuat Sakit Menentang

DotA 2 sendiri menyediakan 113 pahlawan dengan pelbagai kemahiran unik yang boleh anda cuba sesuka hati. Nah, di antara 113 pahlawan, terdapat beberapa pahlawan dengan kemahiran yang boleh dianggap sangat menjengkelkan.

DotA 2 adalah permainan spin-off dari Warcraft yang menjadi terkenal beberapa tahun yang lalu berkat permainan dan kegembiraan yang menarik yang ditawarkan semasa bermain. DotA 2 itu sendiri adalah permainan genre MOBA yang menawarkan sistem permainan 5 vs 5, di mana pemain boleh memilih watak atau gelaran Hero untuk digunakan untuk mengalahkan watak lawan pada pasukan lain sebelum menghancurkan markas utama musuh untuk memastikan kemenangan.

DotA 2 sendiri menyediakan 113 pahlawan dengan pelbagai kemahiran unik yang boleh anda cuba sesuka hati. Nah, di antara 113 pahlawan, terdapat beberapa pahlawan dengan kemahiran yang boleh dianggap sangat menjengkelkan. Ingin tahu? Lihat di bawah.

BACA JUGA
  • Pemain mesti Tahu! Berikut adalah 5 Penentu Menang di DotA 2
  • 5 Wira Wira Terbaik dan Paling Maut di DotA 2
  • 7 Hero DotA 2, yang paling sukar dibunuh, di manakah wira anda?

5 Hero DotA 2 Ini Mempunyai Kemahiran Utama yang Membuat Sakit Menentang

1. Penembak Dwarven

Foto: 1zoom.com

Dwarven Sniper adalah wira jenis Agility yang terkenal kerana menjengkelkan kerana dua kemahirannya, Take Aim and Assasinate . Pengambilan kemahiran Aim akan meningkatkan jarak menembak pahlawan ini menjadi jarak 850 yang cukup untuk menyerang menara atau pahlawan dari jarak jauh.

Walaupun kemahiran Assasinate adalah jarak terjauh di DotA 2, yang sering digunakan ketika musuh yang sedang sekarat sedang berusaha melarikan diri dan merasa selamat, tetapi tiba-tiba peluru berkelajuan tinggi benar-benar menembusi kepala pahlawan. Sungguh menyakitkan jika anda terkena kemahiran ini, terutamanya apabila anda pasti dapat bertahan dalam pertempuran.

2. Semangat Berdendam

Foto: 7wallpapers.net

Vengeful Spirit adalah pahlawan Agility yang sering digunakan sebagai Support and Carry. Wira yang satu ini terkenal dengan kemahiran Nether Swap , yang dapat menukar kedudukan pahlawan itu sendiri dengan pahlawan atau rakan lawan. Kemahiran ini sendiri sering disalahgunakan untuk menukar pahlawan Vengeful Spirit sendiri ketika dia berada dalam bahaya dengan pasangannya sehingga rakannya terbunuh. Di samping itu, kemahiran ini juga kadang kala digunakan untuk mengelakkan musuh berlari dengan menukar posisi musuh menjadi kumpulan pahlawan sebelum dikalahkan.

3. Singa

Foto: deviantart.net

Lion adalah wira perisik yang sering ditakuti kerana kemahirannya Finger of Death . Kemahiran ini sendiri sangat menakutkan kerana kerosakan yang dihasilkan sangat besar dan dapat membunuh wira lawan dalam sekelip mata. Kemahiran ini sangat menjengkelkan kerana kadang-kadang ia digunakan untuk melakukan kepantasan membunuh pahlawan yang sekarat. Selain membuat lawan anda cedera, ini juga sering membuat rakan sekerja yang ingin dibunuh menjadi marah kerana mangsa mereka diambil.

4. Zeus

Foto: steamcommunity.com

Zeus adalah wira jenis kecerdasan yang terkenal dengan kemahirannya yang sangat menyakitkan. Kombinasi kemahiran Lightning Bolt dan Thundergod's Wrath dapat melakukan hingga 800 kerosakan pada lawan (425 daripadanya mempengaruhi semua musuh di mana sahaja mereka berada). Sudah tentu kemahiran ini sangat menjengkelkan apabila anda telah bertahan dalam perang dalam keadaan mati, tetapi tiba-tiba kilat dari langit yang membunuh anda.

5. Pencari Darah

Foto: youtube.com

Bloodseeker adalah pahlawan jenis Agility yang dikenali sebagai pemburu wira. Kemahiran dahaga yang dapat meningkatkan kelajuan pergerakan hingga 40% setiap pahlawan ditambah dengan kemahiran Rupture yang akan melakukan kerosakan pada musuh ketika mereka bergerak akan membuat musuh bingung sama ada untuk berlari atau membiarkan dirinya dibunuh oleh Bloodseeker.

Kadang-kadang ketika dalam situasi perang, banyak pemain mengadu mengapa wira mereka tiba-tiba mati tanpa sebab sedangkan sebenarnya wira mereka mati kerana dia bergerak ketika terkena skill Rupture.

Itulah 5 pahlawan DotA 2 yang mempunyai kemahiran utama yang paling menarik , semoga menghiburkan dan mana antara lima pahlawan yang anda fikir mempunyai kemahiran yang paling teruk? Jaka sendiri sangat membenci kemahiran Assassinate Dwarven Sniper dan kemahiran Rupture Bloodseeker.

, sampai jumpa dan pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi artikel ini dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan