Muat turun Animal Crossing: Pocket Camp Game (Nintendo Switch Game di Android)

Adakah anda ingin bermain permainan Animal Crossing yang popular tetapi tidak dapat menemuinya di Play Store? Tenang, Jaka sudah menyediakan versi APK Animal Crossing, percuma!

Adakah anda sering mendengar atau membaca permainan bernama Animal Crossing ? Adakah anda mahu bermain tetapi tidak dapat menemuinya di Play Store?

Sekiranya anda mencari permainan ini di Play Store, mungkin sukar untuk mencarinya. Kerana siri terbaru, Animal Crossing: New Horizon hanya tersedia untuk konsol Nintendo Switch.

Walaupun anda masih mencarinya di Play Store, sekurang-kurangnya anda tidak dapat memuat turunnya kerana peranti kami tidak serasi.

Walau bagaimanapun, Jaka mempunyai permainan APK Animal Crossing yang boleh anda muat turun secara percuma! Jaka sudah mencuba dan permainannya bangkit!

 • Muat turun APK Animal Crossing: Pocket Camp
 • Ciri-ciri permainan Animal Crossing: Pocket Camp
  • Hiasan dan Perabot Kem
  • Menolong haiwan
 • Permainan Animal Crossing: Pocket Camp

  Pemain konsol Nintendo Switch sememangnya sudah biasa dengan siri permainan Animal Crossing . Terdapat begitu banyak variasi tajuk permainan.

  Untuk peranti Android dan iOS, terdapat tajuk Animal Crossing: Pocket Camp . Permainan ini mempunyai genre simulasi dan dikembangkan oleh Nintendo.

  Permainan ini sesuai untuk semua peringkat usia, dari ibu bapa anda hingga keponakan dan keponakan anda.

  Spesifikasi Minimum Permainan Melintasi Haiwan: Pocket Camp

  Permainan ini tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Untuk pengguna Android, diperlukan sekurang-kurangnya OS 4.4 atau yang lebih baru.

  Anda juga memerlukan minimum 1.5GB RAM supaya anda dapat memainkan permainan ini dengan lancar. Storan itu sendiri memerlukan sekitar 150MB .

  Untuk pengguna iOS, anda boleh memainkan telefon ini jika peranti anda sudah menggunakan iOS 9.0 atau lebih baru.

  Muat turun APK Animal Crossing: Pocket Camp

  Permainan ini mempunyai grafik 3D yang benar-benar merosakkan mata, geng! Kawalan pergerakan dibuat sehalus mungkin.

  Oleh itu, saiz fail APK permainan ini juga agak berat. Anda juga masih perlu memuat turun fail semula semasa membuka permainan.

  Walaupun begitu, menurut Jaka permainan ini memang patut dicuba. Ingin tahu? Muat turun APK Animal Crossing: Pocket Camp di bawah!

  Permainan Simulasi Nintendo DOWNLOAD

  Sekiranya anda selesai proses memuat turun, anda boleh melakukan pemasangan seperti biasa. Pastikan anda telah memberi akses supaya telefon bimbit anda dapat memasang aplikasi yang berasal dari luar Play Store.

  Animal Crossing Game : Pocket Camp adalah permainan yang boleh dimainkan secara percuma. Tetapi ada sebilangan barang yang boleh dibeli menggunakan Tiket Daun.

  Ciri-ciri permainan Animal Crossing: Pocket Camp

  Apa yang menjadikan permainan ini begitu mudah dikumpulkan adalah kerana pemain akan menjalani simulasi sosial di dunia binatang.

  Sama seperti permainan RPG, anda boleh membuat avatar mengikut kehendak anda. Beberapa ciri utama permainan ini termasuk:

  1. Menghias Tapak Perkhemahan dan Perabot

  Bukan sekadar avatar, anda juga harus menghiasi tempat perkhemahan yang anda duduki. Anda boleh menjadikannya kelihatan comel atau sporty.

  Bahan seperti kayu dan kapas mesti dikumpulkan supaya anda dapat membuat perabot untuk memperbaik rupa perkhemahan.

  Bermula dari khemah, alias tempat tidur gantung, ke tempat perapian yang boleh anda tetapkan mengikut citarasa. Anda juga boleh membuat kafe luar yang sejuk!

  2. Membantu Haiwan

  Dalam dunia permainan ini, penghuninya adalah haiwan dengan tubuh manusia. Ia serupa dengan anime Dragon Ball yang legenda, geng! Terdapat lebih daripada 100 haiwan dengan keperibadian yang unik.

  Setiap haiwan mempunyai permintaan unik untuk datang ke kem anda. Tugas anda adalah memenuhi permintaan.

  Ada yang mencari ikan, buah, serangga, atau tugas lain. Jangan risau, anda akan mendapat ganjaran sekiranya berjaya menyelesaikan permintaan.

  Haiwan dalam permainan ini juga tersebar di pelbagai lokasi. Anda boleh menghampirinya sehingga mereka dapat mengetahui permintaannya.

  Sekarang, setiap haiwan ini juga mempunyai tahap persahabatan. Semakin tinggi tahapnya, semakin mudah anda mengajak mereka datang ke perkhemahan anda.

  Semakin banyak haiwan yang datang ke kem anda, suasana semakin meriah!

  Sekiranya diringkaskan, permainan Animal Crossing: Pocket Camp adalah permainan yang akan membuat anda menjelajah, bertemu rakan, dan mengumpulkan barang-barang untuk membina kem impian anda.

  Lebih-lebih lagi, permainan ini mempunyai paparan grafik yang berada di atas rata-rata yang membuat kita merasa seperti sedang bermain di konsol Nintendo Switch.

  Ada permainan Nintendo lain yang anda mahu mainkan di telefon bimbit anda? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan