5 Aplikasi Android yang Tidak Berguna Ini Boleh Membuat Anda Bodoh

Pelbagai aplikasi dibuat untuk membantu pengguna. Tetapi nampaknya ada aplikasi yang tidak berguna. Berikut adalah 5 aplikasi yang boleh menjadikan pengguna bodoh.

Pelbagai aplikasi yang benar dibuat untuk membantu pengguna dalam melakukan pelbagai perkara. Di luar itu, ada juga aplikasi yang dibuat untuk keperluan hiburan seperti menonton filem, mendengarkan muzik, hingga berbagai permainan.

Tetapi dari sekian banyak aplikasi yang beredar, nampaknya tidak sedikit aplikasi yang kelihatan tidak berguna dan tidak penting yang sebenarnya membuat pengguna kelihatan bodoh. Di sini Jaka menyemak lima aplikasi yang tidak berguna yang boleh membuat anda bodoh . Ada apa-apa?

BACA JUGA
  • Adakah anda menyedarinya? Ini adalah 5 perkara paling bodoh dan menjadikan KZL dalam permainan GTA
  • Teknologi Yang Lebih Canggih, Pengguna Yang Lebih Bodoh! Betulkah?
  • Setelah Beribu-ribu Tahun, Akhirnya Soalan-soalan Bodoh Ini Dijawab

5 Aplikasi Android yang Tidak Berguna Ini Boleh Membuat Anda Bodoh

1. iBeer

Aplikasi yang membolehkan pengguna meminum bir dari telefon pintar mereka. Tunggu sekejap! Bir yang diminum hanyalah alias maya yang tidak nyata. Aplikasi iBeer menjadikan telefon pintar segelas bir. Pengguna kemudian memiringkan telefon pintar dan memuncungkan mulutnya seperti gerakan minum.

Bir di dalam gelas perlahan akan habis dan segera mengeluarkan suara saltpeter setelah minum bir. Saya tidak tahu untuk apa yang dibuat, banyak yang menganggap aplikasi ini dibuat hanya untuk memenuhi keinginan anak - anak di bawah umur untuk merasakan sensasi minum bir.

2. Merokok Rokok Maya

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi di atas, kali ini objek berubah dari bir menjadi rokok . Pelaksanaannya lebih kurang sama, yaitu dengan menyalakan sebatang rokok dan menghisapnya dengan memuncungkan mulut ke hujung telefon pintar.

Rokok itu akan kelihatan seperti dihisap seperti rokok sebenar. Juga kurang jelas untuk apa aplikasi ini dibuat. Walau bagaimanapun, sangat disyaki bahawa aplikasi jenis ini dibuat untuk membantu perokok aktif berhenti .

3. SMTH

SMTH itu sendiri bukan kependekan dari perkataan "sesuatu", tetapi " Kirimkan Aku Ke Syurga ". Namanya mungkin sesuai jika anda melihat cara menggunakan aplikasi yang satu ini. Ya, penggunanya hanya melemparkan telefon pintar mereka setinggi mungkin ke langit.

Aplikasi ini kemudian akan mencatat ketinggian yang berjaya dicapai oleh telefon pintar. Sebenarnya, skor kami akan diadu dengan pengguna lain dalam kedudukan skor tinggi. Aplikasi ini berguna sekilas kerana ada unsur persaingan di dalamnya, tetapi jika telefon pintar yang dilemparkan jatuh ke bawah?

4. Big Bang Whip

Aplikasi ini diilhamkan oleh filem Indiana Jones yang cukup legenda. Cambuk yang sering digunakan oleh Dr. Jones kemudian membuat versi maya dalam aplikasi bernama Big Bang Whip.

Menggunakan aplikasi ini sangat mudah. Yang harus anda lakukan hanyalah menggerakkan telefon pintar dengan gerakan seperti cambuk , bunyi sebatan akan keluar dari pembesar suara telefon pintar anda. Hebat, bukan?

5. Papan Kekunci Hodor

Siri Game of Thrones yang popular menarik para pencipta untuk membuat banyak aplikasi unik yang berkaitan dengan siri ini. Salah satunya adalah aplikasi Papan Kekunci Hodor, yang tentunya diilhamkan oleh salah satu watak Game of Thrones, yang dimainkan oleh Kristian Nairn.

Namun, tidak seperti aplikasi papan kekunci lain, Papan Kekunci Hodor hanya dapat digunakan untuk menaip kata " Hodor ". Ini tentu saja kerana dalam siri ini, watak Hodor hanya dapat menyebut perkataan. Oleh itu, papan kekunci dibuat untuk apa?

Itulah lima aplikasi berguna yang boleh menjadikan anda pengguna bodoh . Walaupun begitu, aplikasi ini sebenarnya boleh berguna bagi anda yang ingin menghabiskan masa lapang anda yang sangat tegang. Tetapi, jangan membuatnya bodoh kerana terlalu sejuk untuk menggunakan aplikasinya.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan