Koleksi Jenis Wira dan Kemahiran dalam VAINGLORY

Dari jumlah 18 pahlawan di Vainglory, JalanTikus akan membincangkannya satu persatu berdasarkan jenis serangan dari Pahlawan, Melee dan Ranged.

Bagi anda yang pernah bermain permainan DotA , anda pasti biasa dengan jenis wira di Vainglory . Sebenarnya, jenis wira di Vainglory terbahagi kepada 3 jenis, iaitu Kekuatan, Ketangkasan, dan Kecerdasan. Dari jumlah 18 pahlawan di Vainglory, JalanTikus akan membincangkannya satu persatu berdasarkan jenis serangan dari Wira, Melee ( Melee Attack) dan Ranged (Long Distance Attack).

Permainan Strategi Super Evil Megacorp DOWNLOAD

Melee

1. Ardan

Ardan adalah wira yang memerlukan sedikit muslihat dalam memainkannya. Ardan adalah jenis pahlawan yang mempunyai serangan jarak dekat dan lebih sesuai sebagai jenis sokongan dan untuk mematahkan strategi lawan kerana beberapa kemahirannya menyokong rakan sepasukan. Berikut adalah beberapa kemahiran Ardan:

Vanguard : Memberikan kepantasan kepada rakan sepasukan, meningkatkan serangan rakan dan mengurangkan kecepatan lawan. Kemahiran ini juga memberikan penghalang selama 3 saat bergantung pada 50% HP dari Ardan.

Blood for Blood : Ardan akan menyerang dan memukul lawan anda dan kemungkinan besar akan menjadi serangan kritikal.

Gauntlet : Ardan akan melempar sarung tangan dan membuat semacam kawasan di mana jika pemain lawan menyentuh batas kawasan itu akan dipengaruhi oleh Stun dan mendapat kerosakan. Kawasan ini akan hilang apabila Ardan keluar dari garisan.

2. Catherine

Catherine adalah wira yang sering digunakan di Vainglory dengan kemahiran yang praktikal mudah dimainkan oleh pemula. Catherine sesuai untuk pemain yang menyukai jenis kapal tangki tetapi dapat memberikan kesan kejutan dan keheningan kepada pihak lawan. Catherine sesuai dimainkan di kawasan hutan (Jungle) untuk permulaan permainan. Inilah kemahiran Catherine:

Tanpa Pengejaran : Catherine akan mendekati sasaran dengan gerakan pantas dan akan melakukan kerosakan dan kesan kejutan jika musuh terkena serangan ini.

Stormguard : Catherine akan membuat penghalang yang dapat membakar musuh yang berdekatan dan mengembalikan serangan jika serangan melebihi 77. Setiap serangan yang dikembalikan akan mengurangkan jangka masa perisai sebanyak 0.5 saat.

Gegaran letupan : Catherine akan memberikan kesan serangan dan keheningan yang cukup kuat pada musuh yang terkena serangan ini.

3. kubu

Fortress adalah wira di Vainglory dengan kemampuan memberikan kesan pendarahan yang cukup dahsyat kepada lawannya. Benteng juga mempunyai kelajuan yang cukup tinggi sehingga agak sukar ketika harus berhadapan dengan Benteng. Kemahiran berikut dari Fortress:

Kebenaran Gigi : Benteng akan menargetkan musuhnya dan memberikan serangan jarak dekat. Benteng dan rakan sepasukan akan mendapat kelajuan tambahan ketika menghampiri sasaran yang diburu.

Law of the Claw : Benteng menyerang dengan menggunakan cakarnya dan menghasilkan kesan pendarahan yang mengurangkan HP musuh secara berterusan untuk jangka waktu tertentu.

Serangan Pek : Benteng akan memanggil pak serigala dan setiap serigala yang muncul akan menyerang musuh secara automatik, ini dapat menunjukkan kedudukan setiap musuh. Di samping itu setiap serigala akan menyerang dan memberi kesan pendarahan.

4. Melekatkan

Glaive mempunyai kemampuan menyerang yang cukup besar dan pastinya akan menyulitkan setiap lawan. Jenis wira glaive di Vainglory yang sesuai untuk bermain di hutan pada awal permainan untuk mengumpulkan emas dan membeli senjata. Berikut adalah beberapa kemahiran Glaive:

Afterburn : Glaive akan pergi ke lokasi musuh dan menangani beberapa kerosakan. Selain itu, serangan seterusnya dari Afterburn dapat mendorong musuh sejauh 5.5 meter. Serangan ini sesuai untuk mengusir musuh yang ingin melarikan diri.

Twisted Stroke : Dengan mengaktifkan kemahiran ini, Glaive akan mendapat status tambahan untuk meningkatkan peluang serangan kritikal dan serangan dari Glaive menjadi serangan kawasan.

Bloodsong : Glaive akan memperoleh kemampuan sepanjang hayat dan akan menyerang dengan serangan berputar.

5. Joules

Joule adalah salah satu watak dalam Vainglory yang menggunakan kenderaan berbentuk robot yang dikendalikan secara manual. Serangan jarak jauh dan kemahiran dari Joules sesuai digunakan di kedua-dua kawasan Lane dan Jungle bergantung pada kemampuan pemain. Joule juga mempunyai tahap pertahanan yang cukup tinggi untuk menyekat serangan dari depan dan dari sisi. Berikut adalah kemahiran dari Joule:

Rocket Leap : Joules akan melompat ke kawasan tertentu, kerana musuh yang diserang di kawasan Rocket Leap akan terpegun dan menerima kerosakan besar. Untuk musuh di sekitar kawasan Rocket Leap akan dilemparkan dan kelajuan bergerak dikurangkan sebanyak 33%.

Thunder Strike : Joule akan melepaskan serangan elektrik dari bahagian depan Joule.

Tombol Merah Besar : Joule akan menembakkan laser dengan serangan yang sangat besar pada sasaran yang ditentukan selama 1.5 saat dan Joule tidak dapat bergerak semasa menembak laser.

6. Koshka

Koshka adalah pahlawan di Vainglory dengan satu jenis serangan sasaran atau lebih sejuk yang disebut Assassin. Koshka adalah pahlawan yang sesuai bermain di hutan, menyelinap di semak dan menyerang musuh secara tiba-tiba. Setiap serangan Koshka ke atas musuh akan meningkatkan kelajuannya sebanyak 0.5 selama 5 saat. Berikut adalah kemahiran dari Koshka:

Pouncy Fun : Koshka akan melompat dan menyerang musuh, cooldown Pouncy Fun akan berkurang 2 saat setiap kali Koshka menyerang musuh atau sasaran dengan serangan biasa.

Twirly Death : Koshka akan melakukan serangan berputar dan merosakkan setiap musuh di sekitarnya. Pengembalian Twirly Death akan berkurang dua saat setiap kali Koshka menyerang musuh atau sasaran dengan serangan biasa.

Yummy Catnip Frenzy : Koshka akan melompat ke arah musuh dan menyerang dengan cakar yang berkeras. Serangan Koshka ini akan mengejutkan musuh selama 2.2 saat. Cooldown dari serangan Yummy Catnip Frenzy akan berkurang 1 saat setiap kali Koshka menyerang dengan serangan biasa.

7. Krul

Krul adalah wira terlaris di Vainglory yang dipilih di Vainglory. Krul mempunyai kemampuan untuk meningkatkan kecepatan pergerakan, kecepatan serangan, dan juga kemampuan untuk menyembuhkan diri mereka sendiri. Krul benar-benar seorang pahlawan yang cukup ditakuti di Vainglory tetapi boleh menjadi pahlawan yang tidak berguna jika pemain tidak memahami cara menggunakan Krul. Berikut adalah kemahiran Krul:

Dead Man's Rush : Krul akan berlari ke arah sasaran dan menangani kerosakan. Apabila kemahiran ini aktif, Krul akan mendapat perlindungan dalam bentuk penghalang selama 2.5 saat.

Spectral Smite : Serangan Krul dapat mengurangkan kecepatan pergerakan dan serangan musuh dan meningkatkan kemampuan untuk menampakkan diri ketika melawan sasaran. Apabila kemahiran Spectral Smite ini aktif, ia akan menghasilkan sejumlah kerosakan dan Krul dapat menyembuhkan dirinya sendiri.

From Hell's Heart : Krul akan melemparkan pedangnya ke arah tertentu. Musuh yang terkena pedang akan terpana, kelajuan pergerakannya akan perlahan dan mengalami kerosakan. Tempoh aksi bergantung pada sejauh mana pedang dilemparkan.

8. Phinn

Phinn adalah wira kapal tangki baru di Vainglory dengan kemampuan yang cukup dahsyat yang tidak dapat dipukau. Selain itu sebagai kapal tangki, Phinn dapat meningkatkan kemampuan barang atau baju besi sebanyak 15%. Inilah kemahiran Phinn:

Berdalih : Phinn akan menyerang dengan anchor ke lokasi destinasi. Selain menangani kerosakan, Quibble juga mengurangkan kepantasan musuh-musuh Phinn terkena 0.8 saat. Sekiranya anda meningkatkan kemahiran ini menjadi 5 mata, ia akan memberikan kesan yang memukau.

Syarikat Sopan : Phinn akan menyerang dengan melangkah ke tanah. Serangan Syarikat Sopan ini akan memberikan serangan kawasan.

Paksa Perjanjian : Phinn akan melemparkan jangkar ke arah yang dimaksudkan, musuh yang terkena jangkar akan menerima beberapa kerosakan dan didekatkan dengan Phinn. Kemahiran serupa dengan Butcher di DotA.

9. Hue

Rona adalah salah satu pahlawan di Vainglory dengan kelajuan serangan yang melebihi pahlawan lain. Serangan kapak Rona boleh menjadi serangan mematikan bagi musuh. Rona sendiri adalah wira yang bermain di kawasan hutan untuk permulaan permainan. Inilah kemahiran Rona:

Into the Fray : Rona akan memasuki kawasan pertempuran dan melancarkan serangan. Serangan musuh yang diserang oleh Rona tidak akan maksimum selama 3 saat. Rona juga akan memberikan serangan ke tanah yang dapat memperlambat musuh yang melepasi hingga 35%.

Foesplitter : Rona akan menyerang sasaran dan memberikan kelajuan pergerakan tambahan selama 2 saat.

Red Mist : Serangan kapak berputar Rona akan memberikan serangan berterusan kepada musuh yang terkena serangan ini. Semasa melancarkan Red Mist, kelajuan pergerakan Rona menurun tetapi meningkatkan pertahanan Rona.

10. Taka

Taka adalah wira yang cukup menyusahkan untuk ditangani. Walaupun anda belum terlalu berpengalaman menggunakan Taka di Vainglory, wira ini tidak akan maksimal. Serangan Taka cepat dan menyebabkan banyak kerosakan dan kepantasan pergerakan yang dapat mengejar lawan yang melarikan diri menjadikan Taka cukup popular di Vainglory. Inilah kemahiran Taka:

Kaiten : Taka akan menyerang dari udara menggunakan pedangnya dan menyebabkan kerosakan pada lawan.

Kaku : Taka akan melemparkan bom asap di sekelilingnya dan bersembunyi sehingga tidak ada musuh yang dapat dijumpai, jika tidak, kemahiran Kaku ini akan meningkatkan kepantasan pergerakan Taka.

X-Retsu : Taka akan menyerang musuh menggunakan pedangnya untuk membentuk huruf X. Selain mendapat beberapa kerosakan, musuh juga akan kehilangan kemampuan untuk menyembuhkan diri hingga 50 persen selama 3 saat.

BACA JUGA
  • VAINGLORY, DotA Ala Android Game Dijamin Ketagihan!
  • Fates Forever: Permainan MOBA Terkini untuk Mudah Alih

Berkisar

1. Adagio

Adagio adalah salah satu pahlawan sokongan di Vainglory. Adagio mempunyai kemampuan untuk menyembuhkan diri sendiri dan rakan sekerja, memberikan lebih banyak kemampuan menyerang kepada rakan sekerja dan kesan kejutan kepada lawan. Kemahiran Adagio berikut:

Gift of Fire : Adagio akan menyembuhkan rakan sepasukan sambil memberikan serangan tembakan kepada musuh yang berdekatan dan memberi kesan buruk kepada musuh. Sekiranya kemahiran Gift of Fire digunakan di Adagio, musuh di sekitarnya akan perlahan hingga 70% selama 1.5 saat.

Ejen Wrath : Menambah status tambahan kepada kekuatan serangan rakan sepasukan selama 6 saat.

Ayat Penghakiman : Selama 2 saat, Adagio akan mengeluarkan lingkaran sihir di sekelilingnya. Sekiranya ada lawan yang terperangkap di dalamnya akan dipengaruhi oleh kesan pembakaran dan kejutan. Semasa menggunakan kemahiran ini, Adagio mendapat perisai dan perisai +50 tambahan.

2. Celeste

Celeste adalah salah satu pahlawan Vainglory yang cukup mematikan kerana serangannya menimbulkan banyak kerosakan. Terutama jika pemain yang menggunakan Celeste memaksimumkan serangan Crystal, maka Celeste hampir sangat sukar didekati. Mengikuti kemahiran Celeste:

Heliogenesis : Celeste akan membuat bintang kecil dan menangani kerosakan pada musuh berhampiran bintang.

Keruntuhan Teras : Terdapat sedikit jeda waktu untuk kemahiran ini, tetapi jika musuh terkena kemahiran ini, ia akan terpana dan rosak.

Solar Storm : Celeste melakukan serangan dengan kerosakan yang besar ke arah tertentu. Setiap kali anda menambahkan tahap Solar Storm, jumlah serangan yang keluar juga semakin besar.

3. Kelopak

Sejujurnya, agak sukar untuk menggunakan kelopak, selain kerana kekuatan serangannya cukup kecil selain itu HPnya juga tidak terlalu banyak sehingga menjadi sasaran utama ketika diserang oleh musuh. Kelopak boleh dimainkan di Lane dan Jungle. Kelopak sesuai sebagai pahlawan pengintipan kerana kemahirannya memiliki kemampuan untuk meletakkan biji di mana saja sehingga mereka dapat mengesan lokasi lawan anda. Kemahiran Petal berikut:

Benih Brambleboom : Kelopak dapat menanam benih yang berguna untuk memberikan kemampuan penyembuhan dan perlindungan kepada rakan sepasukan. Setiap biji dapat bertahan hingga 20 saat.

Trampolin! : Berguna untuk mengubah biji di sekitar anda menjadi minion yang akan membantu dalam pertempuran.

Pembakaran Spontan : Setiap Minion milik Petal akan menyerang lawan dan meletupkan dirinya dengan serangan kawasan.

4. Ringo

Ringo adalah wira serangan jarak jauh kegemaran di Vainglory. Selain mudah digunakan dan serangan Ringo, pemain mudah mengalahkan musuh mereka. Ringo sendiri mempunyai kemampuan untuk meningkatkan kecepatan serangan, dengan tambahan item kerosakan hampir sukar untuk bertahan dari serangan Ringo. Kemahiran Ringo berikut:

Achilles Shot : Serangan Ringo yang akan menangani kerosakan dan melambatkan kelajuan pergerakan musuh.

Twirling Silver : Meningkatkan kelajuan serangan dan kelajuan pergerakan Ringo.

Hellfire Brew : Ringo menembak serangan seperti bola api dengan kekuatan serangan yang cukup besar dan memberikan kesan pembakaran selama 7 saat.

5. SAW

SAW adalah pahlawan di Vainglory yang cukup mengerikan kerana kelajuan serangannya sangat tinggi tetapi mempunyai kelajuan pergerakan yang sangat rendah sehingga hampir sukar untuk melepaskan diri dari serangan musuh. Kemahiran SAW berikut:

Roadie Run : SAW akan mengubah serangannya menjadi serangan jarak dekat untuk jangka masa tertentu dan dapat berjalan dengan cepat.

Menindas Api : SAW menyerang dengan ribuan peluru selama 2.5 saat ke arah yang diinginkan, selain menangani kerosakan, musuh yang terkena dampak juga akan perlahan.

Mad Cannon : Serangan SAW akan berubah dari peluru ke peluru berpandu dengan kerosakan yang lebih besar juga.

6. Skaarf

Skaarf menjadi pahlawan sokongan yang cukup mudah digunakan kerana mempunyai kemahiran yang dapat melindungi rakan sepasukan dari serangan musuh dan hampir semua serangan dari Skaarf dapat memberi kesan membakar yang memberi kesan kepada HP musuh yang drastik. Mengikuti kemahiran Skaarf:

Spitfire : Skaarf menyerang menggunakan tembakan bola api dan memberikan beberapa kerosakan pada musuh yang terkena serangan.

Goop : Buat sejenis genangan minyak yang melambatkan pergerakan musuh yang menginjaknya dan jika dibakar menggunakan Spitfire akan terbakar dan menyebabkan kesan pembakaran pada musuh.

Nafas Naga : Skaarf akan mengumpulkan udara selama 1.5 saat dan kemudian melepaskan letupan api selama 3 saat. Musuh yang terkena Naga Naga akan rosak dan juga perlahan.

7. Skye

Skye mirip dengan Joule, seorang pahlawan yang memandu kenderaan dalam bentuk robot untuk menyerang. Perbezaannya ialah Skye menggunakan serangan jarak jauh dan lebih sesuai sebagai Sniper. Mengikuti kemahiran Skye:

Forward Barrage : Skye akan menembakkan sejumlah peluru ke arah tertentu dan menangani kerosakan pada musuh yang menerima serangan ini.

Suri Strike : Skye akan mengunci sasaran dan mendekati sasaran sambil menembak sejumlah peluru berpandu. Kemahiran ini hanya dapat aktif apabila Skye mempunyai sasaran.

Kematian dari Atas : Hujan peluru berpandu dari udara di kawasan tertentu dan menghasilkan kejutan terhadap musuh yang terkena serangan ini.

8. Vox

Vox, salah satu pahlawan yang cukup menyusahkan jika pemain dapat memainkannya dengan betul dan menggunakan item yang betul juga. Vox dapat memberikan status keheningan musuh sehingga musuh tidak dapat menggunakan kemahiran dan barang. Kemahiran Vox berikut:

Sonic Zoom : Vox akan berjalan ke arah sasaran dengan cepat dan menghasilkan beberapa kerosakan. Kemahiran ini juga dapat digunakan untuk melarikan diri ketika HP kritikal.

Pulse : Vox akan mengeluarkan semacam resonans yang berguna untuk mengarahkan serangan ke setiap musuh yang terkena Pulse.

Tunggu Itu : Vox mengeluarkan sejenis gelombang ultra-sonik yang memberikan status senyap musuh dan juga gelombang kejut untuk menimbulkan kerosakan pada musuh.

Dari setiap wira di Vainglory, manakah wira kegemaran anda?

Artikel Berkaitan