7 Drama Korea Mengenai Dendam Terbaik, Ketegangan!

Bosan dengan kisah drama Korea mengenai cinta? Di sini, Jaka mempunyai beberapa cadangan untuk drama Korea mengenai balas dendam terbaik yang tidak kurang menariknya.

Annyeong! Hayo akui siapa di antara anda yang peminat rancangan drama Korea?

Dibintangi oleh pelakon dan pelakon yang membuat mata sejuk, ditambah dengan kisah khas Drakor yang membuat baper, jangan terkejut jika tontonan Negeri Ginseng sangat disukai orang.

Tidak hanya menawarkan kisah percintaan, beberapa drama Korea juga menyajikan kisah balas dendam yang membuat anda gundah dan tegang, anda tahu, geng.

Nah, bagi anda yang ingin menonton drama Korea mengenai balas dendam , Jaka mempunyai beberapa cadangan terbaiknya. Lihatlah!

 • Rugal (2020)
 • Pemburu Bandar (2011)
 • Lelaki Tidak Bersalah (2012)
 • Dendam Manis (2016)
 • Defendan (2017)
 • Gunman di Joseon (2014)
 • Drama Korea Mengenai Dendam Terbaik

  Terlalu kerap menonton drama Korea yang romantis mungkin juga terasa membosankan, ya, geng.

  Oleh itu, sekarang Jaka telah menyiapkan sejumlah cadangan drama Korea mengenai balas dendam terbaik yang tidak mahu anda lewatkan.

  1. Kelas Itaewon (2020)

  Cadangan pertama ialah drama Korea Itaewon Class yang menceritakan kisah balas dendam Park Sae Ro Yi (Park Seo Joon) terhadap seorang CEO bernama Jang Dae Hee (Yoo Jae Myung) .

  Bersama Jo Yi Seo (Kim Da Mi) , Sae Ro Yi bekerjasama untuk membuka perniagaan restoran makanan di Itaewon untuk mengalahkan syarikat Dae Hee.

  Ini dia lakukan sebagai usaha membalas dendam atas kematian ayahnya yang disebabkan oleh anak Dae Hee, Jang Geun Won (Ahn Bo Hyun) .

  Drama Korea yang dibintangi oleh Park Seo Joon ini berjaya mengagumkan peminat melalui kisahnya yang menarik dan menyukarkannya, geng.

  2. Rugal (2020)

  Diadaptasi dari webtoon yang popular dengan tajuk yang serupa, Rugal adalah cadangan drama Korea terbaik mengenai balas dendam, geng.

  Drakor menceritakan kisah Kang Ki Beom (Choi Jin Hyuk) , seorang detektif elit yang kehilangan isteri dan anaknya untuk dibunuh oleh organisasi jenayah bernama Argos.

  Bukan sahaja dia meragut nyawa dua orang tersayang, organisasi Argos juga melukai mata Ki Beom ketika cuba melarikan diri.

  Sehingga suatu hari, Ki Beom terpilih untuk bergabung dengan Rugal, sebuah organisasi di bawah naungan NIS untuk menghancurkan organisasi tersebut. Dia juga menggunakan kesempatan ini untuk membalas dendam.

  3. City Hunter (2011)

  Menggabungkan genre aksi, romantik, dan thriller, drama Korea Lee Min Ho juga mempunyai kisah tentang balas dendam yang tidak kurang menarik, geng.

  City Hunter menceritakan kisah Lee Jin Pyo (Kim Sang Joong) , presiden pengawal peribadi yang dikhianati oleh negaranya sendiri, menyebabkan kematian sahabatnya, Park Moo Yul (Park Sang Min) .

  Sejak itu, dia bertekad untuk membesarkan dan melengkapkan seni mempertahankan diri dengan Lee Yoon Sung (Lee Min Ho) , putra sahabatnya untuk melancarkan tindakan balas dendam.

  4. Lelaki Tidak Bersalah (2012)

  Cadangan drama Korea terbaik untuk membalas dendam seterusnya adalah The Innocent Man , yang dikeluarkan pada tahun 2012.

  Drama ini mengisahkan seorang lelaki bernama Kang Ma Roo (Song Joong Ki) yang sanggup menutup kesalahan wanita yang dia sayangi, Han Jae Hee (Park Si Yeo) hingga akhirnya dia berada di penjara.

  Namun, semasa dia berada di penjara, Han Jae Hee sebenarnya mengkhianatinya dengan mengahwini lelaki lain yang sudah mempunyai anak perempuan.

  Mendengar kenyataan yang keras itu, Ma Roo juga merancang untuk membalas dendam Jae Hee setelah dia dibebaskan dari penjara.

  5. Dendam Manis (2016)

  Dari tajuknya, pastinya anda sudah dapat mengetahui bahawa drama Korea ini mengisahkan tentang cubaan membalas dendam.

  Sweet Revenge sendiri mengisahkan kehidupan seorang gadis remaja bernama Ho Goo Hee (Kim Hyang Gi) yang selalu dibuli oleh rakan-rakannya di sekolah.

  Sehingga suatu hari, dia mendapat pemberitahuan dari aplikasi aneh di telefon pintarnya yang membolehkan Goo Hee membalas dendam kepada seseorang yang dia tulis namanya.

  Dia juga berusaha menulis nama-nama orang yang telah menyakitinya selama ini.

  6. Defendan (2017)

  Berjaya mencapai penarafan tinggi 8.2 / 10 di laman IMDb, Defendan adalah cadangan seterusnya bagi anda yang ingin menonton drama Korea mengenai pembalasan dendam terbaik.

  Drama ini mengisahkan seorang pendakwa bernama Park Jung Woo (Ji Sung) yang dilemparkan ke penjara kerana dituduh membunuh isteri dan anaknya.

  Jung Woo, yang pada masa itu mengalami memori lupa, tidak dapat berbuat banyak dan hanya boleh menyerah ketika dihukum mati.

  Nasib baik, ingatannya akhirnya kembali dan dia cuba mengungkap kebenaran.

  Bukan hanya itu, dia juga berjanji akan membalas dendam terhadap seseorang yang merosakkan nyawanya.

  7. Gunman di Joseon (2014)

  Akhirnya, ada drama aksi Korea Gunman di Joseon yang dilancarkan pada tahun 2014, geng.

  Drama ini mengisahkan kisah balas dendam oleh Park Yoon Kang (Lee Jun Gi) , anak lelaki pendekar terbaik di era Joseon.

  Sehingga suatu hari, hidupnya juga berubah setelah abang dan ayahnya dibunuh oleh seseorang.

  Tidak dapat menerimanya, Yoon Kang akhirnya memutuskan untuk pergi ke Jepun untuk bersembunyi dan belajar menggunakan senjata moden untuk memburu dan membalas dendam atas kematian orang tersayang.

  Nah, itu hanya beberapa drama Korea mengenai balas dendam terbaik yang anda sukai, geng.

  Anda fikir yang mana yang terbaik? Atau adakah anda mempunyai cadangan untuk drama Korea mengenai balas dendam yang lain? Kongsi di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan