HP sekurang-kurangnya mudah rosak dengan spesifikasi hebat pada tahun 2019

Siapa kata telefon bimbit hari ini mudah rosak? Lihat artikel Jaka mengenai telefon bimbit sekurang-kurangnya mudah rosak dengan spesifikasi yang baik pada tahun 2019.

Pada zaman moden ini, manusia sepertinya dapat menjauhkan diri dari teknologi. Dari bangun tidur hingga tidur kembali, telefon bimbit mesti sentiasa berada di tangan.

Ciri mudah alih yang semakin canggih juga mempengaruhi sebutan istilah telefon bimbit menjadi telefon pintar. Dengan pelbagai ciri, telefon pintar mampu melengkapkan kehidupan seharian kita.

Namun, dengan bertambahnya jumlah ciri yang ditawarkan oleh telefon pintar, ada perkara penting yang harus dikorbankan untuk mengurangkan kos pengeluaran dan memasang sensor yang canggih.

Berbeza dengan telefon bimbit kuno yang benar-benar tahan tidak kira sekeras mana telefon bimbit jatuh, telefon bimbit yang selamat kini nampaknya semakin lemah, geng.

Jenama HP Paling Jarang

Tidak semua telefon bimbit diciptakan untuk menjadi tahan lasak, geng. Terdapat juga telefon bimbit yang tidak mudah rosak dari segi penggunaan biasa.

Dilaporkan dari tinjauan yang dilakukan oleh Harris Interactive, terdapat 3 jenama telefon bimbit yang jarang dilayan ketika jaminan tidak habis, iaitu Apple , Huawei dan Honor .

Dengan penggunaan yang adil, ketiga-tiga jenama tersebut dapat melepasi usia standard menggunakan telefon bimbit yang berumur 2 tahun, dengan syarat tidak ada kerosakan fizikal yang ketara.

Tetapi apa yang akan berlaku sekiranya tiba-tiba ketiga-tiga jenama telefon bimbit jatuh atau jatuh ke dalam air? Nampaknya ia tidak akan bertahan, geng.

Sekiranya seperti ini, anda masih memerlukan telefon bimbit kalis air dan daya tahan supaya tidak cepat rosak.

Jadi sekarang Jaka ingin memberi anda cadangan untuk telefon bimbit yang tidak hanya anti-rusak dalam penggunaan wajar, tetapi juga tahan terhadap penggunaan yang tidak wajar

Telefon bimbit sekurang-kurangnya mudah rosak dengan spesifikasi yang baik dalam Jalantikus versi 2019

1. Samsung Galaxy S8 Aktif

Samsung Galaxy S8 Active adalah varian siri Samsung Galaxy yang dibuat khas oleh Samsung untuk anda yang aktif dan suka aktiviti luar.

Telefon bimbit yang dilancarkan pada tahun 2017 dilengkapi dengan spesifikasi yang sama dengan saudaranya, Samsung Galaxy S8, tetapi dilengkapi dengan selongsong badan dan getah yang lebih kuat yang melindungi lebih jauh telefon bimbit ini.

Samsung Galaxy S8 Active yang telah mengantongi sijil ketenteraan MIL-STD-810G yang mampu bertahan dalam pelbagai keadaan seperti terdedah kepada banyak habuk, berada di tempat yang lembap, terkena hujan, agar tidak tahan terhadap sinaran matahari.

PerincianSpesifikasi Aktif Samsung Galaxy S8
Skrin Skrin sentuh kapasitif Super AMOLED 5.8 inci 1440 x 2960 Piksel nisbah 18.5: 9 (kepadatan ~ 568 ppi)
Pemproses Snapdragon 845 Octa-core (4x2.96 GHz Kryo 385 Gold & 4x1.7 GHz Kryo 385 Silver)
Kamera 12 MP (Belakang) / 8 MP (Depan)
Ram 4GB
ROM 64GB
Bateri 4000 mAh
Harga Rp4 juta

2. Kyocera DuraForce Pro 2

Kyocera DuraForce Pro 2 adalah pengeluar telefon bimbit dari negara sakura yang tahan terhadap kerosakan. Telefon bimbit yang dikeluarkan pada akhir 2018 sering diuji ketahanannya.

YouTuber bernama JerryReverything menguji ketahanan telefon bimbit ini dengan mengikis objek tajam di skrin dan membakarnya.

Bahan kaca di layar Kyocera Duraforce Pro 2 dilapisi dengan safir yang mampu menahan calar hingga ke tahap 7, yang bermaksud hampir tidak ada objek yang dapat menggaru layar telefon bimbit yang satu ini.

Bukan sahaja anti-kerosakan, telefon ini juga mempunyai spesifikasi yang cukup baik. Dilengkapi dengan Snapdragon 630 Chipset, telefon ini akan terasa lebih pantas dan pantas.

PerincianSpesifikasi Kyocera DuraForce Pro 2
Skrin Skrin sentuh kapasitif LCD IPS, 16M warna 5 inci, 1080 x 1920 piksel, nisbah 16: 9 (ketumpatan ~ 441 ppi)
Pemproses Qualcomm SDM630 Snapdragon 630 Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53
Kamera 13 MP & 8 MP (Belakang) / 5 MP (Depan)
Ram 4GB
ROM 64GB
Bateri 3240 mAh
Harga Rp5.7 juta

3. LG K50

Di Indonesia, mungkin telefon bimbit dari LG kurang popular dengan jenama lain. Tetapi jangan salah, LG K50 adalah telefon bimbit yang tahan lasak dari LG yang sudah mempunyai sijil ketenteraan, geng.

Pensijilan pematuhan MIL-STD-810G adalah sijil yang menyatakan bahawa LG K50 dapat menahan pelbagai keadaan cuaca.

LG K50 membawa skrin 6,26 inci dengan teknologi IPS LCD dan resolusi HD +. Dengan RAM 3GB dan ROM 32GB, LG K50 mampu menyimpan data sehingga 512GB.

PerincianSpesifikasi LG K50
Skrin Skrin sentuh kapasitif LCD IPS, warna 16M, 6.26 inci, 720 x 1520 piksel, nisbah 19: 9 (kepadatan ~ 269 ppi)
Pemproses Octa-core 2.0 GHz
Kamera 13 MP & 2 MP (Belakang) / 13 MP (Depan)
Ram 3GB
ROM 32GB
Bateri 3500 mAh
Harga Rs.19,999 atau bersamaan dengan Rp4.1 juta

Oleh itu artikel Jaka mengenai telefon bimbit sekurang-kurangnya mudah rosak dengan spesifikasi yang baik pada tahun 2019. Telefon bimbit di atas boleh menjadi pilihan anda yang sering mengadu bahawa telefon bimbitnya rosak. Saya harap ini dapat membantu!

Baca juga artikel mengenai Gadget atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

Artikel Berkaitan