Mempunyai Foto Kanak-kanak? Cukup Imbas Menggunakan Aplikasi Android Ini

Ada foto fizikal yang ingin anda kongsi ke media sosial? Gunakan aplikasi Android untuk hanya mengimbas foto!

Ketika kamera digital dan telefon bimbit dengan kamera belum popular, kami masih mencetak foto dalam bentuk fizikal yang diambil dari kamera analog atau yang biasa disebut orang tua. Semua orang menyimpan gambar mereka ke dalam album dan kadang-kadang melihat album mereka untuk mengenang kembali.

Tetapi bagaimana jika kita ingin berkongsi detik-detik ini dengan rakan kita dalam talian? Mungkin ada yang menjawab dengan memotret album dengan telefon pintar. Tetapi, nampaknya itu bukan jawapan yang tepat, kerana kualiti foto tidak akan dimaksimumkan. Merupakan aplikasi Android untuk pengimbasan foto yang dapat menjadikan foto fizikal anda menjadi foto digital.

BACA JUGA
  • Cara Mengimbas Dokumen Secara Langsung ke Teks di Android dengan Cepat dan Mudah
  • Cara Mengimbas dan Membasmi Virus di Komputer Tanpa Antivirus
  • Ingin Menjadi Master Photoshop? Gunakan Alat Imbasan Warna ini!

Aplikasi Android untuk Mengimbas Foto Fizikal untuk Menjadi Digital

Nampaknya, penyelesaiannya jika anda ingin berkongsi momen dalam album foto lama anda adalah dengan mengimbas foto melalui aplikasi Android di Google Play. Dari sekian banyak aplikasi pengimbasan foto, berikut adalah 5 aplikasi Android untuk pengimbasan foto terbaik menurut JalanTikus.

1. Photomyne

Mungkin masih ada sedikit orang yang pernah mendengar tentang aplikasi yang satu ini, tetapi sebenarnya aplikasi ini adalah salah satu pengimbas foto terbaik untuk Android yang anda tahu. Anda boleh mengimbas banyak gambar dalam satu proses melalui Photomyne . Sejuk lagi, aplikasi ini juga mempunyai kepintaran yang dapat memisahkan foto menjadi beberapa folder mengikut persamaan dalam aplikasi.

Penyemak Imbas Aplikasi Photomyne Ltd. MUAT TURUN

2. CamScanner

Selain terkenal sebagai aplikasi yang dapat mengimbas dokumen, CamScanner juga memiliki fitur untuk memindai foto, Anda tahu. Selain itu, anda juga dapat mengedit foto yang telah anda pindai terus dari aplikasi ini. Bagaimanapun, dengan aplikasi ini Anda dapat mengimbas semua jenis dokumen, surat, bahkan foto.

IntSig Information Co., Ltd DOWNLOAD Aplikasi & Imaging

3. Pengimbas Foto

Aplikasi Blitz Interactive ini adalah aplikasi pengimbas yang tidak boleh dipandang rendah. Anda lihat, Pengimbas Foto sendiri mempunyai beberapa ciri menarik lain, seperti menyunting dan berkongsi yang boleh anda lakukan terus dari aplikasi. Ya, walaupun antara muka aplikasi memang tidak cukup bagus.

Produktiviti Aplikasi Blitz Interaktif MUAT TURUN

4. Google PhotoScan

Jangan ketinggalan, Google juga menghadirkan aplikasi yang dapat Anda gunakan untuk mengimbas foto terus ke telefon pintar anda. Sebaliknya, aplikasi PhotoScan ini adalah aplikasi imbasan terbaik di Google Play kerana hasil imbasan kelihatan sangat maksimal. Aplikasi ini juga dapat mengenali sudut foto, perspektif, untuk dapat memutar gambar secara automatik.

Aplikasi Foto & Pengimejan Google Inc. MUAT TURUN

5. Imbasan Adobe

Adobe sekali lagi melahirkan aplikasi untuk telefon bimbit dan kali ini adalah aplikasi untuk mengimbas foto fizikal menjadi digital, iaitu Adobe Scan . Hebat, aplikasi ini membolehkan anda mengimbas foto dan menyambung dengan mudah ke pelbagai aplikasi lain yang dibuat oleh Adobe, seperti Photoshop, Illustrator, dan lain-lain.

Produktiviti Aplikasi Adobe Systems Inc. DOWNLOAD

Itulah 5 aplikasi Android untuk JalanTikus versi imbasan foto terbaik yang harus anda cuba. Walaupun Google PhotoScan adalah juara aplikasi imbasan foto, tetapi anda juga harus mencuba aplikasi lain. Sekiranya demikian, anda boleh menulis di ruangan komen aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda.

Artikel Berkaitan