Tonton Filem Lelaki Tidak Terlihat (2020) | Keganasan Yang Tidak Terlihat!

Berminat menonton filem seram yang antagonisnya tidak kelihatan? Ayuh, lihat jadual untuk menonton The Invisible Man (2020) dengan sari kata bahasa Indonesia di sini!

Mengenai filem seram, selalunya perkara yang tidak dilihat jauh lebih menakutkan daripada keganasan yang mengancam dalam pandangan, geng!

Inilah yang menjadikan maestro seram Alfred Hitchcock mendapat gelaran Master of Suspense dan anda dapat melihat prinsip ini dalam filem seram The Invisible Man .

Tertarik dengan keganasan raksasa yang tidak kelihatan dalam filem ini? Segera merujuk kepada sinopsis filem The Invisible Man dari Jaka, geng.

 • Fakta Menarik Filem Lelaki Tidak Terlihat
 • Saksikan filem The Invisible Man
 • Sinopsis filem The Invisible Man

  Dalam filem ini, kita mengikuti kisah Cecilia (Elisabeth Moss) , isteri seorang saintis yang genius dan berjaya Adrian (Oliver Jackson-Cohen) .

  Malangnya, kecerdasan Adrian juga ditandingi oleh kekejamannya dan Cecilia akhirnya memutuskan untuk meninggalkan Adrian, geng tersebut.

  Suatu malam, Cecilia putus asa untuk mengambil kesempatan dan melarikan diri dengan bantuan adiknya, Emily (Harriet Dyer) , dan rakan lamanya, James (Aldis Hodge) .

  Setelah beberapa lama, Cecilia mendapat kabar bahawa Adrian telah mengambil nyawanya sendiri kerana rasa bersalah atas perlakuannya terhadap Cecilia.

  Sebagai permintaan maaf, Adrian menyerahkan kekayaan dan kediamannya kepada Cecilia tetapi Cecilia mengesyaki bahawa semua ini hanyalah sebahagian daripada rancangan gila Adrian .

  Cecilia mengesyaki bahawa Adrian menggunakan kecerdasannya untuk memalsukan kematiannya dan mencari jalan untuk menjadikan dirinya tidak kelihatan , geng!

  Emily dan James pada mulanya berpendapat bahawa Cecilia hanya paranoid tetapi Cecilia tetap tegas dalam pendiriannya.

  Setelah serangkaian peristiwa aneh mula berlaku kepada mereka semua, Cecilia semakin putus asa membuktikan teorinya mengenai Adrian.

  Adakah benar bahawa Adrian adalah dalang di sebalik semua ini? Bolehkah Cecilia membuktikannya sebelum terlambat?

  Fakta Menarik Filem Lelaki Tidak Terlihat

  Sebagai filem seram pertama pada tahun 2020 yang berjaya mendapat sambutan hangat, filem The Invisible Man mempunyai beberapa fakta menarik, geng!

  • Filem ini adalah adaptasi dari novel klasik dengan nama yang sama oleh HG Wells yang telah diadaptasi beberapa kali untuk filem.

  • Pada mulanya, filem ini dimaksudkan untuk menjadi sebahagian daripada alam semesta sinematik dengan Dark Universe, tetapi kegagalan filem The Mummy reboot membatalkan rancangan ini.

  • Akibat perubahan ini, pelakon Johnny Depp yang awalnya merancang untuk memainkan peranan Adrian juga menarik diri dari filem ini.

  • Universal Pictures Studio menjemput maestro filem B Jason Blum untuk terlibat sebagai penerbit berkat kejayaannya dalam genre seram.

  • Mereka juga melantik Leigh Whannell sebagai pengarah atas kejayaannya sebagai penulis dalam siri filem seram ikonik Saw and Insidious .

  • Walaupun kebanyakannya bergantung pada unsur-unsur seram psikologi, filem ini juga penuh dengan adegan menakutkan lompat yang boleh membuat serangan jantung.

  Saksikan filem The Invisible Man

  TajukLelaki Yang Tidak Terlihat
  Menayangkan 28 Februari 2020
  Jangka masa 2 jam 4 minit
  Pengeluaran Gambar Goalpost, Blumhouse Productions, Dark Universe
  Pengarah Leigh Whannell
  Pelakon Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Harriet Dyer, et al
  Genre Seram, Misteri, Sci-Fi
  Penarafan 86% (RottenTomatoes.com)


  7.0 / 10 (IMDb.com)

  Tertarik dengan keganasan makhluk yang tidak kelihatan dalam filem ini? Anda boleh menyemak jadual untuk menonton The Invisible Man di Indonesia melalui pautan di bawah, geng!

  >>> Tonton Filem Lelaki Tidak Terlihat (2020) <<<

  Setelah kami diberi siri filem seram yang tidak berkualiti pada awal tahun 2020 seperti menghidupkan semula The Grudge , gembira akhirnya dapat dilayan dengan karya yang berkualiti.

  Sebagai alternatif, anda juga boleh menonton filem Before The Devil Picks: Verse 2 yang sangat dinanti-nantikan, geng!

  Adakah anda berminat untuk menonton filem The Invisible Man? Apa lagi filem yang anda mahu tonton sekarang? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan