2 Cara Memecahkan Kata Laluan WiFi di Telefon Android Tanpa Root, Internet Percuma!

Kuota menyeret lagi, tetapi mahu terus menyemak imbas? Anda boleh mencuba masuk ke WiFi dengan telefon Android yang telah diuji dan boleh tanpa root 2020 terkini.

Sudah cuba dengan pelbagai cara untuk menjimatkan kuota, tetapi internet anda masih "berlebihan", geng? Sambungan WiFi percuma yang terdapat di tempat awam akan menjadi penyelesaian yang tepat.

Tetapi sayangnya, tidak semua rangkaian WiFi awam dapat diakses dengan mudah. Kerana ada yang terkunci dengan menggunakan kata laluan alias kata laluan.

Nah, bagi anda yang memerlukan WiFi percuma, Jaka telah menyediakan koleksi cara untuk masuk ke WiFi dengan telefon Android yang dapat anda lakukan dengan mudah tanpa akses root.

 • Cara menerobos masuk WiFi dengan Aplikasi WiFi Warden
 • Bahaya dan Risiko Memecahkan WiFi, Bolehkah Malware Menyerang?
 • Video: Tiada Peretasan! Inilah Cara Mudah Menyambungkan WiFi Pantas & Percuma
 • Kumpulan cara masuk ke WiFi yang mempunyai kata laluan dengan telefon Android (tanpa root)

  Sumber foto: mobiles24.co (Cara meretas WiFi yang ditinjau kali ini ditujukan untuk pemula dengan teknik penggodaman minimum.)

  Cara masuk ke WiFi dengan telefon bimbit Android di bawah ini berkesan untuk mengetahui sambungan WiFi yang terkunci dengan kata laluan, WiFi tetangga, atau WiFi awam yang tersedia seperti di kedai kopi di pusat membeli-belah.

  Sekiranya anda banyak mendengar mengenai masuk ke WiFi dengan komputer riba melalui command prompt (CMD) yang biasanya dilakukan oleh penggodam, tentu ini tentu sangat rumit bagi orang awam.

  Cara menerobos WiFi melalui telefon bimbit Android jauh lebih mudah dan tanpa memerlukan akses root kerana ia hanya memerlukan aplikasi WiFi pecah, geng.

  Pastikan anda, Jaka juga telah mencuba dua kaedah di bawah ini dan hasilnya berjaya dan berjaya. Daripada menjadi lebih ingin tahu, lebih baik melihat cara memecahkan WiFi tanpa root sepenuhnya di bawah!

  1. Cara masuk ke WiFi dengan Aplikasi Peta WiFi

  Pertama, anda boleh memecahkan kata laluan WiFi dengan telefon Android menggunakan aplikasi yang disebut Peta WiFi untuk mengetahui rangkaian WiFi di sekitar anda.

  Untuk langkah lengkap, anda boleh mengikuti tutorial lengkap di bawah ini, geng.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Peta WiFi APK Terkini

  • Sekiranya anda tidak mempunyai aplikasi, anda boleh memuat turun dan memasang Peta WiFi pada telefon bimbit Android anda terlebih dahulu melalui pautan di bawah.
  Rangkaian Aplikasi Farproc DOWNLOAD

  Langkah 2 - Buka Aplikasi Bobol Wifi

  • Selepas pemasangan, buka aplikasi peretasan WiFi dan setuju dengan Syarat Penggunaan dengan mengetuk butang Saya Terima .
  • Kali pertama anda akan diperkenalkan dengan ciri dan kelebihan Peta WiFi. Anda boleh melangkauinya dengan mengetuk butang Next untuk pergi ke halaman utama.

  Langkah 3 - Aktifkan GPS

  • Selepas itu, anda hanya perlu mengaktifkan GPS dengan mengetuk Enable Location dan bersetuju dengan izin dengan mengetuk Allow .
  • Peta WiFi secara automatik akan mencari rangkaian WiFi di sekitar lokasi anda, geng.

  Langkah 4 - Pilih Rangkaian WiFi

  • Luncurkan skrin ke atas dan cari rangkaian WiFi yang ingin anda sambungkan. Ketuk satu kemudian pilih Buka Kunci Kata Laluan untuk memunculkan kata laluan.
  • Seterusnya anda akan ditunjukkan kata laluan WiFi yang tersedia. Anda hanya copy-paste dan cuba menyambung ke rangkaian WiFi dengan cara biasa.

  Bagaimana anda boleh menyambung ke rangkaian WiFi terkunci, geng? Malangnya, mungkin tidak semua WiFi dapat membukanya dengan cara ini.

  Masalahnya adalah bahawa aplikasi Peta WiFi adalah forum perkongsian kata laluan WiFi, yang tidak lagi berlaku jika pemilik WiFi mengubah kata laluan mereka secara rutin.

  2. Cara masuk ke WiFi dengan Aplikasi WiFi Warden

  Sekiranya kaedah pertama tidak berfungsi, anda boleh mengikuti titik kedua! Perbezaannya di sini ialah anda akan menggunakan celah WPS (WiFi Protected Setup) yang terdapat di beberapa rangkaian.

  Dengan berbekalkan aplikasi WiFi Warden yang dapat digunakan tanpa root, anda dapat dengan mudah memecahkan kata laluan WiFi dan menyambung seketika, geng.

  Bagi anda yang mahukan internet percuma dengan mengetahui kata laluan WiFi jiran anda, berikut adalah langkah-langkah lengkapnya.

  Langkah 1 - Muat turun APK WiFi Warden Terkini

  • Pertama, muat turun dan pasang aplikasi WiFi Warden , yang boleh anda dapatkan di pautan yang disediakan Jaka di bawah.
  Utiliti Apl Ramtin Ardeshiri MUAT TURUN

  Langkah 2 - Buka Aplikasi WiFi Warden

  • Buka aplikasi dan anda pertama kali bersetuju dengan Terma dan Syarat Penggunaan dengan mengetuk Terima . Kemudian anda juga mengaktifkan kebenaran dengan mengetuk Beri Izin dan mengikuti langkah seterusnya.

  Langkah 3 - Cari & Sambungkan WiFi

  • Warden WiFi automatik akan memaparkan rangkaian WiFi yang tersedia di sekitar anda. Pastikan anda memilih rangkaian WiFi yang ditandai dengan WPS sehingga dapat dicuri.
  • Kemudian anda pilih Sambung dan tunggu sebentar.

  Langkah 4 - Pilih Kaedah melalui WPS

  • Kemudian anda pilih Connect menggunakan kaedah WPS untuk mula masuk ke WiFi. Jangan gunakan Connect menggunakan frasa laluan kerana ia sama dengan anda perlu memasukkan kata laluan.
  • Kemudian anda hanya memilih pilihan Kira PIN untuk memecahkan kata laluan WiFi.

  Langkah 5 - Pilih PIN & Tunggu Rangkaian Sambung

  • Seterusnya anda akan diberi pelbagai pilihan PIN yang boleh anda cuba. Untuk kemudahan, yang harus anda lakukan ialah memilih pilihan Cuba Semua PIN dan tunggu sebentar sehingga rangkaian disambungkan.
  • Sekiranya kaedah ini berfungsi, anda akan diberitahu ! dan anda boleh mencuba internet dengan segera dari rangkaian WiFi.
  • Sekiranya gagal, anda juga boleh mencuba cara yang sama di rangkaian WiFi lain yang bertanda WPS.

  Sangat mudah, bukan? Dengan cara ini anda dapat menyambung ke rangkaian WiFi kapan saja dan di mana sahaja dengan mudah, walaupun rangkaian WiFi di sekitar anda menggunakan kata laluan, geng.

  Lebih-lebih lagi, mungkin anda boleh mencari jalan untuk menerobos WiFi Indihome yang banyak digunakan hari ini, anda tahu. Semoga berjaya dan semoga berjaya!

  Bahaya dan Risiko Memecahkan WiFi, Bolehkah Malware Menyerang?

  Sumber foto: vyprvpn.com (Amalan melanggar WiFi tidak selalu bermanfaat, terdapat juga banyak risiko dan bahaya. Apa itu?)

  Walaupun cukup menyeronokkan di mana anda dapat menikmati internet percuma dengan dua kaedah di atas, tetapi di belakangnya terdapat beberapa kekurangan yang bahkan boleh membahayakan anda, anda tahu.

  Oleh itu, sebelum anda mencuba kedua-duanya, anda mesti terlebih dahulu memahami bahaya dan risiko menerobos WiFi seperti dalam beberapa perkara di bawah.

  • Sambungan Internet yang tidak stabil ; Ini kerana anda menggunakan rangkaian yang ditangkap oleh telefon bimbit, isyaratnya dapat disekat oleh dinding atau bangunan yang menjadikan isyarat WiFi tidak stabil.
  • Rawan Perisian Kerosakan dan Virus ; Terutama jika anda menggunakan WiFi awam atau di tempat awam yang mungkin disusupi oleh perisian hasad atau virus untuk tujuan tertentu.
  • Berhati-hati dengan Pencurian Data ; Sekiranya anda terperangkap dalam perangkap penggodam, mungkin data penting seperti akaun media sosial, aplikasi perbankan, dan perkara sensitif lain dicuri dengan cara ini.
  • Memudaratkan Orang Lain dan Penyedia ; Jelas sekali, kerana anda menggunakannya tanpa izin, ia akan mengurangkan FUP atau bahkan meningkatkan bil pemilik WiFi yang akan dibayar kepada penyedia.
  • Jiran yang Ditegur ; Sekiranya hanya WiFi WiFi sasaran anda yang salah, anda boleh marah. Kerana ternyata anda juga dapat mengetahui siapa yang tersambung ke rangkaian WiFi, di mana jika ada alamat IP yang tidak dikenali, tentunya orang di sekitar rumah jadi yang paling disyaki, bukan?

  Video: Tiada Peretasan! Inilah Cara Mudah Menyambungkan WiFi Pantas & Percuma

  Nah, itulah cara masuk ke WiFi yang terkunci dengan kata laluan pada telefon Android tanpa memerlukan akses root terlebih dahulu, geng.

  Sementara bagi anda yang mencari cara untuk memecahkan WiFi yang diluahkan kata laluan tanpa aplikasi, setakat ini Jaka belum menemui jalan kecuali anda meminta pemiliknya sendiri.

  Semoga maklumat dari Jaka dapat membantu! Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen!

  Silakan juga berkongsi dan mengulas artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari JalanTikus.com.

  Baca juga artikel mengenai WiFi atau artikel menarik lain dari Naufaludin Ismail

  Artikel Berkaitan