Cara Memaparkan Lirik Lagu di Spotify, 100% Berjaya!

Suka mendengar lagu di Spotify? Adakah anda mahu menyanyi tetapi tidak tahu liriknya? Anda harus membaca petua Jaka tentang cara memaparkan lirik lagu di Spotify.

Spotify adalah aplikasi streaming lagu yang banyak digunakan oleh peminat muzik.

Banyak pilihan lagu dalam dan luar negara terdapat di sini. Adakah anda suka mendengar muzik di Spotify juga? Saya begitu teruja untuk mendengar lagu yang biasa kami nyanyikan.

Tetapi bagaimana jika kita tidak tahu liriknya? Baiklah, tenang, geng. Jaka akan memberitahu anda cara memaparkan lirik di Spotify yang dijamin berfungsi 100%. Ingin tahu, bukan? Inilah ulasannya!

 • Cara memaparkan lirik lagu di Spotify melalui MusixMatch
 • Cara Memaparkan Lirik Lagu di Spotify melalui Genius
 • Cara memaparkan lirik lagu di Spotify

  Sebenarnya dalam beberapa versi terbaru, Spotify telah memasukkan ciri Lirik. Maksudnya, anda dapat memaparkan lirik lagu di Spotify tanpa aplikasi. Malangnya, ciri ini masih dalam versi beta.

  Selain itu, tidak semua telefon pintar atau akaun Spotify mendapat versi satu ini. Dengan kata lain, kita tidak dapat menolong tetapi harus berharap pada aplikasi pihak ketiga.

  Oleh itu, Jaka akan menerangkan cara memaparkan atau memaparkan lirik di Spotify melalui beberapa aplikasi di iPhone Android dan iOS. Lihat salah satu ulasan Jaka ini!

  1. Cara Memaparkan Lirik Lagu di Spotify melalui 1Lirik

  Pertama, Jaka mengesyorkan menggunakan aplikasi yang dinamakan 1Lirik . Anda boleh mendapatkan aplikasi ini dan mendapatkannya secara percuma di Play Store atau Google Play. Tanpa perlu berlama-lama lagi, berikut adalah panduan untuk melihat lirik lagu di Spotify.

  Langkah - 1 : Sila muat turun aplikasi 1Lirik. Daripada rumit, Jaka telah memberikan aplikasi secara percuma di bawah. Sila muat turun!

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Langkah - 2 : Buka aplikasi, setelah itu anda akan diminta untuk menyetujui beberapa pengaturan . Cukup ketik butang di bahagian bawah dan kemudian aktifkan setiap tetapan.

  Langkah - 3 : Jika anda telah menyetujui semua tetapan, aplikasi ini sekarang aktif dan dapat digunakan.

  Cukup buka aplikasi Spotify dan mainkan lagu kegemaran anda. Lirik lagu kegemaran anda akan muncul di bar pemberitahuan. Leret ke Bawah kemudian ketik pemberitahuan dari 1Lirik.

  Langkah - 4 : Sekarang lirik lagu kegemaran anda telah muncul di Spotify, geng. Lirik ini tidak diselaraskan, jadi anda harus mengalihkannya secara manual .

  Untuk menghilangkan lirik, ketik dan tahan sebentar pada liriknya.

  2. Cara Memaparkan Lirik Lagu di Spotify melalui MusixMatch

  Cara kedua, yang lebih popular adalah dengan menggunakan aplikasi MusixMatch. Melalui salah satu aplikasi lirik lagu terbaik , anda dapat mendengar lagu kegemaran anda dengan liriknya. Anda boleh mendapatkannya di Android dan iOS juga, anda tahu!

  Tanpa perlu berlama-lama, panduan berikut!

  Langkah - 1 : Sila muat turun aplikasi MusixMatch. Daripada rumit, Jaka telah memberikan aplikasi secara percuma di bawah. Sila muat turun!

  MusiXmatch MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Langkah - 2 : Buka aplikasi. Untuk dapat berintegrasi secara langsung dengan Spotify, berhubung dengan Spotify dengan mengklik Sambungkan Spotify .

  Kemudian log masuk menggunakan nombor Facebook, Google atau telefon anda. Beri kebenaran untuk dipaparkan di layar, maka anda dapat menggunakannya.

  Langkah - 3 : Selepas itu anda boleh menggunakan aplikasi ini secara langsung dan berintegrasi dengan Spotify. Liriknya juga dapat disesuaikan dengan lagu yang dimainkan secara automatik.

  Itulah cara untuk memaparkan lirik lagu di Spotify melalui aplikasi MusixMatch. Sangat mudah, bukan?

  3. Cara Memaparkan Lirik Lagu di Spotify melalui Genius

  Nah, jika aplikasi yang satu ini tidak disatukan secara langsung dengan Spotify. Namun, anda masih dapat menikmati lirik lagu kegemaran anda melalui aplikasi ini.

  Sebenarnya, Genius dapat mengesan lirik Korea, anda tahu. Sesuai untuk anda yang ingin belajar bahasa Korea dengan lancar dan berjaya. Tanpa perlu menunggu lebih lama, berikut adalah panduannya!

  Langkah - 1 : Sila muat turun aplikasi Genius. Daripada rumit, Jaka telah memberikan aplikasi secara percuma di bawah. Sila muat turun!

  MUAT TURUN Apl

  Langkah - 2 : Buka aplikasi. Kemudian log masuk menggunakan nombor Facebook, Google atau telefon anda. Beri kebenaran untuk dipaparkan di layar, maka anda dapat menggunakannya.

  Langkah - 3 : Untuk mengesan muzik yang anda mainkan, buka Spotify, kemudian klik pada lagu kegemaran anda.

  Selepas itu, buka Genius, kemudian ketuk lajur Menu di sebelah kiri, kemudian ketuk Kenali Muzik .

  Langkah - 4 : Genius akan mengesan lagu yang sedang dimainkan di telefon pintar anda.

  Tidak perlu menunggu lama, Genius akan segera menyampaikan tajuk lagu yang lengkap berserta liriknya.

  Selesai! Itulah cara untuk memaparkan lirik lagu pada aplikasi Spotify. Sangat mudah, bukan?

  Itu adalah panduan bagaimana memaparkan lirik lagu di Spotify. Sangat mudah, bukan?

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan