10 Aplikasi Telefon Percuma Terbaik untuk Android

Ketersediaan aplikasi berasaskan panggilan percuma yang boleh anda gunakan untuk berkomunikasi dengan rakan tanpa mengeluarkan sesen pun! Berikut adalah 10 aplikasi panggilan percuma terbaik untuk Android!

Di zaman kecanggihan seperti sekarang, apa sahaja yang mudah dilakukan, termasuk komunikasi . Perkembangan teknologi membolehkan anda berkomunikasi dengan sesiapa sahaja di negara lain . Yang anda perlukan hanyalah dua, iaitu telefon pintar dan sambungan internet.

Untuk menyambung ke internet, anda harus mengeluarkan sedikit perbelanjaan . Tetapi, ketersediaan aplikasi berasaskan panggilan percuma yang boleh anda gunakan untuk berkomunikasi dengan rakan tanpa mengeluarkan sesen pun! Berikut adalah 10 aplikasi panggilan percuma terbaik untuk Android !

BACA JUGA
  • 20 Edisi Telefon Pintar Terkini Oktober 2017, Dari Apple hingga Xiaomi!
  • 10 Telefon Pintar Android Terkini pada Edisi September 2017
  • 10 Edisi Telefon Pintar Android Terkini pada Ogos 2017

10 Aplikasi Telefon Percuma Terbaik untuk Android

1. Utusan Facebook

Facebook Messenger digunakan untuk mengirim mesej . Tetapi, ciri-ciri dalam aplikasi ini telah dikembangkan dan kini menyediakan perkhidmatan panggilan percuma yang amat disesalkan! Pasti, aplikasi ini memerlukan banyak tenaga bateri, tetapi ada baiknya mencubanya, kawan! Terutama kerana ia percuma!

2. Google Duo

Anda mungkin agak asing dengan aplikasi yang satu ini kerana Google Duo sangat jarang digunakan di Indonesia. Tetapi, aplikasi ini juga menyediakan perkhidmatan panggilan percuma dan sembang video percuma. Sekiranya anda ingin mencuba, anda boleh mendaftar terlebih dahulu . Selepas itu, nikmati perkhidmatan telefon percuma tanpa had.

3. GrooVelp

GrooVelp adalah aplikasi panggilan percuma di Amerika Syarikat . Sistem berfungsi dengan sangat mudah, tambah saja nombor telefon . Tetapi, anda perlu mengumpulkan kredit untuk dapat menikmati perkhidmatan yang diberikan. Anda melakukan ini dengan menonton iklan yang muncul di aplikasi. Kredit ini boleh habis, tetapi anda dapat mengumpulkannya lagi dengan menonton seberapa banyak iklan.

4. Hangouts

Pengguna Android sememangnya biasa dengan aplikasi Hangouts ini! Aplikasi ini menyediakan beberapa perkhidmatan, iaitu panggilan percuma, panggilan video, dan SMS kepada sesiapa yang ingin anda hubungi. Aplikasi ini cukup popular di Amerika dan Kanada , terutamanya dengan ciri-ciri percuma yang disediakan.

5. Skype

Panggilan percuma, SMS, panggilan video, dan sembang video adalah empat ciri yang dapat anda nikmati di Skype . Aplikasi ini adalah aplikasi yang sangat popular. Uniknya, aplikasi ini boleh anda gunakan untuk berkomunikasi dengan sesiapa sahaja di seluruh dunia.

Cara menggunakan aplikasi ini juga cukup mudah . Yang mesti anda buat ialah mendaftarkan nombor telefon bimbit, e-mel dan kata laluan anda. Selepas itu, anda boleh menggunakannya untuk menyampaikan isi hati anda.

6. Utusan Peribadi Signal

Aplikasi yang satu ini menyediakan perkhidmatan panggilan dan sembang percuma dengan tahap keselamatan yang tinggi. Apa sahaja yang anda lakukan, baik panggilan dan teks, data yang anda hantarkan akan dienkripsi terlebih dahulu untuk memastikannya selamat dari tangan orang bodoh di luar sana. Aplikasi ini cukup popular di Amerika , terutama bagi mereka yang menginginkan aplikasi dengan tahap keselamatan yang tinggi.

7. kendur

Aplikasi lambat , adakah anda pernah mendengarnya, kawan? Aplikasi ini tidak digunakan di Indonesia, tetapi cukup popular di Amerika kerana menyediakan perkhidmatan panggilan percuma. Malangnya, perkhidmatan panggilan percuma hanya dapat digunakan oleh sesama pengguna Slack . Selain itu, kualiti suara juga tidak bagus . Terutama jika anda berkomunikasi dengan orang di pelbagai negara.

8. TeksSekarang

Walaupun aplikasi ini dipanggil TextNow , aplikasi ini juga menyediakan perkhidmatan panggilan percuma yang sangat disesalkan . Malangnya, perkhidmatan panggilan dan teks percuma hanya berlaku untuk mereka yang tinggal di Amerika Syarikat atau Kanada. Bagi anda yang tinggal di luar Amerika Syarikat dan Kanada, anda perlu membayar !

9. Viber

Aplikasi yang dulunya hanya untuk panggilan percuma, kini dapat digunakan untuk sembang video dan panggilan video ! Anda boleh menggunakan aplikasi ini secara percuma untuk semua pengguna Viber .

Sekiranya anda ingin berkomunikasi dengan orang yang tidak mempunyai Viber , anda perlu membayar yuran. Dan kosnya juga tidak kecil , bro! Daripada membayar, lebih baik anda memberitahu rakan anda untuk memasang aplikasi ini di Androidnya!

10. WhatsApp

WhatsApp adalah aplikasi untuk menghantar teks. Walau bagaimanapun, aplikasi ini sudah menyediakan perkhidmatan panggilan dan panggilan video percuma . Uniknya, aplikasi ini juga membolehkan pengguna berkongsi cerita seperti Insta Story, kawan! Aplikasi ini telah dinobatkan sebagai aplikasi chattingan yang paling popular di seluruh dunia.

Video: Aplikasi Telefon yang Disyorkan Percuma, Dijamin Jimat!

Itulah 10 aplikasi panggilan percuma terbaik untuk Android ! Ingin komunikasi yang lancar tetapi tidak ada rancangan data atau WiFi? Anda boleh menggunakan salah satu daripada 10 aplikasi panggilan percuma di Android di atas, kawan! Komunikasi yang lancar, wang tidak akan terlalu ketat. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan