7 Aplikasi Terlarang yang Tidak Ada di Google Play Store

Percaya tidak ada aplikasi terlarang yang tidak ada di Play Store? Sebenarnya, aplikasi canggih yang tidak ada di Play Store dan mempunyai fungsi luar biasa.

Google Play Store adalah perkhidmatan dari Google di mana kita boleh mendapatkan pelbagai perkhidmatan Android. Mulai dari aplikasi, buku, dan filem. Pelbagai jenis aplikasi mulai dari media sosial hingga utiliti dapat kita dapatkan dengan mudah.

Tetapi nampaknya ada juga beberapa aplikasi yang sangat canggih, tetapi tidak tersedia di Google Play kerana tidak lulus peraturannya.

Itu boleh kerana beberapa sebab, salah satunya adalah masalah hak cipta. Jaka mempunyai senarai aplikasi yang dilarang yang tidak ada di Google Play Store .

 • Adskip
 • Aplikasi Larangan dan Lanjutan Lain ...
 • VIDEO: 4 aplikasi hebat yang menjadikan HP lebih canggih dan mempercepat prestasi
 • Koleksi Aplikasi Terlarang yang Tidak Ada di Google Play Store

  Google memang mempunyai peraturan khas untuk pemaju agar dapat mengemukakan aplikasi mereka di Google Play Store.

  Namun, tidak semua aplikasi dapat melepasi peraturan ketat Google, walaupun aplikasinya sangat canggih seperti beberapa aplikasi terlarang ini.

  1. Tube Mate

  Bagi anda yang suka penstriman video, terutamanya di Youtube, aplikasi canggih ini pasti menjadi keinginan anda. Tube Mate adalah aplikasi yang dapat memuat turun video ke dalam memori HP dari aplikasi Youtube.

  Selain Youtube, aplikasi ini juga dapat memuat turun video dari Facebook, Dailymotion, Vimeo, dan lain-lain. Selain memuat turun fail format video, anda juga dapat memuat turunnya ke dalam format audio.

  Muat turun Tube Mate melalui pautan di bawah:

  Muat turun Aplikasi & Plugin Tubemate DOWNLOAD

  2. Adskip

  Adakah anda sangat suka ketika menonton Youtube dan perlu menunggu iklan sebelum anda dapat menonton video? Nah, aplikasi terlarang di Play Store yang satu ini adalah penyelesaiannya.

  Adskip secara automatik akan melangkau iklan di Youtube. Untuk menggunakannya, anda tidak perlu melakukan root pada telefon bimbit, anda tidak perlu menggunakan VPN atau proksi.

  Tetapi bagi anda yang ingin menyingkirkan iklan di telefon bimbit Android anda sepenuhnya, cuba ikuti kaedah ini: Cara Mudah untuk Menghilangkan Iklan di telefon Android anda .

  Aplikasi Larangan dan Lanjutan Lain ...

  3. Whatsapp Plus

  Aplikasi Whatsapp Plus boleh dikatakan versi Whatsapp yang lebih sejuk. Aplikasi ini berfungsi sama seperti Whatsapp yang merupakan perkhidmatan pesanan segera, tetapi diberikan beberapa pengubahsuaian di dalamnya.

  Sebut saja fitur untuk menyembunyikan yang terakhir dilihat, dapat mengubah tema aplikasi, mengaktifkan mod selalu online, dan lain-lain.

  Muat turun WhatsApp Plus melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Sosial & Pemesejan JalanTikus MUAT TURUN

  4. Netease

  Netease adalah aplikasi perkhidmatan streaming muzik yang paling canggih dan benar-benar percuma! Aplikasi ini seperti Spotify Cina yang memberikan akses percuma ke ribuan lagu.

  Tidak ada iklan, tidak ada langganan, dapat memuat turun lagu, dan lirik tersedia dalam aplikasi. Jadi aplikasi ini benar-benar merosakkan bagi anda yang suka mendengar muzik.

  5. WiFi Membunuh

  Adakah anda ingin menyambung ke WiFi tetapi gagal? Ini mungkin kerana kuota penuh dengan lelaki. Kini aplikasi WiFi Kill ini akan membantu anda memutuskan atau memutuskan sambungan peranti lain yang disambungkan ke WiFi.

  Dengan cara itu anda boleh menyambungkan alat anda ke wifi secara bebas. Walaupun aplikasi ini dilarang di Play Store, Jaka telah menyiapkan APK di bawah.

  Muat turun WiFi Kill melalui pautan di bawah:

  Produktiviti Apl Wifi Bunuh DOWNLOAD

  6. OG Youtube

  OG Youtube berfungsi seperti aplikasi Youtube rasmi dari Google. Walau bagaimanapun, aplikasi canggih ini mempunyai ciri tambahan yang menarik.

  Bermula dari dapat memuat turun banyak video sekaligus, dapat memainkan video dalam keadaan layar mati, dapat dimuat hanya dalam format audio, dan lain-lain.

  Bagi pencinta Youtube, aplikasi ini boleh menjadi alternatif untuk anda.

  7. VideoMix

  Aplikasi lanjutan terakhir adalah lelaki VideoMix . Aplikasi ini menyediakan perkhidmatan streaming untuk pelbagai video, rancangan TV, dan filem tanpa sebarang kos.

  Untuk menggunakannya, anda tidak perlu log masuk atau sesuatu, cukup buka dan nikmati banyak video secara percuma.

  Anda juga boleh memuat turun video kegemaran anda ke dalam memori telefon pintar.

  Muat turun VideoMix melalui pautan di bawah:

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio Video

  VIDEO: 4 aplikasi hebat yang menjadikan HP lebih canggih dan mempercepat prestasi

  Itulah cadangan aplikasi lanjutan yang dilarang dan tidak tersedia di Google Play Store versi Jaka.

  Aplikasi ini dapat anda jadikan alternatif jika memerlukan aplikasi dengan fitur tambahan yang lebih canggih daripada versi rasmi.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

  Artikel Berkaitan