Bukan tipuan! Ini Cara Meletakkan Cap Jari di Skrin Android

Penjual telefon pintar kini mengembangkan pengimbas cap jari secara langsung di skrin telefon pintar. Jaka mempunyai jalan pintas untuk anda yang ingin mempunyai ciri seperti ini!

Faktor privasi penting untuk pembangunan telefon pintar. Kemudian muncul sistem keselamatan yang canggih mulai dari penggunaan pengimbas cap jari pada badan HP, penggunaan pengecaman wajah , dan apa yang sedang dikembangkan adalah pemindaian cap jari hanya dengan menyentuh skrin.

Penjual Vivo telah memperkenalkan prototaip telefon pintar mereka dengan pengimbas cap jari dalam paparan . Jadi anda juga mahu mempunyai ciri seperti itu? Jaka ada jalan!

BACA JUGA
  • Cara Hebat untuk Mengubah Kamera Telefon Android Anda menjadi Sensor Cap Jari
  • Elakkan 5 Perkara Ini Sehingga Sensor Cap Jari pada Telefon Pintar Tahan Lama!
  • Cara Membuka Aplikasi Android dengan Cap Jari

Cara memasang cap jari pada skrin Android

Caranya sangat mudah, dengan aplikasi ini sepertinya anda mempunyai ciri yang sangat canggih iaitu sensor cap jari di layar .

Langkah 1

Mula-mula anda harus memuat turun aplikasi bernama Fingerprint Lock Screen , anda boleh memuat turunnya melalui pautan di bawah lelaki!

MUAT TURUN Apl

Selepas memuat turun, pasang aplikasi. Aplikasi ini dijamin tidak membebankan prestasi pengguna telefon pintar anda. Setelah dipasang, buka aplikasi dan anda akan menemui skrin konfigurasi.

Anda boleh mengubah latar belakang kertas dinding, tetapan nada, dan getaran skrin kunci ini. Setelah selesai kembali ke rumah, dan aplikasi akan berfungsi secara automatik.

Langkah 2

Setelah konfigurasi selesai, aplikasi ini akan berfungsi dengan segera dan anda boleh mencubanya dengan segera. Matikan skrin dan kemudian hidupkan semula. Letakkan jari anda pada ikon pengimbas sebentar, kemudian lepaskan.

Aplikasi ini tidak menjadikan telefon pintar anda benar-benar mempunyai teknologi sensor cap jari, kawan-kawan. Ini hanya skrin kunci yang kelihatan seperti pengimbas cap jari. Tetapi aplikasi ini dapat menjadikan paparan telefon pintar anda lebih canggih, betul.

Baca juga artikel mengenai Cap Jari atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan