Cara Mencetak Imej Secara Langsung Melalui Android Melalui USB OTG

Untuk mencetak gambar sekarang tidak lagi secara langsung dari komputer atau peranti komputer riba yang disambungkan ke pencetak. Kami boleh mencetak dokumen secara langsung dari peranti Android yang disambungkan ke pencetak sama ada ia disambungkan melalui kabel OTG.

Untuk mencetak gambar sekarang tidak lagi secara langsung dari komputer atau peranti komputer riba yang disambungkan ke pencetak. Kami dapat mencetak dokumen secara langsung dari perangkat Android yang disambungkan ke pencetak sama ada disambungkan melalui kabel OTG dan kabel data pencetak, melalui WiFi, melalui Cetakan Awan Google, atau melalui aplikasi Printer Share. Dalam artikel ini, adalah cara mudah untuk mencetak gambar secara langsung dari peranti Android tanpa harus memindahkan dokumen ke PC. Inilah caranya:

BACA JUGA
 • Kini Pencetak 3D Boleh Digunakan Untuk Mencetak Kaca
 • Memories Bucket, Pencetak Foto Unik dari Bucket Ayam KFC
 • Selepas Jambatan Baja dan Kereta Super, Kini Ubat Juga Dihasilkan Melalui Pencetak 3D

Cara Mencetak Imej Melalui Android Melalui USB OTG Tanpa Root

 1. Hidupkan pencetak, kemudian sambungkan kabel pencetak USB OTG dan USB ke Android.
 2. Buka Play Store, kemudian ketik StarPrint dalam carian. Seperti ini:
 3. Atau dengan lebih mudah anda boleh memuat turun StarPrint di JalanTikus, memasangnya di telefon pintar anda. Produktiviti Aplikasi ISB Vietnam Co., Ltd. MUAT TURUN
 4. Selepas itu, pilih yang anda mahu cetak (contohnya, jika anda ingin mencetak gambar, kemudian pilih Gambar ).
 5. Pilih gambar yang ingin dicetak.
 6. Sekiranya paparan kelihatan seperti ini, pilih Cetak .
 7. Selepas itu pilih pencetak anda. Sekiranya nama pencetak anda tidak keluar, cari pemalam di Play Store. Cari jenama pencetak dengan penambahan pemalam terakhir. Contoh: Plugin HP . Sekiranya pemberitahuan keluar seperti ini, pilih OK .
 8. Kemudian sesuaikan ukuran kertas dan berapa helaian yang ingin anda cetak. Pilih Cetak .

Dengan cara ini, anda tidak perlu lagi bersusah payah mengeluarkan komputer riba atau menghidupkan komputer anda untuk mencetak dokumen / gambar. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Artikel Berkaitan